The casual pony

Tupere kronepartiet, trekk håret mot nakken og feste med et strikk. 
Del halen i 2 (over strikken) og trekk halen gjennom. 

Så enkelt og fint! 

Til deg som har et oppklippet hår: 
For en løsere, mer romantisk look kan du trekke i håret slik at det faller ut løse, kortere lengder mot ansiktet. 

Her kan du variere frisyren med å flette lengdene, krølle dem, eller bruke det helt glatt. 

 

Slik kan du bevare den kalde hårfargen i sommer!

Nyfarget hår i en kald nyanse blir fort gyldent i solen. Pass ekstra godt på håret ditt i sommer!
Å holde hårfargen kald er lettere sagt enn gjort. Det krever en del omtanke og produkter. 

Mine tips er: 

  • Vask håret minst mulig. Hver gang du vasker håret, mister du litt av den kalde fargen. 
  • Bruk Fudge sin lillasjampo(om håret er gyldent) Dette er min favorittsjampo når det kommer til å bevare den kalde fargen. Viktig: Lillasjampo til gyldne pigmenter – blåsjampo til kommerfarger. Dette er enkel fargeteori. Gult og blått blir grønt, det vil vi ikke ha. 
  • ​Ikke bruk varme verktøy mer enn nødvendig. Helst ikke i det hele tatt. Det stjeler mye av fargen din og gjør den matt. Selv med varmebeskyttelse! 
  • Unn deg en fargebevarende kur i salongen hos din frisør. Det vil gjøre at fargen holder lengre. Jeg håper frisøren din tilbyr deg dette uten at du trenger å spørre etter den, men skulle de glemme det – spør du! 
  • En fin måte å friske opp fargen hjemme på er å bruke Wella sin color fresh! Den får du kjøpt i enkelte frisørsalonger som fører wella. Hør hvilken farge din frisør vil anbefale, selv bruker jeg /6 som er lilla. Igjen – gyldne pigmenter blir nøytralisert av lilla. Den er svært transparent og fester seg kun i skjellaget. Gir masse glans og en kaldere nyanse. Det står 20 min virketid på flasken, men jeg bruker den opp til en time! Du får ikke lilla hår. 
  • Jo lysere hår du har, jo lettere er det å oppnå en kald nyanse. Dette er fordi de underliggende pigmentene er gule (lysere) enn om du ligger mørkere naturlig. Er du mørk har du mer røde eller oransje pigmenter å jobbe med. De er gjerne litt tyngre å få kalde. 
  • ​Hold deg unna solen! Bruk solbeskyttelse til hår og gjerne en solhatt! 

En siste ting. 
Alle kjemiske behandlinger bør du gjøre i frisørsalong. Vi har lang erfaring og en utdannelse som inneholder mye fargeteori og kjemien rundt dette. 
Ønsker du en fin, holdbar kald farge er det hos frisøren du får det. Jobben med å vedlikeholde må du selv gjøre. 

Fargen min får du på Nikita hair i Strandgaten. 
Spør etter Anette eller Karen 😉 

 

FUDGE ASH INFUSIONS!

ash infusion er sponset av headbrands 

For en fantastisk farge! Jeg er SÅÅÅ fornøyd. 
Den er kald, glansfull med et hint av rosa. 

Vi lysnet håret med klassiske foliestriper fremfor annen teknikk pga tidligere fargebehandling og å skåne de lyse partiene mest mulig. Jeg er vansligvis ikke stor fan av foliestriper selv, men mer frihåndsteknikker. 
Her måtte vi til med den gode, gamle folien. 

Lysnet med blondor 1,9 og 4%. 
La over CT 7/89 i bunn + 1.9 % 
Lengder Fudge ash infusion T06 med 3% (eget h2o2)

Lengre nede på blogge kan du lese mer om fremgangsmåte og begrunnelser av valgene vi gjorde der. 

For å vedlikeholde en farge som dette bør en : 
– Holde seg unna sol, varmeverktøy som glattetang, føner med sterk varme, krølltang. Selv med varmebeskyttelse, så hjelper det lite! 
– Vaske håret minst mulig. Tørrsjampo!  Hver gang jeg vasker håret, selv med gode produkter og kur, så vil en del av fargen slippe. Jeg vil fremdeles være lys, og kald om jeg bruker en lillasjampo. 
– Bruke fargebevarende produkter. Noen som vet om en rosa sjampo eller balsam?? 

Denne fargen fester seg rett innforbi skjellaget. Skjellaget åpnes når vi lysner det og det er derfor også fargen slipper fort. Jo bedre kvalitet du har på håret, jo lengre vil den holde. 


 

F O T O S H O O T


Ny fotoshoot, ny stylingserie og et nytt ansikt! 
Jeg pakker med meg det viktigste av makeup og Eleni & Chris sin nye stylingserie. Her har jeg egentlig alt jeg trenger til en fotoshoot. 

Modellen kommer usminket og hår uten styling. 
Jeg legger en lett makeup hvor jeg jevner ut huden med glo minerals sin concealer og pressed powder foudation. Denne paletten er perfekt og passer alle hudtyper og farger. Jeg kan bruke den til å konturere med også. Mørkere farge der jeg ønsker skygge og en lysere der jeg vil fremheve. 

Shape hairspray bruker jeg til alt! Underveis og til slutt. Til lugg, løfte for å få volum, finne detaljer og over det hele for å sette frisyren. 
Oljen gir en fantastisk glans og er perfekt til alle typer hår. Jeg fordeler noen dråper olje i hendene mine og stryker det gjennom håret. Lange hår blir silkemyke, kortere hår får masse glans. 
Pasten er perfekt til å rufse, å løfte eller samle tupper. Jeg bruker den til detaljer i lugg eller rundt ørene. 

Tørrsjampoen burde fått et eget innlegg! 
Denne brukes mellom stylingene for å løse opp og gi volum. For nyvaskede hår uten volum er denne også perfekt til å gi et løft! 


Hanne C Olsen tar bilder. 
Bergens beste fotograf!! 

Resultatet av fotoshooten får dere se senere. 

Følg oss på instagram  : Hairstylistnorway , Hannecathrinolsen og Rawbyraa 

 

NY HÅRFARGE!!

Fargen fra fudge – ash infusion er sponset. 


Jeg hører til Nikita hair , Strandgaten. Her er det et fantastisk arbeidsmiljø og alltid god stemning! Jeg ordner vanligvis farge og klipp selv, men innimellom tar jeg meg tid til en skikkelig hårfix hos flinkeste Anette, som jobber der. 

Jeg har fått tilsendt noen nye farger fra Fudge som jeg har villet teste ganske lenge. Ash infusions, heter de og kommer i tre nyanser. Kalde, nyanser i blå, grå og rosa. Her skal du blande med eget vannstoff på 3%. 

Den rosa nyansen heter To6. Hvor rosa du blir kommer an på utgangspunktet. Jo hvitere – jo bedre. 
Da får du en klar rosa farge. Jeg ønsket bare et hint av den rosa og det fikset Anette for meg! 

Først: Lysne håret som er gyldent. Utg.punkt : Ettervekst ca 3 cm i dybde 8`. 
Jeg har flere farger i håret og vi ønsker en jevnere farge over det hele. Anette velger derfor å legge foliestriper , hvor hun hekler ut det som er mørkest og lar det lyseste få pause. Legger vi balayage, eller helbleking her så vil en del av det lyse få en overbelastning og kanskje knekke. Det vil vi ikke. 

I foliene bruker vi 4% (på det som er mørkest og kunstig pigmentert). Ettervekst får 1,9%. Her går det fortere fordi varme fra hodebunn vil påvirke fargen, samt det er ingen kunstige pigmenter som skal lysnes her. 
Anette følger med på foliene underveis. Vurderer fargen. Vi lar det stå ca 20 min. 


Nøyaktige, stramme folier som kommer godt inn til hodebunn. Ingen bomber. Tynne passeèr som gjør at hun lettere kan male på, holde orden og få mest mulig av det mørke med. 


Anette anbefaler meg produkter fra Eleni & Chris! 
“Jeg EEEELSKER produktene!! Det er de beste jeg har prøvd, og jeg bruker dem på ALLE kundene mine.” 


Det er så gøy at frisøren er så begeistret over produktene, det smitter over!! Hun forteller meg om alle fordelene ved å bruke dem (selv om jeg vet og bruker dem selv) – Så er det så bra å få en påminnelse!! 

Reiseprodukter blir med på ferie!! 
Proteiner, for å bygge oppigjen et nystripet hår. 

Etter 20 min får jeg verdens beste hårvask. Jeg får gåsehud og hele kroppen går i hvilemodus. Dette er SÅÅ godt!! Vi skyller ut blekingen, vasker gjennom med sjampo en gang før vi håndkletørker det og legger i CT7/89 + 1,9% i bunn ca 2-3 cm ut. 
Denne legger vi i hele bunn. Deler inn og legger på. 
Deretter legger vi Fudge ash infusion i lengder og spisser. Hun masserer det lett inn, passer på at ikke blandingen går ned i ettervekst. Grunnen til at jeg ikke vil ha denne blandingen fra bunn til spiss er at 3% klarer å lysne litt på min naturlige farge. Lysner du den, så vil den bli varm. 

Altså.. Vannstoffets oppgave er å lysne naturlige pigmenter, samt koble de kunstige (fra fargekremen) og naturlige sammen. 
Jeg vil bruke lavest mulig h2o2 i bunn fordi jeg ikke ønsker noe varme der. I lengdene har jeg ikke så mye naturlig igjen nå og det kan godt lysnes det som er mulig. Her bruker jeg ofte høyere h2o2 enn i bunn.  Synes det gir en klarere lysfarge. 

Dette kommer helt an på utgangspunkt og kundens ønske. Det er ofte jeg bruke 1,9% fra bunn til spiss, men på lyse jenter, eller de som ønsker resultat som dette – så synes jeg dette gir et veldig bra resultat! 

7/89 høres kanskje skummel mørk ut for dere lyse jenter, men som dere ser så blir den ikke så mørk når man har highlights under. Den blir bare litt mørkere enn lengdene og veldig kald. 

Anette ville krølle håret mitt. Vi brukte godt med varmebeskyttelse i det før vi brukte ghd sitt stylingjern. Varme vil stjele en del av fargen, så jeg kommer til å være forsiktig med både det og hårvask fremover! 
HELLO tørrsjampo! 

Sjekk ut Ash infusions på instagram for å se flere resultater. Du kan velge om du vil ha den mer rosa enn min, men da må du altså lysne det mye mer. 

Min instagram er : Hairstylistnorway 
Her finner du flere bilder av resultatet. 

KC PROFESSIONAL

produktene er sponset 

Jeg elsker å teste nye produkter og da jeg fikk en henvendelse fra Headbrands om jeg ønsket å teste nyheter svarte jeg selvsagt JA!!  Jeg fikk komme med ønsker om hvilke produkter som var mest interessante og da er jo alle blondt hår- produkter velkommen her. 
Tørrsjampoer, volumprodukter, pleieprodukter. 

Dette er et helt nytt merke jeg ikke har prøvd før, så dette var veldig spennende. 

Visible silver dry shampoo
En fantastisk tørrsjampo med sølvpigmenter som er med på å nøytralisere varme nyanser i blondt hår. Perfekt til oss blondiner som prøver å holde fargen kald. 
Den absorberer olje fra hodebunn og gir en ren, frisk følelse, samtidig som håret får tekstur og volum. 
Denne likte jeg før jeg hadde prøvd den, hehe. Ahh, som jeg elsker produkter med lilla eller blå pigmenter i seg! Jeg har et hår som lett blir gyldent, så denne var midt i blinken for meg! 
Synes den er så bra at jeg allerede har anbefalt den til flere venninner. 

Beauty primer
Dette er en pleiende krem som jeg bruker når håret er nyvasket. Fordeler 3-4 pump i hendene før jeg stryker det over lengder og spisser. Jeg lar håret lufttørke og så føner jeg helt til slutt slik at jeg får en jevn fin overflate på håret. Denne kremen gjør også at håret holder bedre på stylingen du ønsker å gjøre senere. 
Den kan også brukes i tørt hår for å få mer volum. 

 

 

Freshe opp fargen!

Jeg var SÅÅÅ fornøyd ved mitt forrige besøk på Nikita hair i Strandgaten hvor Anette lysnet håret mitt. 
Jeg har ny time i morgen for å ta ettervekst og å freshe opp den lyse fargen. 

Følg meg på Hairstylistnorway på instagram for å få med dere prosessen! 

Og så må jeg få takke alle dere som har sendt gratulasjonsmail og meldinger etter Trend Vision! 
Tusen takk, det betyr mye :)! 

WAHWAH SKIN TRIM STUDIO!

Behandlingen er sponset 

Så digg å kunne booke time på nett, velge tid og sted og lese om de ulike behandlingene en kan få på Wahwah skin trim studio. 
Jeg velger Åsane, fordi det blir nærmest meg. Det ligger oppe ved biblioteket, litt avskjermet  – noe jeg synes er helt ok etter en utklemming..
Jeg booker time til ansiktsbehandling, men synes det er vanskelig å velge riktig. Heldigvis så vet de dyktige terapautene på studioet dette. De analyserer huden min og velger behandligen deretter. 
De er eksperter på området og jeg stoler 100% på dem!! 

Jeg valgte New woman.  Dette sier nettsiden om behandlingen : ” Skulle du ønske du kunne viske ut sporene etter alder og år? New woman er en av våre mest effektive behandlinger til oppstramming og foryngelse av huden. Den gjenskaper mye av spensten i muskulaturen og hudvevet i ansiktet. Behandlingen tilfører rikelig med sunne antioxidanter og gir en meget god forebyggende effekt mot aldring, redusert elastisitet og manglende spenst i huden.”

Terapauten min, Veronica er så utrolig dyktig i jobben sin! Jeg husker hun sa ” Det at man kan tilpasse behandlingene mot kundens hun, er noe av det jeg liker best med hudpleie” . Kanskje ikke ordrett, men jeg oppfattet det slik: 
Kundens hud er i fokus her hos oss, vi har ikke noe fasitsvar eller one size fits all- type behandling , og det synes jeg er SÅÅÅ bra!!  Fordi, det er klart – vi har jo alle ulikt utgangspunkt og reagerer forskjellig på både behandling og produktene de velger å bruke. 
Slik er det også hos frisøren. Selv om kunden velger striper, så må vi analysere, finne riktige nyanser i forhold til kundens egne og anbefale produkter til hjemmepleie. Det er kun i butikk du kan kjøpe farger som ikke tar hensyn til utgangspunktet ditt.

Vi er akkurat ferdig med et semester på skolen, jeg har deltatt i konkurranse og vi holder på å selge leilighet. Litt stress kanskje? Selv om jeg føler at jeg aldri stresser, haha.  Det vises på huden. Den er dehydrert og sensitiv. 
Veronica starter med rens og lett uklemming på huden. Deretter får ansikt og nakke massasje med deilige kremer og jeg får en maske med lette fruktsyrer.
Huden føles som ny!! Så myk og jevn – åhh, sånn som dette vil jeg ha det hver dag!! 

Nå skal jeg passe på at jeg får mer tid til egenpleie i sommer. Rens, tonic, serum og krem hver morgen og kveld. Fuktmaske 1-2 ganger i uken, peeling 1-2 ganger i uken. 
Og solkrem. Alltid solkrem! 
Jeg skal skrive eget innlegg om produktene jeg bruker  – men her er en smakebit. 

Produktene finner du i nettbutikken til wahwah! 

Ta dere en velfortjent pause i sommer – book time på Wahwah skin trim studio! 

Denne bør du ha i treningsbaggen!!

produktet er sponset

Jeg trener stort sett hver dag. Drar på Sats, jogger til jobb, eller så tar jeg meg en god økt i kjelleren hvor vi har mølle og kettlebells. Det har bare blitt rutine og noe jeg gjør – før jeg gjør alt det andre. Elsker energien det gir meg og det gode humøret;) Og så håper jeg at jeg vil holde meg frisk og rask i maaange år!! 
Venninnene mine som husker meg fra barne og ungdomsskolen ler av hvem jeg er i dag, kontra den jeg var da! Gym var ikke mitt favorittfag .. Jeg prøvde nok å snike meg unna det som var av fysiske tester, men ble knallgod på tøying, haha! Jeg hatet sport, svetting, eide ikke kondis, balanse eller styrke. 
Nå derimot.. helt avhegig! 

Jeg har mange favoritter i treningsbaggen som jeg ikke kan leve uten. Pulsklokken, mine trådløse hodetelefoner fra Miiego, gode løpesko og vannflasken. OG- denne tørrsjampoen fra Amika redder meg og mitt svette hår de dagene jeg ikke får tid til hårvask. Da snakker vi ikke dagene hvor håret drypper etter spinningstimen, men styrketimene, eller roligere jogg. 
Jeg frisker opp håret helt til slutt (etter påkledning og makeup) , sprayer ved røttene og litt i lengdene før jeg blåser over med hårføner, eller børster gjennom. 
Dette er en tørrsjampo som vil gjøre håret lettere og friskere. Den kan hjelpe til med å utsette en hårvask, men vil ikke erstatte den. Likevel føler jeg at denne holder bedre enn andre jeg har brukt tidligere.   Jeg har også en tørr-balsam som brukes i lengder og spisser! Den er perfekt til deg med lengre lengder, som føler at det ofte floker seg, blir statisk eller matt. 
Jeg har 2 treningsbagger som står klar til bruk. Den ene inneholder tørrsjampo, den andre – tørrbalsam fra AMIKA. 

Elsker det freshe designet og ikke minst, duften! 

 

KULESTE FRISØRSKOLEN!

Nytt bilde skal opp på veggen i salongen. Det er Allkopi som hjelper oss med dette!
Bildet ble tatt i forbindelse med en konkurranse av Hanne C Olsen. 
Martine Follesø er modell. 

Elsker dette fargerike bildet – det gir masse energi og varme til rommet!! 

So cool!!!

Gleder oss til nytt semester som starter i august!! Alle våre elever har fått seg læreplass, og det lenge før de var ferdige med skolen!! Det er bra det!! 
Du kan lese mer om skolen vår HER på Norsk frisørskole sine sider.