Er det kanskje deg vi ser etter?

N Y T T * A N S I K T * S Ø K E S // Nytt ansikt søkes for prøvefotografering til konkuransefoto for årets frisør mm. Vi ønsker et uttrykksfullt ansikt og god kroppsbeherskelse. Er dette deg eller noen du kjenner så send oss en pm her med to eller fler bilder. Et portrett og et helfigur. ( Nøytrale bilder med klær og uten posering ) – [email protected]
Følg RAWBYRAA på facebook eller salongbloggen.no 

Hva heter hårfargen din?

Sååå, hvilken farge skal vi velge? 
Honning, karmell, sandfarget, vanilje, latte, sjokolade, mokka.. 
En farge – mange navn. 

Det kommer en kunde i salongen. Hun sier hun vil ha en sjokoladefarge på håret. Enkelt, sa du? Vel, det finnes utallige varianter sjokolade – og mange varianter av fargen. Det beste du gjør er å ta med eksempler på bilder som du kunne tenkt deg. 
Vi bruker tallkoder på fargene som gjør det lettere for frisørene å vite hva hver enkelt farge inneholder. Vi kan også blande oss til hva som helst ved hjelp av fargeteorien. 

Hvilken farge du bør velge på håret ditt kommer an på utganspunktet ditt. Er du varm eller kald i fargene? Bør du gå mørkere eller lysere? Jeg synes det er vanskelig å gi dere en fasit her. Det er så mye det kommer an på. Hvert kunde og hår bør få en individuell behandling. Ikke følge noe oppskrift fordi de hører til den og den kategorien. 

Fargeteknikker og nye farger dukker stadig opp. Vi må holde oss oppdaterte hele tiden. Vi kurser oss, trener på modeller og tester ut på hverandre slik at du som kunde skal få det beste resutatet – skreddersydd deg og ditt hår! 

Ta gjerne med bilde, men la frisøren veilede deg i hva som vil bli best i forhold til dine forutsetninger. 
Husk at du også bør pleie hårfargen mellom frisørbesøkene slik at den holder seg finest mulig, lengst mulig. Dette vil også gjøre at fargen blir lettere å friske opp ved neste besøk. 
En god shampo, balsam og hårkur er et must! 
 

Hårtips til barn på ferie!

Pakk med deg en solhatt eller caps som beskytter både hår og hodebunn! 
Det finnes gode solsprayer som du får kjøpt i frisørsalonger. De beskytter både hår og hodebunn uten å gjøre det fett og tungt. 
Pass på hodebunn til deg selv og barnet! Det er så lett å glemme!! Bruk en spray fra frisøren din med solbeskyttelse i, eller bruk en solkrem i skillen. Husk panne/tinning. 

Det er ikke nødvendig å vaske barnets hår så ofte. Det kommer helt an på hvor skittent det er – og hvor mye sand som ligger i hodebunn, hehe. 
Her vasker vi det ca hver 4 dag. Mild sjampo og litt balsam i lengdene nå som det begynner å bli langt. 

 

Sommerblonde!

Håret freshes opp før sommerferien! 
Vi legger inn tynne babylights i etterveksten min , lar dem virke til de er helt hvite (ca 20 min med 4% blondor) – før vi bruker CT 7/89 med 1,9% i bunnen og 10/6 i lengdene.  Det blir en fantastisk fin og kald farge. 
Jeg bruker 1,9% for å ikke lysne min egen farge noe – jobben til vannstoffet er å lysne de naturlige pigmentene og velger du en høyere % kan du risikere en varmere farge. 
CT inneholder ikke ammoniakk og er skånsom mot hår og hodebunn. 
Stripene legges med store mellomrom – tynne, tynne. De skal ikke vises som striper, bare for å gi en mykere overgang til det lyseste i lengdene mine. Her har vi brukt balayage. 

Gratulerer med dagen!


Veslejenta blir 3 år i dag! 
Stor jente, eller voksen, som hun selv ville sagt.
“God morgen, vesle jenta mi!”  – Jeg er ikke liten, er jo VOKSEN! Hehe. Dette hører jeg hver eneste dag. Hun vil kjøre bil(selv), sitte på stor stol og gjøre alt som mammaen og pappaen gjør. 
Uansett, hun har bursdag i dag og vi har feiret den sammen med familie og venner. Vi fikk mange fine strikkede plagg og mamma har sydd henne en kjole av en av mine gamle kjoler. Den var utrolig nydelig og det er så kjekt å få hjemmelagde ting. 

Bursdagshåret ble flettet i en sideflette og mitt ble satt opp i en enkel flettefrisyre i nakken. 
Du kan se den på instagram: Hairstylistnorway 

På modelljakt!

Foto: Hanne C Olsen
Makeup: Karen A Bessesen
Hår/Styling: Sølvi Bjørnevoll

Holder på å planlegge høsten her – og den blir utrolig spennende og travel, hehe. Det er mye som skal skje hver eneste mnd både på Norsk frisørskole og Rawbyraa. Vi planlegger flere fotoshoots og er på jakt etter modeller. 
Akkurat nå ser vi etter en jente med helt lyst hår – ca skulderlengder. Har du stått foran kamera før og lurer på hva dette dreier seg om? Send meg en mail med bilder til [email protected] 

  -Lyst hår eller at det er ok at vi kan lysne håret ditt. Det bør derfor ikke være farget med hjemmefarge eller mørkere enn en 8`er. 
– Er du under 18 må du ha samtykke fra foreldre. 
– Skulderlengder eller at det er ok at vi klipper deg til skuldrene / lengre. 

Ellers er vi alltid på jakt etter: 

Friske, nye, spennende ansikter i alle kategorier.
Fregner, ikke fregner, blonde, mørke, røde, langt hår, kort hår, ingen hår
engasjement, teft for mote, interesse, gode manerer, 
god kroppsholdning, bevisthet i forhold til posering. 

Vi er ikke på jakt etter eksakte mål men mennesker som har et utseende, kropp og spirit som skaper spennende bilder. Vi leter etter de jentene og guttene som har et bevist forhold til fashion og foto. 
Gjerne de av dere som ser på magasinbilder og tester ut «posen» i speilet etterpå:-) Vi ønsker å samarebeide med de som får hjerbank av gode fashionbilder og kan se selg selv som modellen på bildet. Vi ser også etter gode holdninger, kroppslig og mentalt. Du må være interessert, møte teamet med oppriktighet ? og ikke med «bubblegum-attitude».