Noen ledige plasser – søk nå!

Jeg gikk på Norsk frisørskole i 2003. Visste ikke hva jeg ville bli. Tidligere hadde jeg gått 3 år gymnas. Tok et motekonsulent-studie ved siden av fordi moter og trender var av stor interesse.. Men, det samme var IT, markedsføring, språk, reise, mat og mennesker..
Hva skal man bli..?

Kom over en annonse i et blad:  Norsk frisørskole tilbød utdannelse på  5 mnd. Jeg hadde jo alle de andre fagene for å bli frisør, så hvorfor ikke?

5 Mnd på skole.

Jeg sendte inn søknad til skolen sammen med en veninne. WÆÆÆ! Frisørskole! Spennende!

Jeg møtte opp første skoledag. Litt skummelt.. 
20 andre jenter jeg ikke kjente. En by jeg ikke kjente. Ny leilighet og ny jobb.

Vi startet uken med å få utdelt nytt utstyr. Det føltes som julaften. Sakser, kniv, kam, børster.
Klippe hår. Mestringsfølelsen. Dette var gøy!! Fantastiske lærere som inspirerte og pushet oss.
Det gikk en del plaster de første ukene. Det var uvant å holde saksen i ene hånden og kammen i den andre. Husker spesielt godt klippeformen Like lengder..  Den ble jo ALDRI like lengder, haha! Nå ser jeg at elevene sliter med samme klippen og forteller dem min historie.. Jeg ble jo frisør til slutt!

Vi lærte å tegne arbeidstegninger til frisyrene, fargeteori, permanent, frisyreform og makeup.
Vi ble godt kjent i klassen og hadde et kjempegodt miljø! Flere av jentene jeg gikk i klasse med er mine beste venner i dag!
Ja, det var gøy å klippe hår – men jeg var ikke klar over alle mulighetene en har som frisør før mange år etter. 

Eksamen bestått og lærlingeplass i boks. 5 mnd gikk så alt for fort! Jeg lærte så mye på kort tid. Fantastisk skole!!
Så startet læretiden. Her får en større ansvar for egen læring. Jeg brukte mye tid på å føne bølger, husker jeg. Vikle permanent og føne. Jeg gikk i lære 3 år og 1 mnd. Svennebrev i damefrisørfaget. Deretter tok jeg svennebrev i Herrefrisørfaget.

Å jobbe i salong var knallgøy. Du jobber sammen med de andre som et team. Blir godt kjent både med kunder og kollegaer. Ingen dag er lik og vi lærer alltid noe nytt. 
Jeg fikk spørsmål om jeg ville være med å hjelpe til litt på skolen som instruktør. JA! Klart jeg vil det!! 
Dette ga mersmak. Ahh, kanskje jeg skulle satset mer på å lære andre frisørspirer? 

Da tok jeg ped. og sa ja til alt av utdanning, kurs, konkurranser ved siden av. Jeg fikk tilbud om stilling som daglig leder ved Norsk frisørskole i Bergen 2010. 
Her er drømmejobben min!! Firmaet som jeg jobber i , Raise, er et fantastisk firma som tilbyr grenseløse muligheter. 
Nikita, Hairshop, Headmasters, International hair academy og Norsk frisørskole er alle en del av dette. 
Raise Gruppen AS er Nordens største frisørkonsern og driver flere anerkjente konsepter innen hår og skjønnhet  med 133 salonger, 6 skoler og over 940 medarbeidere i Norge og Sverige.

Jeg har nylig tatt min siste eksamen i etablering og ledelse, – mesterbrevet og kan snart kalle meg en frisørmester! 

Jeg får delta på spennende kurs, reise, delta i konkurranser, events sammen med andre skoler og utvikle meg selv. Jeg er veldig takknemlig, jeg tror nemlig jeg har verdens beste arbeidsplass. 

Søk HER og start ditt eventyr! 
 

Derfor slipper hårfargen din så fort!

Jeg kunne vel også skrevet et innlegg om hvorfor hårfargen ikke slipper slik den skal (glansvask fra butikken). 
Men – dette innlegget handler altså om hvorfor hårfargen slipper så fort! 

Alt handler om hvordan håret ditt er i utgangspunktet og hvordan du behandler det hjemme. Det har faktisk mye å si hvilke produkter du bruker hver gang du vasker håret ditt – og, hvor ofte du vasket det. 
La oss ta utgangspunkt i et bleket, lyst utgangspunkt som ønsker en kaldere nyanse, eller en pastellfarge som vi har sett mye av nå. Rosa, peach eller mint. Håret blekes til et hvitt resultat og deretter farges det over med en demipermanent farge eller glansvask.  
Det som skjer når vi bleker et hår er at vi åpner skjellaget og lysner naturlige og kunstige pigmenter som ligger i håret fra før. Resultatet blir ofte gyldent, kanskje oransje eller rødtoner også om utgangspunktet var svært mørkt. 

Dette er modellen min, Martine. Hennes utgangspunkt er en 7`er. Vi bruker wella sitt blondorpulver og lav vannstoffprosent for å lysne etterveksten hennes. Varmen fra hodebunnen vil påvirke fargen så jeg velger å legge blandingen akkurat i overgang fra ettervekst til det allerede blekede håret først, deretter håret ved hodebunnen. Grunnen til dette er at man da slipper det gule “beltet” som kan komme ved bleking. Varmen fra hodebunnen vil bare rekke ut ca 1-2cm. Blondorkremen vil derfor virke senere på håret som er lengre ut. 

Ved utskylling bruker jeg alltid en etterbehandling. Ligger du på en 7èr i dybde, vil det si at håret inneholder en del gyldne og litt oransje underliggende pigmenter. Ved en blekeprosess vil de bli lysere og resultatet lys gult eller nesten hvitt. Jeg velger ofte å korrigere de gyldne pigmentene med color touch, som er wella sin demi-permanent farge. Den inneholder ikke ammoniakk og legger seg innforbi skjellaget som nå allerede er åpent. Jeg velger farge ut fra kundens utgangspunkt. Er det gult, brukes en farge med lilla pigmenter. Det vil gi en klar, lys farge. 

Så skal det klippes. 
Martine er ofte hårmodell til ulike konkurranser og prosjekter hos oss. Hun har et fantastisk ansikt som er kantet og ovalt. Oval er den ideèlle ansiktsformen og vi jobber ofte med å bygge opp frisyren slik at det vil gi kunden en illusjon av et mer ovalformet ansikt. 
Jeg går ofte motsatt med modellene mine. Vil fremheve det som er særeget. Jeg elsker et kantet ansikt og velger derfor å fremheve det ved å skape rette linjer og harde kanter i frisyren også.  Viser henne ulike stylingmuligheter som vil gi et softere uttrykk. Vi beholder en del lange lengder på toppen som hun kan leke seg med. 

Jeg tørker håret helt slik at vi ser at underlaget er jevnt. 
Nå kan pastellfargen blandes! 

Jeg har brukt forskjellige merker og produkter og har vel egentlig ikke funnet noe favoritt enda. 

Sassoon – Fantastiske å påføre, gir masse farge!
Instamatic – Fine farger, men gir ikke så mye farge. Dette er ment som et “filter” for håret, varmere eller kaldere nyanser. De holder ikke så lenge (men, det kommer selvsagt an på utgangspunktet til kunden også)
Paintbox – Klare, gode farger som er enkle å bruke! Du får kjøpt dem i diverse frisørsalonger. Fester seg i skjellaget – skal ikke blandes med vannstoff. 
Pravana – Guy Tang brukte en del av fargene i filmene sine og jeg prøvde en lilla. Gir masse farge og er drøy i bruk! Blandet den ut i vann. 

 

Det hender at vi ikke kan hjelpe deg med fargen du ønsker, nettopp fordi utgangspunktet er for mørkt, ujevnt, eller dårlig. Vi ønsker at du skal bli så fornøyd som mulig og det er ikke alltid vi klarer å trylle bort svarte tupper, flekkete hår som er hjemmefarget, eller et hår som har andre kjemiske skader. 

Det er en stor prosess. Vi bleker altså håret til et hvitt resultat. Er det gule pigmenter igjen kan det påvirke fargen vi legger oppå. Et eksempel er  at du ønsker en iskald rosafarge. Ligger det gyldent igjen i håret vil det gi et varmere resultat og fargen glir gjerne over i en peachy-rosafarge. Nydelig den også, men kanskje ikke akkurat den kunden ønsket. Nå som håret er såpass behandlet tilbyr vi alltid kur ved vasken og viser deg produktene du bør kjøpe med deg hjem for at fargen skal holde lengst mulig. En shampo, balsam, kur og styling med fargebevarende ingredienser. Jeg vil også tipse deg om å vaske håret så sjeldent som mulig.
Fargen blir blassere ved hver eneste vask. 
Dette fordi håret som nå er nyfarget fremdeles har et åpent skjellag. Det klarer vi å lukke med balsam og kur, men ikke helt igjen. Derfor vil de kunstige fargepigmentene litt etter litt (kommer an på hvilket produkt det er farget med) falme og slippe taket. 
Det finnes shampo, balsam og kurer med kunstige fargepigmenter i – til å friske opp din hårfarge med! Det er genialt, for da kan du vedlikeholde fargen hjemme selv. Jeg vil på det sterkeste anbefale å kjøpe dette hos din frisør. 
Har du områder som slipper farge fortere enn andre steder? Da kan årsaken være at håret på det området har en skade. Kjemisk, termisk eller mekanisk. En fin, jevn hårfarge er svært vanskelig å oppnå om kunden selv ikke tar vare på håret sitt mellom hvert besøk. 

Se for deg dette: Du skal male en vegg i en jevn farge. Resultatet blir selvsagt finest om underlaget har en fin, jevn farge over det hele – uten en skade du må sparkle i forkant. Slik er det også med håret! Det er vanskelig å oppnå en jevn farge om håret har et ujevnt underlag. Både i farge og  struktur. Det er mange som ikke tenker på dette når de velger seg en farge på et bilde de har funnet på pinterest. 
At håret har en jevn struktur vil si at det ikke er påført skader av varme verktøy (termiske skader) , strikk, kam , klemmer (mekaniske skader) eller andre kjemiske skader som sterke permanenter, hjemmebleking, overbehandlet hår. 

Kom gjerne med bilder og ønsker til frisøren, men la hun eller han veilede deg i valg av riktig nyanse med tanke på hårkvalitet og hvilket resultat man kan oppnå. 
Ta vare på håret ditt mellom hvert frisørbesøk! Det vil gi grunnlag for en finere, jevnere farge ved ditt neste besøk! 

Sommerens fineste brud!


Bildet er av sommerens vakreste brud – giftet seg i mai. 

Er det vanskelig å finne den perfekte frisyren til bryllupet? Skal du ha slør, tiara, blomster? 
Skal du klippe deg før, eller etter – farge det nå, eller senere? 

Her er mine tips. 
Ha en dialog med frisøren du skal bruke til den store dagen. Hun vet nok når det er best for deg å farge det, klippe osv. 
Kanskje hun også har tips til frisyrer som vil kle ditt ansikt, tema og kjole? 

Det kan være lurt å farge/stripe håret uken- (noen dager) før bryllupet. Du gjør ikke de store endringene denne dagen, men justerer ettervekst og gir lengdene en glossing. Er du mørk og vil bli lysere til bryllupet bør du starte flere mnd. tidligere. Dette pga utfordringene vi kan få ved lysning av mørke pigmenter. 
Du kan også farge bryn og vipper denne dagen slik at alt er på plass. 
Enkelte salonger tilbyr også Shellac – eller annen type neglebehandling. 

Bruk pinterest og lag ditt eget board med inspirasjon til hår/makeup. Prøv å vær så spesifikk som mulig. Er det fletter du ønsker, velg frisyrer med fletter og ikke alt annet du også synes er pent. Klarer du å velge ut 2-5 bilder du liker så hjelper deg meg med å forstå hva du er ute etter. Da kan vi sette opp håret slik som dette på prøvetimen som vi har i forkant av bryllupet. Da skriver jeg ned/tegner frisyren du ønsker slik at jeg husker hva vi pratet om – farger til makeup, pynt, detaljer. 

Kjøp inn: 
Vannfast mascara
Et mattende pudder 
En fin lipgloss/leppestift 
Kleenex

Fint å ha i vesken før fotografering. – Eller etter alle tårene 😉 

 

Giorgio Armani – fluid master primer!

Jeg er veldig glad i foundation fra Armani, de er min favoritt! Jeg ble derfor velgig nysgjerring på å teste ut andre ting innenfor merket også. 
En primer er noe jeg egentlig aldri har brukt. Kun til spesielle anledninger (når jeg husker det..) 

Kjøpte med meg denne primeren fra Stockholm. Pris på denne varierer litt fra butikk til butikk, men ca 360-430 koster den. 
Jeg renser huden og smører den inn med en god fuktighetskrem fra comfort zone. Deretter trykker jeg ut en liten perle blank primer som jeg fordeler i hele ansiktet. Primeren jevner ut huden og gjør det lett å fordele foundation som skal på etterpå. 

Jeg bruker som sagt Armani sin foundation også og synes den gir en flawless finish! Synes kanskje ikke det er nødvendig med primer under denne, men den gjør at makeupen holder lengre. 


Fakta:
Giorgio Armani Fluid Master er som et ekstra lag hud ? en perfekt primer før makeup, som skaper en illusjon av feilfri hud. Brukes før foundation eller annen makeup for å styrke huden og forlenge holdbarheten. Primeren er laget med Micro-fil?teknologi og har en glatt, gjennomsiktig konsistens som etterlater huden myk. En perfekt primer som skaper en matt base og gir en mer holdbar makeup.

 

 

Ta vare på huden i sommer!

sponset behandling

Jeg besøkte Sandra på Wahwah Skin trim studio, Åsane for en ansiktsbehandling nå før sommerferien. 
Huden er litt tørr, men ellers ok. Vi startet med en analyse hvor hun fortalte meg hva hun vil anbefale meg fremover både i behandlinger og produkter hjemme. 
Solkrem og fuktighet!! 

Vi startet med en utklemming. Rens, peeling, damp og så – utklemmingen. 
Deretter fikk jeg en deilig ansiktsmaske med massasje på nakke, skuldre og hender. Digg! 
Det lukter så godt og jeg er totalt avslappet. 

Produktene er bestilt og jeg gleder meg til sommerferie!  Solkrem er et must – og comfort zone sine er fantastiske! 
Sjekk ut nettbutikken til Wahwah skin trim studio HER