Slik kan du trikse deg til den perfekte ansiktsformen!

Hos oss kvinner er den optimale ansiktsformen oval. Hos herrene er den firkantet. 

Et ovalt ansikt kjennetegnes ved at kjeven er en anelse smalere enn tinningen.  Kinnbena er gjerne tydelige og det bredeste punktet i ansiktet. Formen er myk og har runde kanter. 

Når vi frisører klipper og farger kundene våre jobber vi ofte mot å skape en illusjon av at ansiktet er ovalt. Vi bygger volum der det mangler, og smalner inn frisyren steder hvor kunden selv har nok bredde.
Har du for eksempel en rund ansiktsform, bygger vi volum på topp, smalner inn ved kjevepartiet for så å ha volum under ansiktet. Dette vil trekke linjene oppover og du får en lengre og balansert ansiktsform. Dette med anatomiske forutsetninger bør frisøren din kunne litt om for å kunne fremheve det beste ved deg. MEN – Jeg synes ikke at alle burde  gå mot et ovalt ansikt – det er ofte jeg gjør stikk motsatt! Jeg fremhever det særegne hos kundene mine. Har jeg en trendy jente som jobber i klesbutikk, er alltid kledd i de nyeste trendene og er opptatt av hvordan sveisen ser ut vil jeg kanskje fremheve hennes ansiktsform. Er den firkantet, så kan jeg skape en frisyre som vil fremheve dette. Hvorfor skal alle være like?! Så kjedelig… hehe..
Fargene i håret ditt har også mye å si. Fremhever de frisyren din, ansiktet og deg på best mulig måte? Lyst fremhever og mørkt hår demper , akkurat som ved bruk av makeup. Vi kan skape nye ansiktsformer ved å legge skygge under kinnbena, i tinning og øverst i panne. Dette demper og trekker inn formen, mens en highlighter vil fremheve og synliggjøre kinnben, amorbue og løfte brynene for eksempel. 

Så kommer jeg til hva du selv kan gjøre for å skape en illusjon av at du har en mer oval ansiktsform. Først må du finne ut hvilken form du har i utgangspunktet. Avlangt? Hjerteformet, trekantet, diamant, firkantet eller rundt? En kobinasjon av flere? 
Bygg volum med saltvannsspray eller en teksturspray der du trenger det og så dempe volumet hvor du har nok bredde i ansiktet. Prøv deg også frem med makeup! Du kan jo stikke innom en salong og få deg en frisyre designet til ditt ansikt? 😉 Fronten er kanskje det som er viktigst her. En rett lugg , eller en skrålugg? Bare skå sidene ned mot lengden? Sideskill eller midtskill? 😉 

 

 

BIG WAVE – CORIOLISS

Her har jeg brukt favoritt-tangen min! Big wave. Den er utrolig lettvindt å bryke – tar max 5 min før håret er bølget og du kan lage alt fra markerte, fine bølger til myke og rufsete! 
Bruk litt hårspray først om du ønsker de markere. Ønsker du en mer rufset look trekker du fingrene gjennom med litt olje – eller knipe oppi litt teksturspray når du er ferdig med å bølge håret. 
HER finner du den – på makestyle.no 


annonse

VIPPE – EXTENSION!


I går var jeg på clinic it i Bergen og fikk forlenget vippene. Aldri prøvd før, så dette må testes ut! Jeg besilte time hos Elisabeth som skal trene seg på å legge vipper – hun tar derfor 1/2 pris på et nytt sett;) Hurra!!  Brukte 2 timer og jeg sov sikkert i 1,5, hehe..  Gikk kjempefint – og er veldig fornøyd! Kjøpte med meg makeupfjerner uten olje, en svart mascara og et serum. 

Jeg har kun tatt på mascara på de nederste vippene her  – synes de jeg fikk satt på er så fine og mørke at jeg ikke trenger å ha på mascara;) Håper de holder seg like fine – lenge! Har bestilt ny time om 3 uker for påfylling. 
Vet ikke hvor lenge de vil holde, det kommer nok an på min egen vekstsyklus. – Når mine egne vipper faller av vil jo selvsagt også ext. som er festet her falle av. Det er veldig forskjellig fra person til person. – Akkurat som håret på hodet 😉 

Inspo: Hår til bryllup!

bridal hair

 

Det er ikke så lenge til min flotte veninne Lisa, gifter seg! Jeg drømmer meg bort i flotte frisyrer både til meg selv og henne , hehe. 
Dette trenger du for å lage den perfekte brudefrisyren:
Varmruller
Fliseklemmer & en god hårspray
Spisskam
Evt noe pynt – blomster eller fine klemmer
 
Lag frisyren du har tenkt på forhånd, så vet du hvor du bør justere opp / ned – eller om du evt trenger to sett med varmruller pga mengde og lengde hår.  

 


Lana del Rey's floral garland - perfect bridal hair
bridal hair
Bridal Hair - 25 Wedding Upstyles & Updo's - Achieve this wonderfully styled upstyle by pinning your curls to the back of your neck and adding a signature hair accessory. Stylish! #hair #style #upstyle #updo #wedding

foto:pintrest

GUTTER – MUST HAVE!

Etter kurset med American crew fikk jeg øynene opp for bruk av gele til å forme frisyren! Den skal tørke før du børster gjennom og styler på vanlig måte med voks. 
Slik får du den perfekte formen uten for mye voks og kliss! – Genialt!! 

Det er litt viktig at du velger en gel som ikke drysser og blir hvit når du børster gjennom det, hehe.. Prøv American crew sine produkter- kjempefine og fin i pris!
Du finner produktene i de fleste salonger rundtom 😉


foto:americancrew.com 

Reverse ombre!

Dere vet nok hva en ombre er.. Men er reverse ombre er altså det motsatte – lysere bunn med mørkere lengder. 
Her er noen bilder av fargene.

Ja, hva synes dere..?  
Om dette en bølge du vil kaste deg på – ta gjerne med bilder av hva du ønsker til frisøren og for all del – la fargene skli fint inn i hverandre. Har du langt hår synes jeg fort det kan se ut som om du har på falske, lange extensions..  Om hodet bare blir delt i 2 og du får det lyse på toppen og mørke i lengdene, huff!

Husk også på at bildene du finner i blader og på nettet som oftest er stylet og retusjert;) Håret ser kanskje ikke like bra ut en mandags morgen. Det krever gode produkter og et stylingjern.