Slik kan du bevare den kalde hårfargen i sommer!

Nyfarget hår i en kald nyanse blir fort gyldent i solen. Pass ekstra godt på håret ditt i sommer!
Å holde hårfargen kald er lettere sagt enn gjort. Det krever en del omtanke og produkter. 

Mine tips er: 

 • Vask håret minst mulig. Hver gang du vasker håret, mister du litt av den kalde fargen. 
 • Bruk Fudge sin lillasjampo(om håret er gyldent) Dette er min favorittsjampo når det kommer til å bevare den kalde fargen. Viktig: Lillasjampo til gyldne pigmenter – blåsjampo til kommerfarger. Dette er enkel fargeteori. Gult og blått blir grønt, det vil vi ikke ha. 
 • ​Ikke bruk varme verktøy mer enn nødvendig. Helst ikke i det hele tatt. Det stjeler mye av fargen din og gjør den matt. Selv med varmebeskyttelse! 
 • Unn deg en fargebevarende kur i salongen hos din frisør. Det vil gjøre at fargen holder lengre. Jeg håper frisøren din tilbyr deg dette uten at du trenger å spørre etter den, men skulle de glemme det – spør du! 
 • En fin måte å friske opp fargen hjemme på er å bruke Wella sin color fresh! Den får du kjøpt i enkelte frisørsalonger som fører wella. Hør hvilken farge din frisør vil anbefale, selv bruker jeg /6 som er lilla. Igjen – gyldne pigmenter blir nøytralisert av lilla. Den er svært transparent og fester seg kun i skjellaget. Gir masse glans og en kaldere nyanse. Det står 20 min virketid på flasken, men jeg bruker den opp til en time! Du får ikke lilla hår. 
 • Jo lysere hår du har, jo lettere er det å oppnå en kald nyanse. Dette er fordi de underliggende pigmentene er gule (lysere) enn om du ligger mørkere naturlig. Er du mørk har du mer røde eller oransje pigmenter å jobbe med. De er gjerne litt tyngre å få kalde. 
 • ​Hold deg unna solen! Bruk solbeskyttelse til hår og gjerne en solhatt! 

En siste ting. 
Alle kjemiske behandlinger bør du gjøre i frisørsalong. Vi har lang erfaring og en utdannelse som inneholder mye fargeteori og kjemien rundt dette. 
Ønsker du en fin, holdbar kald farge er det hos frisøren du får det. Jobben med å vedlikeholde må du selv gjøre. 

Fargen min får du på Nikita hair i Strandgaten. 
Spør etter Anette eller Karen 😉 

 

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg