OBS OBS – Bruker du mye tørrsjampo?

Tørrsjampo har vært min redning i flere år etter jeg fikk veslejenta som krever sitt om morningene . 
Jeg veksler mellom Tigi, Eleni&Chris, Catwalk, Bamboo, redken, Amika. Alle favoritter! 
En i treningsbaggen, en på jobb, 4 i skapet hjemme og 1 hos mine foreldre. Alltid beredt! 

Du skulle ha vasket håret, men tiden strekker ikke til. Redningen – en raus dose tørrsjampo. Spray ved røttene, børst eller føn gjennom håret. Vips! Flatt, flett hår er nå luftig, lett og lukter friskt! Noen sjampoer gjør håret støvete hvitt eller grått, andre lukter kjemisk. Det er en jungel av tørrsjampoer der ute!! Hvordan velge riktig? 

Overdreven bruk av tørrsjampo kan gi tørr hodebunn, flass, småkviser og sår. Dette fordi sprayen skal trekke bort den naturlige oljen som hodebunnen lager. Vår naturlige beskyttelse (syrekappen) blir dusjet bort av en spray med støvete pudder. Det går fint om du ikke gjør dette for ofte – og at du ser til at du får vasket bort alle produktrester fra hodebunn slik at det ikke ligger å irriterer. 
Jeg har sett flere tilfeller av dette den siste tiden. Tørre, flassende hodebunner. Kanskje bare på spesielle områder som i fronten, kronepartiet eller på ene siden (der du har skillen din) 
En tørr hodebunn kan komme av så mangt. Det første jeg spør om er hvilke produkter du bruker hjemme. Jeg vil anbefale deg å kjøpe produktene dine i frisørsalonger. Dette fordi du vil få anbefalt riktige produkter til ditt hår og hodebunn. 
En annen viktig ting å tenke på er at produktene du får kjøpt i salonger er mer konsentrerte. Det betyr at du ikke trenger mer enn en liten dusj av tørrsjampoen kontra halve flasken du sprayer i fra matbutikken. 
En siste liten ting før jeg gir meg – Det produktet du sprayer i  fra salongen er mye lettere å vaske ut. Det er mildere for hodebunn og hår og du merker lite irritasjon av hodebunnen. 

Som frisør er jeg alltid obs på bruk av tørrsjampo hos mine kunder.
 Spray blond er på svartelisten til frisørene, nå kan det hende at enkelte tørrsjampoer også havner der. 

Er du storforbruker av tørrsjampo? Sjekk hodebunnen din. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg