Slik holder krøllene best!

Lange hår har en tendens til å bli tungt og flatt etter bare noen timer etter at du har formet det. Krøller, lage volum, bølger – synes du det går fort ut? 
Prøv dette!!

– Preppe håret er viktig. Jeg vasker det som oftest dagen før jeg krøller det. Da er det ikke fult så mykt og er lettere å jobbe med. Jeg lar håret lufttørke eller føner med et skum og varmebeskyttelse. 
Bruker du ikke produkter med holdfaktor vil krøllene fortere gå ut. 

– Jeg starter ofte med å krølle håret i front og så jobber jeg meg bakover. Det er enklere enn om jeg starter i nakken. Da må jeg jo bruke klemmer for å holde oppe resten. 
Jeg lager meg et rektangel-fragment fra front til krone. Dette krøller jeg bakover med et stylingjern. Akkurat nå bruker jeg GHD Eclipse og Corioliss c3. C3 er fin fordi platene er lengre enn på vanlige stylingjern og jeg synes det hjelper til å holde lange hår på plass. 

Krøller en passe, legger fra meg stylingjernet før jeg ruller passeèn på 2 fingrer inn. Passer på at tuppene blir med. Fester med clips. Dette må skje mens håret enda er varmt/lunkent. Vi jobber med salt og hydrogenbindingene i håret og dette vil nå låse etter hvert som det blir kaldt. 
Klemmene fester jeg ved hodebunnen slik at de ikke faller her og der. 

Sidene ruller jeg vertikalt. Det er enkelt å få til selv og så får du fine korketrekkere. 
Ønsker du mer volum på sidene kan du jobbe horisontalt og gjerne løfte godt ved røttene. Jobber på samme måte hele veien rundt hodet. Store passeèr gir en mykere krøll, mens små passèer gir mer markert krøll. 

La klemmene stå i 5-10 minutter slit at alt får tid til å avkjøle seg. Jeg sminker meg i mellomtiden. Så trekker jeg ut klemmene før jeg trekker fingrene gjennom og børster med en naturbørste for å få en mykere, mer naturlig look. 

Sprayer over med en god hårspray til slutt. Det trenger egentlig ikke noe hårspray. Krøllene holder helt til neste vask! 
Til slutt tuperer jeg kronepartiet og litt på sidene for å få enda mer volum. 

 

1 kommentar

Siste innlegg