Hvordan vedlikeholde din kalde hårfarge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sol, hårvask, varmeverktøy, stylingprodukter, forurensing er med på å stjele den fine kalde fargen du fikk på håret ved forrige frisørbesøk. 
Jeg bruker mye tid på å forklare kunder at den nye gråfargen ikke vil holde om ikke de selv tar vare på den hjemme. Selv om vi bruker en permanent farge, selv om vi tar hensyn til hårets tilstand og kundens ønsker så er det sånn at en grå (lys) kald farge, ofte må blekes først for å få en nøytralt grunnlag. Helst uten gule og oransje pigmenter. Kan hende det må lysnes 2 ganger for å få ønsket resultat. Korrigeres for å få bort det gule før gråfargen skal på. 

Når håret er bleket eller kjemisk behandlet vil skjellaget som ligger utenpå håret åpne seg for å slippe fargen inn. Hvor langt inn den går og hvor mye det åpner seg kommer an på fargen/produktet en velger å bruke. Om det inneholder ammoniakk eller ikke. Produkter som skal lysne inneholder som oftest det for å kunne lysne nok. Vannstoffet skal lysne naturlige pigmenter, ammoniakken åpner opp skjellaget.  Så starter den kjemiske prosessen i håret, oksidasjonsprosessen. 
Når du skyller ut blekingen, avslutter vi som oftest behandlingen med en etterbehandling/kur. Den skal blant annet lukke skjellaget, men den klarer ikke å få lagt det helt sammen igjen. 
Så skal gråfargen på. Skjellaget er åpent og fargen fester seg fint! Velger du den uten ammoniakk vil den smyge seg innforbi uten å gjøre noe skade på skjellaget. Velger du en med ammoniakk så kan den åpne skjellaget mer slik at fargen fortere vil slippe.. 
Uansett valg, skjellaget er åpent. Fargen vil slippe etter hvert. Selv om du kurer, bruker balsam og holder deg unna glattetangen. 

Det finnes gode produkter som kan vedlikeholde fragen, tilføre nye fargepigmenter. Lillashampo (for deg som er gylden i håret) , blå (for deg som har oransje pigmenter) . 
Denne har en virketid som står på flasken. Har du den lengre i enn det kan du få blått eller lilla skjær i håret. Som oftest blir det ikke en jevn farge, men mest farge der håret er tørrest. (anbefales ikke) 

Bruk color fresh innimellom for å friske opp og vedlikehold. Det er Wella sin glansvask. Den fester seg i skjellaget. Håret blir utrolig glansfult og mykt! Jeg synes selv at det godt kunne vært mer fargepigmenter i den – eller litt mer “futt” i den, men den er fin til vedlikehold. 
Se etter nyanser med /6 (lilla) eller /8 (blå) 
Igjen – lilla nøytraliserer gult, blått nøytraliserer oransje. 

 

4 kommentarer

Siste innlegg