Mister du mer hår enn normalt?

Jeg husker godt følelsen da jeg mistet så mye hår at sluken var tett, etter hver eneste hårvask. Tar dette slutt noen gang? Kommer jeg til å miste alt håret? Er noe galt? Hjelp!! 

Det er helt normalt at en i perioder mister mer hår enn normalt. Det kan skyldes så mye. Kosthold, stress, lite søvn, psykiske problemer, sykdom, hormonelle forandringer. Det er normalt å miste rundt 30- 100 hårstrå hver dag, men det skal ikke tette sluken i dusjen. 
I mitt tilfelle var det i perioden etter veslejenta var født. En beholder nesten alt håret i tiden en går gravid , men vil miste en del rundt 3 mnd etterpå. Det er helt individuelt hvor mye hår en mister. Det er her hormonene spiller inn, ikke amming-som mange tror. De som ikke ammer mister like mye hår. 
Jeg brukte Nioxin, produkter som forebygger håravfall. Vet ikke om det hjalp, for jeg mistet jo mye hår, men kanskje ikke like mye som om jeg ikke hadde brukt dem! 
Har du jobbet med sommerkroppen og gått på strenge dietter/trent mye, kan dette også gjøre at du mister en del hår. Pass på så du får nok og riktig næring. Stress ned, sov nok. Det er slik at celledelingen som foregår i hårrøttene er sensitive for store påkjenninger. Da kan vekstfasen avsluttes brått og du vil merke at du mister mer hår enn normalt ca 100 dager senere. 
Det finnes mange gode produkter som skal forebygge håravfall. Merker du tendenser til at du mister mer enn normalt er dette et godt hjelpemiddel! Flere har oppnådd utrolig gode resultater ved å bruke dem slik de skal. 
Et annet enkelt tips er å massere hodebunnen ved hver eneste hårvask. Det vil stimulere blodårene som ligger langs hodebunnen og hjelpe dem med å frakte næring til røttene, fortere. 

Så er det slik at håret har ulike vekstfaser. Anagen, katagen, telogen. Håret vokser og vokser i x-antall år – ca 90% av hodehårene er i anagenfasen akkurat nå. Dette vil variere fra person til person men det vokser i ca 5-9 år. Du kan jo kanskje sjekke selv – hvor langt vokser håret ditt før det liksom ikke blir lengre? Det vokser ca 1-1,5cm i mnd. 
I katagenfasen vil hårstrået vokser saktere og til slutt stoppe opp.  I telogenfasen stopper altså hårveksten opp og et nytt hår blir laget. Det dytter ut det gamle, om det ikke allerede er børstet ut.  
Det nye håret kan ha en mørkere eller lysere farge, kankje en bølge, eller grått. Det forklarer hvorfor du hadde en annen hårfarge som barn. 

 

1 kommentar
    1. Hei 🙂
      Jeg har et spørsmål jeg håper at du vil ta deg tid til å svare på. Jeg er naturlig nesten platinablond. Om vinteren kan røttene mine bli litt grå så derfor har jeg brukt den blondesprayen fra schwarzkopf i over 8 vintere. Den fungerer heilt fantastisk. Jeg har i det siste brukt den litt oftere og har merket at den nå har begynt å skade håret mitt. Jeg vil derfor slutte å bruke den og heller gå over til å farge håret hos en salong. Søsteren min har også brukt denne sprayen og en frisør sa til henne at hvis du farger håret etter du har brukt denne sprayen så kommer håret til å knekke. Hvor lenge tror du jeg må vente med å farge mitt hår hvis jeg aldri bruker den igjen? Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få dette produktet ut av håret mitt?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg