Derfor slipper hårfargen din så fort!

Jeg kunne vel også skrevet et innlegg om hvorfor hårfargen ikke slipper slik den skal (glansvask fra butikken). 
Men – dette innlegget handler altså om hvorfor hårfargen slipper så fort! 

Alt handler om hvordan håret ditt er i utgangspunktet og hvordan du behandler det hjemme. Det har faktisk mye å si hvilke produkter du bruker hver gang du vasker håret ditt – og, hvor ofte du vasket det. 
La oss ta utgangspunkt i et bleket, lyst utgangspunkt som ønsker en kaldere nyanse, eller en pastellfarge som vi har sett mye av nå. Rosa, peach eller mint. Håret blekes til et hvitt resultat og deretter farges det over med en demipermanent farge eller glansvask.  
Det som skjer når vi bleker et hår er at vi åpner skjellaget og lysner naturlige og kunstige pigmenter som ligger i håret fra før. Resultatet blir ofte gyldent, kanskje oransje eller rødtoner også om utgangspunktet var svært mørkt. 

Dette er modellen min, Martine. Hennes utgangspunkt er en 7`er. Vi bruker wella sitt blondorpulver og lav vannstoffprosent for å lysne etterveksten hennes. Varmen fra hodebunnen vil påvirke fargen så jeg velger å legge blandingen akkurat i overgang fra ettervekst til det allerede blekede håret først, deretter håret ved hodebunnen. Grunnen til dette er at man da slipper det gule “beltet” som kan komme ved bleking. Varmen fra hodebunnen vil bare rekke ut ca 1-2cm. Blondorkremen vil derfor virke senere på håret som er lengre ut. 

Ved utskylling bruker jeg alltid en etterbehandling. Ligger du på en 7èr i dybde, vil det si at håret inneholder en del gyldne og litt oransje underliggende pigmenter. Ved en blekeprosess vil de bli lysere og resultatet lys gult eller nesten hvitt. Jeg velger ofte å korrigere de gyldne pigmentene med color touch, som er wella sin demi-permanent farge. Den inneholder ikke ammoniakk og legger seg innforbi skjellaget som nå allerede er åpent. Jeg velger farge ut fra kundens utgangspunkt. Er det gult, brukes en farge med lilla pigmenter. Det vil gi en klar, lys farge. 

Så skal det klippes. 
Martine er ofte hårmodell til ulike konkurranser og prosjekter hos oss. Hun har et fantastisk ansikt som er kantet og ovalt. Oval er den ideèlle ansiktsformen og vi jobber ofte med å bygge opp frisyren slik at det vil gi kunden en illusjon av et mer ovalformet ansikt. 
Jeg går ofte motsatt med modellene mine. Vil fremheve det som er særeget. Jeg elsker et kantet ansikt og velger derfor å fremheve det ved å skape rette linjer og harde kanter i frisyren også.  Viser henne ulike stylingmuligheter som vil gi et softere uttrykk. Vi beholder en del lange lengder på toppen som hun kan leke seg med. 

Jeg tørker håret helt slik at vi ser at underlaget er jevnt. 
Nå kan pastellfargen blandes! 

Jeg har brukt forskjellige merker og produkter og har vel egentlig ikke funnet noe favoritt enda. 

Sassoon – Fantastiske å påføre, gir masse farge!
Instamatic – Fine farger, men gir ikke så mye farge. Dette er ment som et “filter” for håret, varmere eller kaldere nyanser. De holder ikke så lenge (men, det kommer selvsagt an på utgangspunktet til kunden også)
Paintbox – Klare, gode farger som er enkle å bruke! Du får kjøpt dem i diverse frisørsalonger. Fester seg i skjellaget – skal ikke blandes med vannstoff. 
Pravana – Guy Tang brukte en del av fargene i filmene sine og jeg prøvde en lilla. Gir masse farge og er drøy i bruk! Blandet den ut i vann. 

 

Det hender at vi ikke kan hjelpe deg med fargen du ønsker, nettopp fordi utgangspunktet er for mørkt, ujevnt, eller dårlig. Vi ønsker at du skal bli så fornøyd som mulig og det er ikke alltid vi klarer å trylle bort svarte tupper, flekkete hår som er hjemmefarget, eller et hår som har andre kjemiske skader. 

Det er en stor prosess. Vi bleker altså håret til et hvitt resultat. Er det gule pigmenter igjen kan det påvirke fargen vi legger oppå. Et eksempel er  at du ønsker en iskald rosafarge. Ligger det gyldent igjen i håret vil det gi et varmere resultat og fargen glir gjerne over i en peachy-rosafarge. Nydelig den også, men kanskje ikke akkurat den kunden ønsket. Nå som håret er såpass behandlet tilbyr vi alltid kur ved vasken og viser deg produktene du bør kjøpe med deg hjem for at fargen skal holde lengst mulig. En shampo, balsam, kur og styling med fargebevarende ingredienser. Jeg vil også tipse deg om å vaske håret så sjeldent som mulig.
Fargen blir blassere ved hver eneste vask. 
Dette fordi håret som nå er nyfarget fremdeles har et åpent skjellag. Det klarer vi å lukke med balsam og kur, men ikke helt igjen. Derfor vil de kunstige fargepigmentene litt etter litt (kommer an på hvilket produkt det er farget med) falme og slippe taket. 
Det finnes shampo, balsam og kurer med kunstige fargepigmenter i – til å friske opp din hårfarge med! Det er genialt, for da kan du vedlikeholde fargen hjemme selv. Jeg vil på det sterkeste anbefale å kjøpe dette hos din frisør. 
Har du områder som slipper farge fortere enn andre steder? Da kan årsaken være at håret på det området har en skade. Kjemisk, termisk eller mekanisk. En fin, jevn hårfarge er svært vanskelig å oppnå om kunden selv ikke tar vare på håret sitt mellom hvert besøk. 

Se for deg dette: Du skal male en vegg i en jevn farge. Resultatet blir selvsagt finest om underlaget har en fin, jevn farge over det hele – uten en skade du må sparkle i forkant. Slik er det også med håret! Det er vanskelig å oppnå en jevn farge om håret har et ujevnt underlag. Både i farge og  struktur. Det er mange som ikke tenker på dette når de velger seg en farge på et bilde de har funnet på pinterest. 
At håret har en jevn struktur vil si at det ikke er påført skader av varme verktøy (termiske skader) , strikk, kam , klemmer (mekaniske skader) eller andre kjemiske skader som sterke permanenter, hjemmebleking, overbehandlet hår. 

Kom gjerne med bilder og ønsker til frisøren, men la hun eller han veilede deg i valg av riktig nyanse med tanke på hårkvalitet og hvilket resultat man kan oppnå. 
Ta vare på håret ditt mellom hvert frisørbesøk! Det vil gi grunnlag for en finere, jevnere farge ved ditt neste besøk! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg