Bør du vaske håret før frisørbesøket?

Jeg vasker som regel alltid håret til kundene før jeg klipper dem – er ikke tiden i vasken noe det beste ved frisørbesøket da? Hvorfor vasker du håret før jeg likevel skal vaske det? 
Er det kanskje litt sånn som ved tannlegebesøk (hehe, elevene mine vet at jeg ofte sammenligner frisøren med tannlegen min)  – at en har med tannbørste og tannkrem i veska for å ta en siste finpuss før du skal inn i stolen?  Liksom litt sånn “Ja, så rene er tennen mine- alltid! “

Det kan hende vi frisører er forskjellige her, men stort sett så trenger du ikke å vaske håret ditt selv. Du vasket det for 3 dager siden og synes det er fett og skittent? Det gjør ingenting – vi ser dette hver eneste dag og rynker ikke på nesa av den grunn. 
Skal du bleke en ettervekst, så foretrekker vi at du ikke har vasket det. Dette fordi du har en beskyttende syrekappe som ligger i hodebunnen. Har du kanskje merket at noen ganger så svir blekingen litt hos frisøren, mens andre ganger så kjenner du det ikke? 
Vi har ekstra syrekappe (en beskyttende krem/olje) som vi kan tilføre hodebunnen før behandling, men the real thing er nok det beste. 

Vasker du håret før frisørbesøket kan det også være vanskelig for oss å se om hodebunnen din er ok. Vi sjekker den også, nemlig! Et sunt hår kommer fra en sunn hodebunn og det er derfor viktig at du tar vare på den også. 

Det er derfor ikke nødvendig å vaske håret ditt før frisørbesøket. 

Av ren nysgjerrighet: Vasker du håret ditt før frisørbesøk? 

  1. Tror ikke jeg vasker håret fordi jeg skal til frisøren, men har gjerne dusjet samme morgen. Og likevel er det smålig fett igjen neste morgen.. Hår prøvd ulike tørrsjampooer, men liker best å vaske det sånn at jeg slipper å gå og tenke på at jeg burde vasket det. Har såpass tynt og lite hår at det øverste håret fort ser fett ut (sammenlignet med en venninne som har veldig tykt, der kan håret under være fett, men man ser det ikke. Det øverste laget blir ikke fett før etter 4-5 dager hos henne) og det ser enda tynnere og pistrete ut..

  2. Hei. Jeg har utrolig tykt og langt hår, i tillegg til en del bølger/krøller i underhåret, og lurer på om du har en hårbørste å anbefale dette? For meg er det et ork å vaske håret fordi jeg bruker så lang tid å børste det, samtidig som det gjør vondt. Gjerne et spesielt merke også.

  3. Nei, halve gleden er jo å få det vasket! Det kommer helt an på når frisørbesøket er egentlig. Jeg venter ikke 3 ekstra dager fordi jeg vet jeg skal til frisøren – men har jeg en time neste dag og eegentlig skulle ha vasket det, da venter jeg 🙂 Har jeg fett hår så “advarer” jeg alltid frisøren litt, mer på grunn av meg selv enn frisøren egentlig.

  4. Jeg vasker ofte håret først, fordi hårklippen blir billigere dersom frisøren slipper å vaske det. Min frisør tørrklipper alltid håret. Likevel er det trist å droppe vasken hos frisøren, for det er jo utrolig deilig.
   Slenger meg på Eline sin kommentar. Håret mitt er veldig tykt og langt, og floker seg noe voldsomt etter hårvask. Børster gjerne 20 minutter etter hårvask kun får å få ut floker. Vondt er det og…

  5. Jeg pleier la være å vaske håret rett før frisørbesøk, nettopp fordi det blir gjort der likevel 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg