FESTFRISYREN DU KLARER SELV!

Konfirmasjoner, 17 mai, bryllup, skoleavslutninger, ball, sommerfester – her er frisyrene som passer til enhver anledning!
Og — som du klarer selv;) 

1. 
Du trenger et hårbånd. Kjøp et som sitter godt på hodet. Velger du et som er slapp i strikken vil også frisyren din bli litt løsere.
Jeg bruker ofte et som sitter godt og kjøper dem på utenlandsreiser eller på nett. 

Denne frisyren tar ikke mer enn 5 minutter og du kan gjøre den på mange forskjellige måter! 
Ønsker du en romantisk variant? Eller en som er røffere? Du kan løfte opp alt håret, eller du kan velge å la noe henge ned. Du kan pynte med levende blomster, knapper, perler, klemmer, silkebånd eller strass. 

Slik gjør du det: 
Mitt beste tips er å taper ved røttene på hele hodet. Bare litt. Ved kronepartiet kan du gjerne tupere med for å få en rundere form på oppsettingen din. Bruk gjerne en saltvannsspray i håret og la den tørke før du legger på ønsket hårbånd. 
Du plasserer båndet slik du ønsker at det skal ligge når du er ferdig. – Har du lugg, så kan denne ligge foran eller bak båndet, det er opp til deg. 

Du starter på ene siden og ruller håret forsiktig rundt båndet. Her kan du velge om du vil tvinne det stramt rundt, eller la det henge litt i løkker. Jeg pleier også å flette noen fletter som jeg ligger rundt. Da blir frisyren er interessant og romantisk. Flettene blir som lette krøller. 
Har du veldig langt eller tykt hår kan du hjelpe til bak med noen fliseklemmer. Da fester du på oppsiden og undersiden slik at det blir mer stabilt. 

Trekk andre siden rundt båndet på samme måte og se i et bakspeil at det ser bra ut bakfra også. 

Tips: Glir båndet opp eller ned, fest med fliseklemmer.
En saltvannsspray vil også hjelpe til med at båndet ligger bedre i håret. 

Dette er en frisyre vi prøvde oss på i farten. Den ble kjempefin til Stine Marie som er nydelig i bunad!! 
Her flettet jeg sidene bakover i pariserfletter. Krysset flettene over hverandre bak og hadde selvsagt tupert kronepartiet først.

Lengdene flettet jeg og la rett under de små flettene mine. Trekk i den store fletten for å gjøre den litt løsere og fest med fliseklemmer.  

Her er noen enkle varianter av tvinne og fletteteknikker.  På bildet til høyre har Alma fått en fletteball på ene siden. Den er superenkel å lage!!
Fest en strikk (hestehale) der du ønsker ballen. Vi la den asymetrisk, – altså, at den ligger på ene siden. Her kan du selv velge om du ønsker å bruke midt-eller sidesklill. Har du lugg så funker den bra da også! 

Jeg fletter 2 vanlige fletter av hestehalen. Først legger jeg den ene fletten rundt i en sirkel. (som en skillingsbolle;) ) Fester med fliseklemmer slik at den er fast og fin. Deretter legger jeg den andre fletten rund nr1. Fester med fliseklemmer og trekker litt i løkkene. 

Tips: Har du tykt hår, eller langt hår – kan det være lurt å lage flere fletter.  


Hestehale med silkebånd. 

Pynt opp hestehalen med silkebånd i fargene rødt, hvitt og blått! Dette får du kjøpt i ulike hobby/tøybutikker. 

Er du hestehale-jente? 
Da kan du lett pimpe den opp ved enkle triks.

Start med å feste håret bak ørene i et strikk. Lengdene foran bør være såpass lange at de kan krysses bak. Her pleier jeg å feste dem under strikket som allerede er der, i et lite, tynt strikk. Du kan også bruke fliseklemmer, men jeg synes et lite strikk holder bedre 😉

Krølle lengdene med stylingjern eller krøllstav! Easy;)

Dette bør du alltid ha i skapet:

Hårbånd. Se etter dette på sommerferien! Kanskje du finner noe som ingen andre har!
Hårspray! En god hårspray er et must. 
Fliseklemmer. Gjerne i fargene du har i håret. Fliseklemmene skal helst ikke være synlige i et oppsett.
En god hårolje. Har du langt hår? Kjøp deg en hårolje!
En god hårbørste / spisskam. Børste må du ha. Sørg for at din børste ikke gir slitasje på håret. En spisskam er fin til å dele inn og tupere med;)
Saltvannsspray/teksturspray: Om du er glad i å style håret på ulike måter, prøv en saltvannsspray! Ocean spritz og Redken sin er mine favoritter.
Små strikk. Lurt å ha til fletter eller hestehale-trikset. Du finner dem på h&m, glitter og accessories. 
Tørrshampo. Fordi den kan hjelpe til med å utsette en hårvask. 

3 kommentarer
  1. Jeg lurer på en ting. Jeg har sideskille, i skillet mitt er det masse “småhår” som er ganske irriterende, jeg merker ikke dem noe særlig når jeg har håret naturlig, for da er egentlig hele håret litt “frizzy” på en måte. Men når jeg rettet det i midtskille, så var det helt ekstremt, jeg hadde masse hår som stakk rett opp i skillet, og måtte derfor legge over til skillet jeg bruker til vanlig. Har du noen tips mot disse “småhårene”?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg