Hvilke farger kler du?

Vi har lært en del om kalde og varme farger på stylistkurset. Vi som jobber med hår & makeup kan en del om dette fra før, men jeg lærte likevel en hel del om årstidene og hvilke farger som bør dominere om vi er en blanding av flere. 

Vi tar en analyse av hudtonen din, øyefarge og naturlige farger i hår/øyenbryn. Ut fra dette kan vi se om du er varm eller kald i fargene dine. Vi har 2 varme årstider og 2 kalde. Sommer og vinter er kalde-farger, mens vår og hørst er varme. 

For å kunne se dette bedre, så kjøpte var jeg innom stoff & stil for å kjøpe to røde tøystykker. Et er varmt og et er kaldt. Kan du se hvilken av dem som er den kalde? 

Mange synes det er vanskelig å skille kalde og varme farger. Men – en grei regel er at farger som har en gul undertone vil se varme ut, mens dem som har et en hvit base / blå undertoner vil være kalde. 
En rødfarge som i utganspunktet er varm kan også være kald! 🙂 

Lillesøster har blå øyner, men er varm/ ferskenfarget hud. Hun får lysbrune fregner om sommeren. Hun er en typisk blond/ask i sin naturlige hårfarge. Hun blir lett rød, noe som også er en indikasjon på at hun høre til våren. 
Alt dette tyder på at hun hører hjemme i vår-fargene, men blå øyner er kaldere og kan gjøre at hun også kan bruke noen av sommerfagene. 

Jeg har blå øyner, var helt hvit i håret som barn, er typisk kommune-farge naturlig nå, ganske lys i fargene mine. Jeg hører hjemme i sommer-fargene. Gjerne pasteller med kalde undertoner. 
Favorittfargene mine er grått, fersken, denim/blå og mørk blå. 

Ene oppgaven jeg skal gjennomføre til neste del av kurset er å være en personlig shopper for en klient, eller en skap-rydder. 
Vi skal da ta en kroppsanalyse, en fargeanalyse og så skal jeg gi råd og veiledning i valg av både klær og farger.
Utrolig spennende!!

Fremover kommer jeg også til å skrive om klær, kroppsfasonger, farger som vil kle deg og hvorfor.

Følg meg også på instagram:
Solvibj  

3 kommentarer
  1. Jeg selv syns jeg kler godt fargen rød. Nesten julenisserød. Har brunt hår og brun/blå øyne 🙂
   Dette kurset du er med på virker jo spennende og lærerikt!

  2. Så spennende Sølvi!!! Huske eg fekk ein sånn fargeanalyse for noen år siden, har glemt hvilken årstid eg blei, lurer på om det var vår faktisk…..kan det stemme tror du?! ☺️ Spennende å lese om det du lærer!!! Høres veldig kjekt og lærerikt ut!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg