Pastellfarger i håret!


Åh, som jeg elsker lilla hår for tiden, hehe! 
Eneste kjipe er at det vaskes alt for fort ut igjen..  Veldig mange har sendt meg spørsmål om dette på mail, bloggen og instagram så her kommer noen tips til deg som vil prøve pastellfarger! 

For det første så bør utgangspunktet ditt være ganske så lyst.. Helst uten gule og oransje nyanser. Da blir fargen finest. 
Men, jeg hadde et utgangspunkt som var stripet i forskjellige nyanser og det gikk helt fint. Det kommer nok an på produktet frisøren din velger å bruke. 
Kan godt hende de tar en rens / lett avfarging på det først for å gjøre grunnlaget jevnest mulig. 

Så finnes det flere gode alternativer til både merke , type farge og nyanser. 
Jeg har lagt meg på lilla-bølgen, men tror nok jeg vil prøve rosa også etter hvert.

Først brukte jeg Sassoon sine farger. WOW – for noen fantastiske farger og nyanser! De anbefaler jeg virkelig :)! 
Så prøvde jeg en farge som ene modellen vår anbefalte. Hun har ofte tøffe pastellfarger i håret og denne gangen brukte hun Pravana chroma silk-fargene. Jeg fikk prøve lilla og hvit. Blandet det med litt hårur før jeg påførte i 2 minutter. Fargen ble kjempefint, men håret føltes tørt og fargen slapp ganske fort. 
Forrige gang blandet jeg meg til en pastell-lilla i wella sin minicolor, CT – den var kjempefin og holdt noen vask før den begynte å falme. 

Revlon har også noen fargekurer som jeg vil teste. Men, lilla- selvsagt. De finnes også i rosa, fersken, blå.. En kur som også tilfører fargepigmenter, genialt! 

Gjør alltid kjemiske behandlinger hos din frisør! Hun kan se hva håret ditt trenger før og underveis i behandlingen. Må det korrigeres? Ble det for lyst? Enda mer lilla? Mer glans? Og så ta en etterbehandling slik at fargen holder lengre.

Kjøp med fargebevarende shampo, balsam og hårkur. Tigi har også noen produkter du kan kjøpe med for å tilføre fargepigmenter når fargen begynner å bli blass.

Prøv noe nytt!!  – Gå for pastell denne høsten 😉  

 

5 kommentarer
  1. Hei!
   Må snart til frisøren- vil du prøve å forklare litt fargekodene du har i håret ditt nå, til ei som ikke har peiling på frisørfaget? 🙂
   Så kan jeg bringe kodene videre til frisøren min 🙂
   Har lyst hår nå, men ønsker litt kaldere farge. Bruker blå/lilla shampo og balsam for lyst hår. Kurer håret jevnlig pga tørt hår etter amming.
   God helg 🙂

  2. Hvis du snakker om revlon nutri color creme, så må jeg si at den som er burgunder blir VELDIG lilla om du påfører kun den, blander du den ut med noe som er hvitt vil den bli mer rosa, men den holder lenge, selv er jeg nå blond og har påført nr 200 som effekt blandet den først med balsam for å få en lys farge og tok ren på tuppene av effekt delen, og den sitter, 10 vask etterpå og den er fremdeles meget godt pigmentert, blander du den burgunderfargen, med den blå (som jeg ikke har fått tak i ) og litt hvitt vil jeg tro du får en fin pastell lilla, og den vil vare.
   får du en kunde som ønsker virkelig vibrant rosa/lilla farge i håret sitt, anbefaler jeg revlon nutri color creme nr 200 i tørt eller fuktig hår, la den virke i 10 minutter og skyll ut, den vil ikke vaskes ut med det første og eneste som skjer er at den går fra en mer lilla til en mer rosa tone etter flere vask, men de holder seg i håret virkelig godt.
   Tenkte jeg skulle si ifra i tilfelle det er den du mener, for da er det mulig du må behandle håret for å få ut fargen igjen. for den er på ingen måte semipermanent i den forstand vi er vant med.

  3. Har selv naturlig mørk blondt/rødskjær i håret. Er det noen av disse fargene man kan bruke i ubehandlet hår? Tenker ikke pastell, men heller noe knallrødt/oransje. Kunne det gått an å lage et innlegg med et utgangspunkt som ikke er blondt?

  4. Taja: Ja, det er den jeg mener :)! Jeg brukte de lyse fargene forrige gang jeg var helt lys – tenkte å prøve den nye pastell-lilla fargen som er kommet. 002 tror jeg den heter. Men, jeg får høre med leverandøren for sikkerhets skyld først da:) Tusen takk for tips!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg