Leserspørsmål

Hei
Hadde rødbrunt hår men ville farge det mørkbrunt.

Kjøpte loreal glansvask i fargen dark chocolate, fargen ble nesten helt svart og den skulle vare i ca 8 uker… Nå har det gått snart 10 uker og fargen er fortsatt mørk, greia er at jeg skal konfirmerest om 1mnd så jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å få fargen til å gå bort? Har også tenkt litt på å farge håret mitt ombre, spesielt med tanke på at det blir sommer… Men da tenker jeg å gjøre det til frisør og kanskje vente til etter konfirmasjonen, er det veldig dyrt og hvordan vil det bli på veldig mørkt brukt/svart hår?  

Vel, først og fremst så håper jeg alle som leser dette lar være å handle seg en hårfarge i matbutikken.. Å utdanne seg til frisør tar 4 år.. Eller, egentlig blir en aldri utlært der fordi det er alltid ny teknologi og teknikker som kommer.. Men, poenget mitt er at det er mye fargeteori en frisør skal kunne for å ta riktige valg i henhold til kunde, hår og hodebunn. Å kjøpe seg en farge på butikken og tro at en blir samme farge som på esken uansett utgangspunkt altså ikke så enkelt og ender ofte opp i katastrofe.. Det er heller ikke favorittbehandlingen til frisørene.. Å ordne opp i en farge som kunden selv har rotet til.. 😉 

Her er mitt svar:
En glansvask i butikken er sjeldent det vi frisører kaller en glansvask. En glansvask fester seg ytterst i skjellaget og holder ca 8-10 vask. Holder den mye lengre, eller du får en ettervekst er det nok ikke noe glansvask men kanskje en minicolor eller en permanent farge. Det kommer også an på hvor behandlet håret ditt var fra før.
Skal du ha fargen bort bør du ta en avfarging hos en frisør. En avfarging fjerner kunstige pigmenter i håret, men her kommer det også an på hva som ligger under. Altså – historien til håret. Du får ikke din naturlige farge igjen så enkelt.. Den blir ofte varm og må korrigeres.. Pris kommer an på mengde hår, hvor lyst det skal bli , mengde produkt en bruker og tid.  

    1. Først og fremst så må jeg si at du har en superflott blogg!! Får mye hjelp og tips her, så takk for det:) Jeg skal kjøpe meg ny saltvannsspray og stylingkrem, og lurte på om du anbefaler noen? Har brukt Fudge saltvannsspray tidligere, men vil gjerne ha noe som gir bedre hold/rufser håret mere til, siden jeg har naturlig rett hår. Håper du har tid til å svare meg:) Ha en fin uke!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg