Slik kan du trikse deg til den perfekte ansiktsformen!

Hos oss kvinner er den optimale ansiktsformen oval. Hos herrene er den firkantet. 

Et ovalt ansikt kjennetegnes ved at kjeven er en anelse smalere enn tinningen.  Kinnbena er gjerne tydelige og det bredeste punktet i ansiktet. Formen er myk og har runde kanter. 

Når vi frisører klipper og farger kundene våre jobber vi ofte mot å skape en illusjon av at ansiktet er ovalt. Vi bygger volum der det mangler, og smalner inn frisyren steder hvor kunden selv har nok bredde.
Har du for eksempel en rund ansiktsform, bygger vi volum på topp, smalner inn ved kjevepartiet for så å ha volum under ansiktet. Dette vil trekke linjene oppover og du får en lengre og balansert ansiktsform. Dette med anatomiske forutsetninger bør frisøren din kunne litt om for å kunne fremheve det beste ved deg. MEN – Jeg synes ikke at alle burde  gå mot et ovalt ansikt – det er ofte jeg gjør stikk motsatt! Jeg fremhever det særegne hos kundene mine. Har jeg en trendy jente som jobber i klesbutikk, er alltid kledd i de nyeste trendene og er opptatt av hvordan sveisen ser ut vil jeg kanskje fremheve hennes ansiktsform. Er den firkantet, så kan jeg skape en frisyre som vil fremheve dette. Hvorfor skal alle være like?! Så kjedelig… hehe..
Fargene i håret ditt har også mye å si. Fremhever de frisyren din, ansiktet og deg på best mulig måte? Lyst fremhever og mørkt hår demper , akkurat som ved bruk av makeup. Vi kan skape nye ansiktsformer ved å legge skygge under kinnbena, i tinning og øverst i panne. Dette demper og trekker inn formen, mens en highlighter vil fremheve og synliggjøre kinnben, amorbue og løfte brynene for eksempel. 

Så kommer jeg til hva du selv kan gjøre for å skape en illusjon av at du har en mer oval ansiktsform. Først må du finne ut hvilken form du har i utgangspunktet. Avlangt? Hjerteformet, trekantet, diamant, firkantet eller rundt? En kobinasjon av flere? 
Bygg volum med saltvannsspray eller en teksturspray der du trenger det og så dempe volumet hvor du har nok bredde i ansiktet. Prøv deg også frem med makeup! Du kan jo stikke innom en salong og få deg en frisyre designet til ditt ansikt? 😉 Fronten er kanskje det som er viktigst her. En rett lugg , eller en skrålugg? Bare skå sidene ned mot lengden? Sideskill eller midtskill? 😉 

 

 

1 kommentar
  1. Jeg har en oval ansiktsform. Hvilke røffe sveiser passer for en jente med blondt langt hår, som ikke er redd for å klippe seg litt ? 🙂 Tusen takk for svar!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg