Slik holder hårfargen bedre!

Er det flere som sliter med at hårfargen falmer, blir matt og kjedelig? Dette gjelder hår som er farget med hårfarge , og kanskje spesielt lyse hår som er farget mørkere.
Det kan være frustrerende å ha brukt tusenvis av kroner på hårfargen for så å se den renne ut i dusjen litt etter litt.
Her er noen ting du selv kan gjøre for at den skal holde bedre..

Først, en enkel forklaring på problemet:
Se for deg et hårstrå. Det er bygget opp med marg, fiberlag og skjellag.
Skjellaget sitter ytterst på hårstrået og skal beskytte håret mot ytre påkjenninger. Har du et jevnt og fint skjellag er håret lite eller ikke behandlet. Se for deg et juletre hvor greinene ligger helt ned og inntil stammen, mens et hår som er bleket eller godt behandlet står greinene ut og kanskje til og med litt oppover (iiik).
Du kan selvsagt legge ned greinene ved bruk av kur og balsam, men det vil aldri lukke seg helt igjen slik det en gang var..
Når vi farger et hår vil fargen åpne skjellaget for så å trenge inn. Alt etter hvilket produkt vi velger – men vi bruker for eksempel en permanent farge med amoniakk i for å åpne håret og at fargen skal kunne trenge inn, så bruker vi en midlere fargebehandling neste gang slik at vi ikke åpner skjellaget unødvendig mye.
Her er et eksempel:
Jenter som ønsker en iskald farge på håret sitt. Lys, kald – kaldest mulig.
Man bleker ofte håret først for å få et lyst grunnlag – deretter korrigeres det med lilla eller blått. Her får du en fantastisk lys, kald farge – men den holder ikke så lenge..
Tenk på hårstrået til denne jenta – skjellaget er åpent etter bleking, den kalde fargen går fint inn fordi skjellaget allerede er så åpent, men det vil også gli fort ut (av samme grunn)..

Dette kan du gjøre:
Bruk fargebevarende produkter.
Både shampo, balsam og kur skal brukes for optimal beskyttelse. Jeg har ikke noe klar favoritt når det gjelder produkter her, men Kerastase, Redken, Sebastian , Pureology og SP er produkter med mye pleie.
kérastase-ref-bain-chromacaptive--250ml
HER
pureology-hydrate-conditioner--250-ml
Balsam HER

redken-color-extend-rich-recovery--250ml 
Redken kur HER

Prøv å ikke vaske håret for ofte da du mister litt farge hver gang det vaskes.
Det finnes egne glansvasker du får kjøpt hod frisøren du kan bruke uten at det skader håret. Wella sin heter Color fresh og fungerer nesten som en fargeshampo. (virketid opp til 20 min) Du finner den i frisørsalonger som fører wella. (Nikita)
Fargekurer som inneholder fargepigmenter- Revlon og Redken brukte jeg mye selv før.
Ro ned bruk av rettetang og varme verktøy. Dette kan også skade skjellaget og gjøre fargen matt. Bruk alltid varmebeskyttelse.
Føler du at håret mister sin glans? Bruk glansfremmende produkter som olje og glansspray i lengdene. Det er mest sannsynlig skjellaget som er ujevnt – og lyset blir ikke reflektert på samme måte i et behandlet hår som i et ubehandlet hår.

Og ja, dere kan fint blande produktene og ha shampo fra Kerastase, balsam fra Pureology og kur fra Redken.

annonsebasert

Siste innlegg