Å DROPPE SHAMPO!

Kom over en artikkel om å droppe shampoen og la kroppen selv rense hår og hodebunn. Dette er noe jeg har lest om før også – men det er vel å ta litt i når de sier  at bevegelsen tar hår-verden med storm. 
Vel, jeg kjenner ingen frisører – eller andre for den del, som driver med dette..
Og om jeg vet om det funker?  Det kan godt hende, men da bør en ikke bruke stylingprodukter og ha god tolmodighet!

  Så.. la det gå 6 uker uten å vaske håret med shampo, bruk bare balsam og la kroppen rense seg selv. 
Jeg kommer nok ikke til å prøve , -gjør du ?
😉 

  1. Har prøvd før, jeg bruker normalt sett ikke produkter i håret mitt så jeg tenkte at det kom til å virke men, mitt hår likte det ikke, så da var det tilbake til shampoo og balsam istedet.
   er godt mulig det virker på noen, krøller kan helst sikkert ha godt av det i perioder men, mitt slette hår likte det ikke, følte at det aldri var rent, ble bare mer og mer fett for hver gang jeg vasket det.

  2. Det blir bare om jeg skal være lenge utenfor sivilasjon der man ikke har tilgang og behov for å stelle seg så mye :p Tanken i seg selv er jo god, men med dagens samfunn så tror jeg ikke det blir noen stor hit..

  3. Leste den og, veldig nysjerrig, men også skeptisk siden eg ikkje ville følt at det ville blitt skikkelig reint, men heller tungt og flatt. Men bra om folk innimellom bare bruker balsam siden shampo kan slite, spesielt de med sulfat. Men kommer ikkje til å teste dette, har ikkje behovet akkurat og må ha stylingsprodukt sånn som anti-frizz etter dusj.

  4. Jeg gjør det av og til faktisk… Sånn som i dag, hadde vaska håret i går og i dag etter trening skylte jeg bare igjennom med vann. Opplever håret fett i perioder så da funekr det kjempe fint 🙂 Sprayer i en balsamspray etterpå som lukter godt så føles håret nyvasket. jeg ahr fått et mye sunnere og blankere (langt!!) hår etter jeg beg med dette. (samme sier frisøren min) men bruker selvsagt shampo noen ganger i uken (tilpasset mitt hår ) men masserer aldri i hodebunnen.

  5. Hei! Jeg har klipt meg kort (under ørene) i håp om å få håret til å vokse osv. Men! Hvorfor er det egentlig slik at når man har slitte tupper, vokser ikke håret? For tuppene er jo ytterst, og håret kommer jo innenfra! Forstår ikke det der helt. På forhånd takk!

  6. Svar til Thea:
   Hei Thea! Jeg er ikke frisør, men jeg tror allikevel at jeg skal klare å svare på spørsmålet ditt. Tuppene på håret ditt vil jo være det håret som en gang kom først ut fra hodebunnen, og ettersom hår vokser forholdsvis sakte, er tuppene på håret ditt det som er mest utsatt/blir fortest slitt fordi dette er det eldste håret. Ved å klippe tuppene hver 6-8 uke, vil du unngå å få disse kjempeslitte tuppene, hvor håret deler seg og fort blir flokete. Selv om du har slitte tupper, vil jo håret vokse, fordi som du sier selv, vokser jo håret fra hodebunnen. Men med de slitte tuppene, vil håret bare vil knekke av nederst, og derfor merker du ikke at håret vokser. Var dette forståelig?:)

  7. Men hva er det det hjelper mot? Blir håret sterkere, tykkere, vokser fortere, hva hjelper med og ikke ta shampo?

  8. Tror jeg hadde følt meg ekstremt møkkete om jeg aldri hadde fått vasket håret skikkelig, så det prosjektet der lar jeg andre ta seg av 🙂 Husker en gang jeg var tom for shampo og hadde bare balsam, og da var håret helt fettete etter bare noen timer :/

  9. jeg forsøkte det i 7 mnd 🙂 passer nok bedre til tykt krøllete hår for mitt mistet litt glans. min frisør i oslo som tipset meg om dette, da hadde hun forsøkt i 4 mnd. hun ga seg etter et år fordi hun også mistet litt glans følte hun og fant inen produkter som fungerte med denne metoden som ga nok glans. det finnes sjampoer man kan bruke til denne balsam-metoden også, og flere produkter som hårspray og skum og forskjellig som kan brukes. det gikk 2-3 uker hvor jeg følte håret mitt var i en omstilling, men etter det var det nesten normalt. mitt hår virket sunnere når jeg brukte metoden, eneste var om jeg hadde vært ute i helgene og brukt endel mer stylingprodukter i håret mitt, så måtte jeg vaske det i to omganger med balsam eller spesial sjampo. min arbeidsleder på jobb forsøkte også dette og hun sluttet helt å flasse (var MYE plaget med flass og irritert hodebunn før). nå går hun av og på i perioder men ønsker ikke å gå helt bort ifra det, hun har holdt på i halvannet år nå 🙂
   jeg er så utrolig glad i å style og fikse håret mitt, krølle og diverse, og det går det mye produkter med på så jeg valgte å gå tilbake til vanlig sjampo og balsam. man må nok se litt på disse balsamene (for det gjelder ikke alle mulige balsamer, kun de som er uten alle stoffene som er skadelig for oss, håret og miljøet) som en annen form for såpe, man vasker jo håret, men med balsam. du kan ikke bare ta den balsamen du har hjemme i skapet, du må ut og kjøpe en av de på listene 😉

  10. Regner med at det er balsammetoden du tenker på, i prinsippet så er metoden genial. Men den er ganske omfattende så jeg orker ikke å beskrive den her,
   Det handler om å bruke produkter med stoffer som balsamen klarer å vaske ut bla. Jeg har brukt balsammetoden i perioder å det var da mitt hår var finest. Det funker ikke når folk feks har extensions eller bruker mye styling, men det finnes styling som balsam fjerner.
   Folk med krøller får nyyydelig hår ved å bruke balsammetoden! Så dette burde du lese mer om før du er kritisk!

  11. Takk for svar Martine! Kommer nok ikke til å klippe det så ofte, for har ingen forståelse for folk som bruker penger på håret, men takk for svar 🙂

  12. Hei 😀 Jeg har langt, blondt hår med masse masse krøller i, og jeg har lest akkurat det samme;) Jeg lot meg prøve i 4 uker, og merket at krøllene formet seg finere og håret ble ikke så tørt, men heller ikke fett. Kan godt være fordi jeg er så heldig og ikke får fett hår så veldig fort, men det funket.

  13. Jeg bruker ikke verken sjampo eller balsam, men bruker heller en spiseskje bakepulver som jeg blander ut i en halvliter vann, masserer inn i håret og skyller ut etterpå. Jeg har alltid slitt med brusete hår og viltre krøller, men nå trenger jeg ikke bruke verken rettetang eller serum eller oljer eller noe som helst, og håret mitt blir ikke fett. Mener det er tull å bruke så mange produkter! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg