LESERSPØRSMÅL

hadde vert utrolig gøy om du hadde skrevet et innlegg om din vei til suskess som frisør! har så lyst til å bli frisør, og hadde vert gøy og lest dine erfaringer og mål osv:) du er så innspirerende!

Da jeg hadde gått 3 år på gymnaset tok jeg meg et friår. Jeg visste ikke hva jeg ville bli så jeg jobbet et år, samtidig som jeg tok motekonsulent-studiet ved siden av. Tankene var innom alt fra data-it, markedsføring til media, kokk og til slutt frisør. Kom over en annonse om en frisørskole som gikk over 5 mnd. Perfekt for meg som hadde alle andre fag fra før av. Jeg tenkte at jeg kunne prøve skolen og om det skulle vise seg å ikke være noe for meg så kunne jeg gjøre noe nytt etter de 5 mnd.

Skolen var fantastisk! Vi lærte noe nytt hver dag og 5 mnd var over på et blunk. Jeg fikk meg læreplass i en koselig salong i Bergen hvor jeg fikk klippe fra dag 1. Kjempegøy! Ja, jeg hadde dager hvor jeg følte meg mer en vaskehjelp enn en frisør, men jeg lærte hvor viktig det er å ha en fin og innbydende salong. Både for seg selv og kundene.
Jeg var lærling i 3 år, hvor jeg var mitt siste år på Think hairwear, tidligere Hermans salong.
Min innstilling var: Jeg vil bli den beste frisøren!! Hvordan kan jeg bli det? Jo, delta på alle kurs jeg kan, trene på kunder og dukkehoder, delta i konkurranser, lese og lære mer om hår,  lære av kollegaer, være med på alt som skjer!
Deltok i Bergensmesterskapet og NM i Oslo med fullfashion.

Sjefen min , Øivind som var en av de som startet Hermans salong for 35 år siden ble min mentor og forbilde.
Han lot meg få lov til å jobbe på skolen 1-2 dager i uken i læretiden min. -Tok svennebrevet i damefrisørfaget.
 Flyttet til Oslo ett år for å jobbe på skolen i Nydalen hvor jeg hadde ansvaret for kvelsskolen samt jobbet 3 dager på dagskolen. Her fikk jeg også delta på alle kurs jeg ønsket. Ikke betalt, dette måtte jeg skvise inn mellom jobbene..
I Oslo tok jeg negledesignkurs samt fikk en stor lidenskap for makeup! De har dyktige makeupartister ( Randi Stokke) som jeg lærte utrolig mye av. Dette ville jeg fortsette med!! – Deltok på alle makeupkursene de hadde der.
Det ble et år med knallhard jobbing og lite fritid, men- jeg visste det måtte til for å komme der jeg ønsket.
– Begynte sammarbeidet med kvinneguiden.no , hvor vi lagde hårvideoer og skrev hårartikler. Salongen.blogg.no ble startet like etter det.

Kom tilbake til Bergen og ble daglig leder for Think ved fløybanen. En fantastisk tid med dyktige kollegaer og kjekke kunder. Tok svennebrevet i herrefaget og ble nominert i Tigi sin fotokonkurranse 2 år.
Sammarbeidet med div fotografer og brukte all min fritid på hår!! Jobbet samtidig 2 dager i uken på skolen og målet mitt var : Å en dag bli daglig leder for skolen. 

1,5 år senere fikk jeg tilbudet. Det ble noen heftige mnd med kursing og ting som skulle læres før jeg startet. Jeg stortrives på skolen og er overbevist om at jeg har drømmejobben!!
Vi har 2 runder med elever i året og de er så motiverte, flinke og positive – de gir meg gnisten til å bli enda bedre i det jeg driver med. Målet er å få elevene best mulig og at de setter seg høye mål, jobber mot dem og når de! At de deltar på alle kurs og konkurranser de kan.
Hår er min hobby, arbeid og livsstil. Jeg elsker å forandre en utvokst lang sveis til en freshere variant, til å gjøre kundene vakre og fortelle hva de selv kan gjøre for å holde håret best mulig. – Jobbet på Think innimellom når det ble tid!

2012:  Elsker å jobbe på skolen, tar voksenped ved siden av, deltar på alle kurs jeg kan, driver bloggen, er kvinneguidens hårekspert og skriver hårartikler for Bergens Tidenes Bergenby.no.
Jobber med hår fra jeg står opp til jeg legger meg. – Og jeg elsker det!!
Har sagt opp min jobb på think hairwear og starter på Nikita i Strandgaten fra mars av.
Er nominert til årets frisør 2012, og har en del andre spennende prosjekter på gang 😉
Det som motiverer meg er blant annet gode tilbakemeldinger, gode resultater, mål som er oppnådd,  fornøyde kunder, koselige blogglesere og dyktige elever.

Jeg har enda noen mål og drømmer jeg vil nå og ønsker alle som tenker på å bli frisør om å komme i gang – søk på skolen vår her
Du kan selv bestemme hvor langt du vil nå og hvor god du vil bli!
Vær positiv, engasjert og sugen på alt som er nytt!

15 kommentarer
  1. for et inspirerende innlegg! du er virkelig et godt forbilde 🙂
   gøy å se hvor langt du har kommet! stå på videre.
   KLEM!

  2. Hei 🙂 jeg har et spørsmål til deg. På Redken sine nettsider står det at de bare selger sine produkter i salonger, men man kan få kjøpt det på beautykick. Er disse produktene man kan få kjøp der 100 % ekte? Eller vil du anbefale å kjøpe i salong?
   MVH Astrid 🙂

  3. Hei! Jeg håper VIRKELIG du kan svare meg på dette spm! Jeg farget håret mitt hjemme og det ble helt svart (jeg hadde lysebrunt), har ventet i noen måneder nå og det e fortsatt ganske mørkt, men har fått masse rødskjær i håret (hjelp!!!) Rødskjær er det verste jeg vet, hva kan jeg gjøre for å få den mørke fargen bort og spesielt rødskjæret?? stripe,farge? Håper du kan svare så fort som mulig, elsker salongbloggen!

  4. Hei! Har du noe tanker om hvilke hårfarger som passer til hvilke øynefarger? Også lurte jeg på hvordan prosessen fra brunt til blondt hår går? 🙂

  5. Inspirerende og fin historie! Hadde gjort seg med noen bilder fra reisen i samme slengen også, men det går bra. Kan du skrive noe om målene dine og planene du tenker på?=) Du er supermotivert og det er ikke vanskelig å se at du virkelig brenner for dette!

  6. Hei jeg har just bleket etterveksten. det ble gul skjær i det og jeg vasket det med lilla shampoo.
   Jeg bleket det igjen og så vasket det med lilla shampoo. forsatt gul skjør i det. Jeg er skikkelig lei meg og ettet min mening ser det helt skrekkelig ut. foreldrene mine syntes ikke det, men jeg tror
   Jeg vil aldri vise det til noen. Noen forslag til å få det finere? Får ikke lov å gå til frisøren siden de mener det ikke er så ille. please svar meg på mailen min.:-)

  7. hei!! skal du bruke varmebeskyttende nor du føner håret med kall luft??? skal du ha varmebeskyttendene nor du har varm luft??
   ståpå <3

  8. Kjempe inspirerende innlegg, det er ikkje vanskelig å sjå at dette er noke du virkelig brenner for! 🙂
   Har lenge leita etter eit sånn innlegg der en ikkje har gått design og håndtverk osv på VGS for å bli frisør. Tenker veldig mykje på å bli frisør via Norsk frisør- og hudpleie skolen og fekk enda meir lyst etter eg leste dette innlegget! Du er utrolig inspirerende! Stå på 🙂
   et spørsmål; Når en går så mye på kurs, blir det ikkje kjempedyrt da?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg