HVORFOR BLI FRISØR?

“hei! jeg gikk design og håndtverk, så 1 år med frisør, så 1 år påbygg og nå går jeg på lærerhøyskolen. Men jeg har funnet ut at læreryrket ikke er noe for meg, og jeg vil tilbake til frisøryrket. Jeg skal søke lærlingplasser til uken igjen, men familie og venner er skeptisk til frisøryrket, og synes heller jeg burde fortsette på lærerutdanningen. For å kunne klare å ta dette valget må jeg høre så mye positivt jeg klarer og frisøryrket, og er det så dårlig betalt som alle skal ha det til? jeg må jo tenke på fremtiden.”

Hva er viktigst? Å gjøre noe du trives med, eller gjøre noe andre mener du vil trives med?
Dette er kansje et valg du gjør for resten av livet, eller i hvertfall store deler av det 😉

Frisørutdannelsen tar 4 år og det er mye mer jobb enn hva folk flest tror. Kjemi, bransjekunnskap, historie er også en del av hverdagen vår.

– For det første: De fleste frisører jobber på timelønn + provisjon. Er du flink og har mange kunder kan du tjene godt.  Jeg mener at om du står på og virkelig ønsker dette kan du tjene det du vil ! Jeg tjente mer som frisør enn jeg gjør som lærer om det kan hjelpe..

– Du skaper noe nytt hver eneste dag. Noe som alle ser og som gjør en annen person lykkelig!

– Du får jobbe med utrolig kreative og spennende mennesker. Å være frisør er sosialt og veldig kjekt.

– Ingen dager er lik! Du treffer nye kunder, kollegaer, nye behandlinger, produkter osv..

– Du blir aldri utlært!! – Det utvikles nye teknikker, farger, frisyrer hele tiden!! Spennende;)

Det negative med yrket er de sterke kjemiske produktene vi bruker, men tar du dine forhåndsregler går dette bra. + Trene regelmessig, men det er nyttig uansett hvilket yrke du velger!

Du kan søke på frisørskolen her :
http://www.norskhudpleieskole.no  

Håper vi sees 😉

10 kommentarer
  1. Hei. Har vurdert å bestille hårprodukter på nett fra Blush.no.
   Vet du om det er ordentlige produkter?

  2. Jeg vurderte det en stund og gikk første året design (mest fordi jeg hadde gått studiespes i 2 år og mente at om jeg ikke gjorde det da, kom jeg ikke til å prøve), så jeg hadde det kjempemorsomt, men jeg var faktisk redd for å klippe hår. Det at du kan gjøre en diger feil og ødelegge håret til noen, hadde rett og slett freaka meg ut! Men det var morsomt å få prøve det ut, og det fikk meg til å heller følge etter en annen drøm. Bedre å gjøre noe og angre enn å ikke gjøre det i det hele tatt

  3. Hei!
   Jeg går nå andre året på musikklinjen på vgs, men har funnet ut at jeg har veldig lyst til å gå veien som frisør! Blir det veldig vanskelig, med tanke på at jeg ikke går design og håndverk/frisørlinja?

  4. hei 🙂 Jeg skal snart bli konfimant og snart er det juleball, kan du legge ut inspo bilder til det? Gjerne ikke noe man bare kan gjøre hjemme siden jeg skal til frisøren! 😀

  5. Hei! Jeg er sikkert ikke alene om å bruke masse tid på bade før jeg skal på byen, men er sansyneligvis den eneste som bruker opp mot 5 timer.. Det har seg sånn at jeg har ganske tykt (og jeg mener unormalt tykt) nordisk hår, og bruker derfor mye tid på å style det, samt at jeg finner aldri ut hvordan jeg skal sminke meg. Så jeg lurte på om du kanskje kan gi noen tips om forskjellige raske, fine frisyrer, samt noen flotte men enkle og raske sminketips som kan gi oppmerksomhet fra gutta? :p Hadde vært flott med video!

  6. Moren min er frisør, og nå de siste årene etter at hun startet for seg selv tjener hun kjempe bra! Det som er viktig når du er frisør er å stå på og være tilgjengelig, unngå å avslå kunder, og være et ja menneske, men samtidig trene,ja, og ta vare på deg selv fordi det er hardt arbeid å tråkke rundt og holde armene i været hele dagen.

  7. Hei!
   jeg håper virkerlig at du kan hjelpe meg!
   Du skjønner at for ca ett år siden tok jeg noen lyse striper i håret mitt, men jeg synes ikke jeg kler det, og jeg angrer også på at jeg farget det. Så nå for litt siden dro jeg til frisøren min og spurte om hun kunne farge håret mitt i den samme fargen som ettervekseten. Men da sa hun nei, da kan de gamle stripene bli grønne eller så får du rødskjær. Og er det noe jeg virkerlig ikke liker så er det rødskjær. Jeg er heller ikke så fan av grønne striper heller!!! Og jeg har virkelig ikke lyst til å gå med den gigantiske etterveksten som jeg har nå!! Flere kommenterer det og jeg hater det selv. Så jeg lurte på om det ikke er noe mulighet for at jeg kan få tilbake den gamle hårfargen min?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg