Mister du hår?


Når du mister mer hår enn vanlig over hele hodet, får vi uttynnede områder oppå på hodet, rundt virvelen og fremme ved tinningen.
Her kan du finne grunnen til at du mister hår:
– hormonelle endringer – p pille bruk eller fødsel.
– Bruk av medikamenter
– Sykdom
– Infeksjoner
– Forgiftning
– Stråling ved kreftbehandling
– Store psykiske påkjenninger
– Feilfunksjoner i stoffskiftet
– spiseforstyrrelser
– Sterke kjemiske behandlinger

Spesielle behandlinger er ikke nødvendig, for håret vokser ut igjen når årsaken til håravfallet er fjernet.

Det finnes en del shampoer som skal redusere eller forhindre håravfall – Kerastase har en del gode og Loreal. Spør frisøren din hva hun anbefaler ditt hår & hodebunn 😉

Kilde: frisørboka

9 kommentarer
  1. Jeg bruker p-piller. Og jeg mister GANSKE mye hår noen ganger når jeg står i dusjen og drar fingerene gjennom håret. Ville du da anbefalt meg å slutte med pillene? Eller kan jeg gjøre noe annet?

  2. Jeg mister masse hår for tiden, jeg har aldri farget håret før. Og har aldri mistet like my hår som nå. Hvet du hva jeg kan gjøre?

  3. Du må ikke glemme jernmangel og stress. Det er påvist, og ikke minst erfart av meg selv. Stress skader håret! 🙂

  4. Hei! Jeg mister en del hår, i vært fall etter at jeg har dusjet. Jeg har ikke noen av grunnene du har skrevet opp, og jeg har ikke jernmangel og stresser ikke nå i hverdagen. Tar verken piller eller har farget hår. Hva er årsaken? Og hva skal jeg gjøre for å redusere håravfallet?

  5. Heisann 🙂
   Jeg mister veldig mye hår nå etter en operasjon jeg har hatt. Har langt hår nedover ryggen som jeg striper lysere. Har nå lyst til å klippe det skulderlangt og ha oppklippede lengder, samtidig som jeg striper inn litt mørkere striper..tilnærmet min egen museblonde farge 😉 Men min frisør anbefaler ingen av delene. Mener at en oppklippet frisyre bare vil virke tynnere..det samme med en mørkere hårfarge. Har du noen råd til ei som slettes ikke føler seg fin og velstelt på håret lenger? På forhånd takk :o)

  6. Nå skjønner jeg hvorfor jeg mister så mye hår! Jeg har spiseforstyrrelser, men er på bedringens vei, selv om det går litt opp og ned.. Har mistet kjempemye hår, og det er blitt sykt tynt i det siste.

  7. Hei! Fikk baby for 17 uker siden, og de siste par ukene har jeg mista masse hår! Er skikkelig tynn i vikene, og er ganske fortvila! Kunne du ha kommet med noen konkrete navn på produkter som kan hjelpe? Skjønner at det ikke finnes noe mirakelkur, men litt hjelp hadde vært flott 🙂
   Hilsen Maria

  8. Hei! Jeg reagerte nylig på rødfarge fra wella color touch. Klør i hodebunnen og mister utrooolig mye hår. Og kjenner at hele håret er sensitivt, som om jeg skulle være hårskjær(Noe jeg ikke er i det hele tatt) I går når jeg skulle dusje, til min forskrekkelse kunne jeg bare dra og dra håret ut. Først greide jeg håret før jeg dusja. Så shamponerte jeg og det drog fortsatt. Og så hadde jeg kur i og trodde jeg hadde dratt ut alt, men det bare fortsatte og dra ut. Og det gjorde vondt, akkuratt som om jeg kunne dra håret mitt av. Og så skulle jeg ta i noe i håret etter jeg komm ut av dusjen. Og DA kunne jeg fortsatt dra ut mye hår. Så jeg har lat håret lufttørke og har på meg hue nå. Jeg har hatt håravfall i ett år snart,
   til frisøren min fant ut at jeg reagerte på en hårfarge. Og da skiftet vi, og det har blitt bedre. Men så skulle jeg farge håret mitt selv hjemme med litt rød glans wella sp color touch så skjedde dette:-S Er det noen økologiske hårfarger eller noe du anbefaler, for jeg ønsker å fortsette å farge håret. Pleier farge håret hver 6 uke pga jeg farger håret mørke brunt, og får fort ettervekst.
   Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, for jeg ønsker å fortsette å farge håret.. Frisøren min sa at jeg har miste så mye som halvparten av håret mitt i løpet av dette året og hadde det vært henne
   hadde hun ikke hatt mer hår igjen på hodet. Før hadde jeg tykkt og langt fint hår, men nå føles
   det bare helt ekkelt når jeg skal lage en hale eller flette det. Hvor lenge trur du jeg må gå før jeg kan farge håret igjen? Og er det noen hårfarge du anbefaler meg å gå over til?
   Jeg vet du har det antagelig veldi travelt. Men hadde vært fantastisk å fått svar.
   Har flyttet til ny plass og går ikke til den vanlige frisøren min lengre. Så ante ikke hvem jeg skulle
   spørre, men så husket jeg på bloggen din.
   Hanne.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg