Spørsmål og svar


Svar på spørsmål fra kommentarfeltet i går

kan du skrive litt om din egen hårfarge, da mange lurer på det. :-)???
Jeg er naturlig en 8/0, farger med 6+7/0 i bunn og folier med bleking i overgangen;) Wella og INOA

Vet du har kanskje svart på dette før, men liker du apotek shampoo du har svart på dagligvare butikk shampoo men ikke apotek??
Jeg anbefaler at du bruker produkter fra frisørsalonger. Her jobber det frisører som har lang erfaring innen kun hår & hodebunnsproblemer. Apoteket sine er nok pleiende for hodebunn, men kjøp hos ekspertene 😉

Jeg har ganske tynt blondt hår, begynte å stripe det for noen år tilbake og har forsatt en veldig lys blond farge (solen lyser det en del, og farger ettervekst hos frisør). Det har veldig lett for å bli flatt i løpet av en dag når jeg nettopp har stylet det, litt kjipt. Lurer på om du har noen gode tips for at håret mitt ikke skal ”falle sammen”? Håper også du kan gi meg noen tips om noen gode hårkurer som kunne passet til mitt hår
Bruk en god skum når du føner, saltvannsspray, volumspray + snu hodet opp ned når du føner. Krepp i bunnen,volumpudder + en god klipp.
– Kur: Force vector (Loreal), anti snap-redken, pure pearl-om du ønsker en kaldere farge (redken) –

Har veldig glatt hår og sliter feks med å få krøllene til å vare. Har du tips til et produkt som gir godt hold i krøllene?
Ja, GHD sprayen jeg skrev et innlegg om forrige uke;) Se lenger ned på siden.

Jeg var til frisøren for en tid tilbake og jeg lurer på en ting. Det var ingen av frisørene som tok varmebeskyttelse i håret mitt før de fønte det(var to ganger, skulle få det litt lysere). er dette normalt? Jeg måtte spørre om de kunne ha det i..
Det kan godt hende at det var beskyttelse i kremen/skummet de brukte i håret ditt. Hadde de ikke noe som helst i? Da er det dårlig, ja;)

Hva synes du om id bare minerales?
Gode ting;)

hvilke øyenskygge farge passer best til grønn/blå øyne? og rødt hår?
Komplimentærfargene til grønn er rødt og blått-oransje. Til øynene dine: Bruk bruntoner med kobber, gull, bronse.

Har du noen gode tips om hvilke frisørsalonger det er lurt å søke læreplass på? 🙂
Det er veldig mange gode salonger i Bergen som tar vare på lærlingene sine;) Think, Ramsvik, Adam og Eva, Nikita, + flere mindre salonger som også er topp!

Vel, jeg kjøpte en sånn hår-pakke fra Fudge med tre produkter. Det ene var Fudge Hot Head Violet, hårskum for blondt hår med lilla i xD Jeg har brunt hår, kan jeg forsatt bruke den da, eller blir håret rart ?
Bare til å bruke den;)

Hvilken shampo og balsam anbefaler du for tørt , langt og slitt hår ??
Tykt? tynt? hodebunn ok?
K pak- joico, Kerastase sin gule serie, Urban antidotes-tigi, SP repair eller hydrate.

Er tony&guy frisørsjampo ? er den bedre enn butikksjampo?:)
Butikkshampo= all shampo du ikke kjøper i salong.
Jeg anbefaler kun produkter som brukes i frisørsalonger- om “sammehvadenheter-shampoen” selges i butikk, blir reklamert for på tv – men ikke brukes av en eneste frisør eller i salong, hva sier det egentlig?
😉

Hei, jeg har aldri farget, stripet, eller bleket håret mitt før og nå har jeg begynt å få masse rød-skjær i håret, hva slags produkter eller tips anbefaler du for å få det bort. Jeg tror jeg har sånn mellomblondt hår!
Om ikke håret ditt er behandlet er det den naturlige nyansen i håret ditt. Det finnes grønnfarget shampoer som skal dempe rødskjær, men det er ikke sikkert det funker på et ubehandlet hår.. Minicolor-funker nok.-hos frisør!

Jeg lurer på hva slags saltvannsspray du anbefaler! Som man får kjøpt i kosmetikk butikker, apotek eller noe sånt, jeg handler ikke på nettet, så helst anbefal produkter jeg får kjøpt på en butikk!
Dette har jeg vel svart på i spm. over- Mine favoritter som jeg anbefaler er (fra salong, ja) – Wella ocean spritz og Kevyn Murphy sin.  Selvbruning: St. Tropez, fake bake

jeg lurer på hvilken øyenskygge som passer til brune øyne?
Her kan du velge og vrake!! 🙂 Jeg synes grønnfarger er fint, beige, gull, ton i ton -farger som går med brun/bronse, turkis;)

Gjør det noe å ha morocanoil og andre produkter i håret før man bruker rettetang
Nei, men la det bli helt tørt før du bruker tangen

Hvilken protein- og fuktighetskur anbefaler du til fint, ubehandlet og veldig tørt hår?
K-pak til joico har vunnet flere priser, redken anti snap, sp repair.

Jeg har et problem… Jeg kan vaske håret på kvelden men når jeg står opp virker håret fett, det går bedre hvis jeg setter håret opp i en dult mens jeg sover, men ikke alltid jeg ønsker å ha “krøller” i håret dagen etterpå ( fra å ha det i “dult” knute på toppen) Hva kan jeg gjøre for at det ikke skal virke”fett” morgenen etter
Hmmm.. Bytt shampo? Prøv en som ikke er så tung for håret. – Bruk kur og balsam kun i lengdene, ikke i bunn.
Bruk saltvannsspray om morgenen ved røttene 😉 Det gir håret et løft!

Jeg lurte på en ting, jeg begynner veldig lett å flasse/klø av shampoer med parfyme, o.l. Og da lurte jeg på om jeg burde bruke en shampo helt uten dette, f. eks Neutral
Ja, det finnes en god del shampoer som er beregnet for deg som er sensitiv! – Gå innom en salong og hør hva de anbefaler.

jeg har et lite spørsmål om extension, jeg har veldig lyst på extension men jeg har krøller så jeg lurere på om jeg kan ha extension selv om jeg har krøller
Ja, de fleste extensions-merkene har også hår med krøller 😉 Spør din frisør!

Hei 🙂 Eg er ei jente på 16 år som har eit lite røyte problem. I fjor sommar jobba eg på ein kafee og då gjekk eg så og sei med strikk i håret kvar dag. Kan det ha noko med det og gjera eller er det kanskje fordi eg går i gjønnom ei tid for hår tap, eller ka eg skal sei? Er det noen produkt som hjelper?
Vi mister ca 100 hårstrå hver dag. Massere hodebunnen, bruke gode produkter-evt håravfalls shampoer, spise sunt.

30 kommentarer
  1. Hei. jeg har et tips til den personen som skrev dette :
   Jeg lurte på en ting, jeg begynner veldig lett å flasse/klø av shampoer med parfyme, o.l. Og da lurte jeg på om jeg burde bruke en shampo helt uten dette, f. eks Neutral
   Jeg er selv frisør, og anbefaler SP sin balance Scalp shampooen, den er uten parfyme, og den fungerer faktisk.. har det samme problemet selv, og jeg har prøvd det meste, men denne er super, og da kan jeg faktisk brukte Joico sin k-pak shampoo innimellom når jeg skl kure det. en annen sin shampoo er NISIM sin, blå shampoo hvis du har tørr hodebunn, gull shampoo hvis du får fort fett hår. Se om noen av salongene i nærheten av der du bor har noen av disse og prat med frisøren, sørg for at dem forstår problmetet ditt, jeg vet at nisim har små flasker på 60 ml, som kan kjøpes, så du slipper å kjøpe en stor en før du vet det fungerer..
   SP sin serie Balance Scalp serie har også en kur som kjøler ned og virkelig roer ned hodebunnen, anbefaler den absolutt.. veldig god å bruke etter jeg har farget etterveksten, dagen etter altså. reagerer på farge, så da roer denne veldig godt ned. Dem har også en lotion i denne serien, veldig veldig god, denne er en livsredder!! og det mener jeg, hvis du har noen steder som er veldig utsatte, så tar du på litt sånn der, og smører det inn, og det roer det ned og du merker det ikke 🙂 SUPER BRA!!
   Gå inn her og les:
   http://www.nisim.no/
   http://www.wella.com/en-NO/system-professional-care.aspx
   Håper dette var noe til hjelp 🙂
   Hilsen Ingeborg Paulsen 🙂

  2. HEI. Jeg sparer til langt hår men det virker ikke som at håret mitt blir noe lengre. Så jeg har hørt om et produkt som skal få håret lengre(vokse fortere), det heter “Lee Stafford treatment for hair that never grows past a certain length”. Så jeg lurte på om du hadde prøvd den,anbefaler du den, virker den???

  3. hei! jeg er en jente på 16 år som har et lite problem.. igår farget jeg håret hos frisør veldig mørkt og synest at det ble litt for mørkt, så jeg lurer på om fargen går mer og mer ut når vi vasker det og om det går tilbake til den normale fargen min, eller om jeg må gå tilbake til frisøren og farge det på nytt ?
   håper virkelig du svarer på spørsmålet !

  4. Hei! digger bloggen <3
   Et spørsmål, hva vet dere om strittepermanent ? pris, skade på håre osv. Hadde satt stor pris på om dere kunne laget et eget innlegg eller svare her angående dette! 😀

  5. hei !
   igår farget jeg håret veldig mørkt og jeg synest at det ble for mørkt så jeg lurte på om fargen går mer og mer ut i vask eller om jeg burde dra til frisøren igjenn og farge det tilbake?
   håper virkelig du svarer på spørsmålet!

  6. ja! jeg også lurer på srittepermanent, jeg har veldig krøllete hår og jeg hater krøllene mine .Så hvis jeg skal rette det tar det så veldig lang tid.Kan du skrive ett innleg kun om strittepermanent hadde det vert veldig godt. 🙂

  7. Hei Sølvi.
   Etter mye om og men, har jeg bestemt meg for å avfarge håret mitt hos frisør. Nå har jeg mørkemørke brunt, med stygg rødskjær i, noe som også er grunnen til at jeg vil ha en brunfarge uten det i. Men, jeg er så redd for alle skrekkhistoriene om folk som mister håret etter bleiking, som avfarging fatisk er. Tror du en frisør vil kunne gjøre det på en mer skånsom måte, enn at jeg gjør det selv hjemme?
   Håper på svar! 🙂

  8. Hei 🙂 Jeg har et spørsmål:
   I mai farget jeg håret mitt lyst brunt, som nå etter sommer og syden har blitt enda mer bleket. Har heller ikke farget etterveksten etter det. Jeg skal nå farge håret mitt til min gamle farge(mørkt brunt) og lurer derfor på om jeg må ta avfarging før jeg kan farge det, eller trenger jeg ikke å farge det etter avfarging? Går det ann å farge det mørkt uten avfarging først?
   Håper på raskt svar 🙂

  9. Du kan mange frisyrer og jeg har en panne-lugg som går ned til Overleppa.
   Og den kommer ikke i noen hestehale å sånt, men så spiller jeg håndball og trenger en enkel frisyre som gjør at håret mitt sitter under treningen og kampene.
   Har du noen tips til en frisyre??

  10. heisann! 🙂 jeg har noen spørsmål:
   Jeg har en GHD rettetang som jeg syntes er utrolig god, den er også helt ny! Men jeg lurte på om du vet om noen rettetenger som er bedere enn GHD, eller er GHD den beste? (a)

  11. Dette sa du i en artikkel på kvinneguiden; – Håroljer er et genialt produkt som passer alle hårtyper. Noen dråper av en god hårolje i et fuktig hår og man får mer glans, mykere hår og et hår som er lettere å gre, forteller hun.
   Har du noe tips til et billig men bra merke? Har blondt, langt, tynt hår med pannelugg. Litt slitt. Ikke allergisk mot noe, og har hodebunn som tåler så og si alt. 🙂

  12. hei sølvi!
   Jeg har bleiket håret for en liten stund siden, og jeg er IKKE fornøyd. Dette var med en glansvask variant jeg ble superfornøyd med førstegangen jeg prøvde året før. Da forsvant den i løpet av en måned ca. Denne gangen der i mot ser det ikke bra ut.. og jeg vil ha den ut! Har du et godt tips? noen produkter eller noe en frisør kan hjelpe med? Jeg tar i mot alle kjerringrådene du kan ha.
   Setter utrolig pris på svar!

  13. Hei 🙂
   Lurte på om du kunne ta deg tid til å svare på dette spørsmålet..
   Hvilken øyenskyggefarge passer best til meg? Jeg har blå-grønne øyer og håret mitt er naturlig mørk blondt, men jeg har farga det til brun. Brunfargen har navnet sjokolade.
   Så hvis du hadde hatt lyst til å svare på hvilken farge på øyenskyggen som er best å bruke til begge hårfargene hadde jeg blitt veldig glad 😀 😀

  14. Hei,
   Jeg lurte bare på noe. Jeg har bleket håret mitt i mange år nå, og nå begynner jeg å bli lei så jeg tenkte å farge det mellomblond, eventuelt brunt for å slippe bleiking. Kan jeg farge det brunt hjemme? eller er det lett for at håret blir grønt?
   Håper på svar.

  15. Hei 🙂
   Eg har krøllete, bleket hår som blir mye rettet. Prøver og spare til langt hår, men håret mitt slitest sånn at det blir formet som en opp ned V om eg tar alt håret bak, ikkje serligt fint. Og når eg klipper det “må” eg klippe alt opp til den lengden som er i midten for at det skal se noelunde bra ut. Er det en grunn til at håret slites sånn/ noe eg kan gjøre med det ?
   Håper på svar 🙂

  16. Jeg trener flere ganger om dagen, untatt på lørdager. Jeg prøver å ikke vaske håret mer enn en gang om dagen, men noen ganger må jeg vaske det 2 fordi jeg blir så svett. Jeg får veldig fort fett hår, er det noe med dette og gjøre? Har du noen tips jeg kan gjøre ?

  17. Jeg har veldig lyst på exstensions og lurer på hvor mye det koster ?
   Jeg vil ikke ha sånne man klipser på hver dag men sånne man sveiser på !! 🙂
   Hvilket merke anbefaler du ?
   Jeg har sendt inn spørsmål veldig mange ganger og har aldri fått svar..
   Men håper du svarer nå 😀
   Klem Tyra !!

  18. Hei. Jeg lurte på en ting:
   Jeg har lysebrunt hår med litt lysere striper.. Og jeg har lest på en nettside at hvis man vil ha mørkere hår kan man stripe det litt mørkere et par ganger til det går inn i etterveksten. er dette sant ? for jeg vil ha mørkere hår uten å farge det helt..

  19. Tony & Guy har faktisk egne frisørsalonger i utlandet, blant annet Roma (der har jeg vært selv) så da er deres produkter “frisørprodukter” og indirekte så anbefaler du vel dem da? Selv om de selges på vita og cubus her i Norge.

  20. God kveld!
   Tenkte jeg ikke skulle spørre deg, men nå har jeg snakket med de 3 frisørsalongene som er her jeg bor, og er fortsatt ikke noe klokere!
   Jeg sliter veldig med at håret blir brusete, stort og stygt så fort det er litt fuktig rundt meg. Noe det er hver dag på jobb. Så da går jeg rundt med det store og stygge håret, hver dag. Ordner det før jeg drar noe sted, bruker Biosilk sin silk therapy, morroccanoil, Paul Mitchell varmebeskyttende som også skulle være fuktavvisende(?). Men uansett hvor mye, lite, ikke no osv jeg bruker, blir det like forbanna stort og brusete!
   Har prøvd så mange forskjellige kremer, oljer, skum, spray, shampo, balsam, hårkur, føning, ikke føning, retting, krøllekontroll osv, men nå kommer jeg ikke på hva mer jeg kan gjøre.
   Frisørene her har ikke vært til stor hjelp.
   Har skulderlangt, ikke veldig tykt hår. Farget. Noen ganger tørr hodebunn.
   På forhand takk!

  21. hei 🙂 jeg er plantinablond og skal farge håre mitt mørkere, så lurer jeg på om jeg kan farge håret hjemme med en butikkfarge, eller burde jeg dra til frisøren og gjøre det, i tilfelle dem må avfarge det først?
   tusentakk:)

  22. Jeg har et spm!
   Jeg ønsker å få mer fall/bølger i håret.. Jeg har brukt bølgetang eller flettet det før jeg ligger meg. Å bølge håret med bølgetang tar så lang tid, og når jeg fletter det blir det så krusete og stort. Noen få ganger etter jeg har lagt meg med vått hår blir håret bølgete/krøllete av seg selv uten at det ser helt for jævlig ut. Så jeg lurer på om det finnes en shampoo eller lignede som jeg kan påføre i håret som kan fremheve bølger. De fleste i familien min har brukt å fått bølger etter de klipte håret kortere, hva kommer det av?

  23. hei 🙂
   håret mitt er utrolig tørt, vasker det kun en gang i uka, fordi frisøren min sier at det er nok for mitt hår. jeg har aldri opplevd å ha fett hår ikke en gang i hodebunnen. så jeg lurer på hvor ofte må jeg vaske clipsene mine?

  24. Hva slags shampoo, balsam, hårkur skal jeg bruke?
   Jeg har laaangt hår, nedenfor rompa..siste halvdelen av håret er veldig tørrt og noe slitt..øvre del blir fort fett.Har hittil brukt en shampo i hodebunnen og en annen på håret. Tørr og sensistiv hodebunn. Tenkte derfor det er bra å ha en i hodebunn og en annen i det tørre håret?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg