Spørsmå og svar!

God morgen, kjære lesere.
Deilig å stå tidlig opp en søndag. Egg er på kokings og trening står snart for tur..
Her er noen spørsmål + svar fra kommentarfeltet.

Hvilken kur anbefaler du for stripet, slitt hår?
Redken sin som jeg skrev om i går, den er en av mine favoritter selv 🙂

Kan du legge ut noen frisyrer til julebord?
Klart jeg kan! Det kommer.

Hei synes du er så flink i det du gjør og lurer på  har du gjort oppgjennom årene med skole, jobb og utdanning?
Har du noen tips til hvordan jeg kan bli en enda flinkere frisør?
Jeg gikk gymnaset 3 år, tok et motestudie (motekonsulent), jobbet mye i klesbransjen og så gikk jeg Norsk frisørskole i Bergen. Jobbet mye som lærling og fikk med meg mest mulig kurs i hår og makeup.
Fikk jobb på skolen i 2004/2005 – jobbet der siden.  Bodd i Oslo et år og jobbet som programleder på Interaktiv frokost, (TVN)  Bikbok og Norsk frisørskole. Var daglig leder på Think hairwear da jeg kom hjem, deretter Norsk frisørskole. Har tatt både dame og herrefaget -2 svennebrev.  Fått med meg mange kurs innen makeup (Oslo/Bergen), hår, pedagogikk, ledelse osv..
Vær med på alle kurs du kan! – La deg inspirere og motivere av kollegaer. Ha treningskvelder, meld dere på konkurranser, ha produktkurs, spør hva selger kan tilby!

Hei! Jeg må kjøpe meg en ny rettetang. Hvilken vil du anbefale? Er det ghd som er best?
Det finnes mange gode rettetenger, gorgeous, ghd osv.. Jeg har selv GHD og er veldig fornøyd med den;)

funker blåshampo på brunt hår for å få ut rødskjær?
Blått nøytraliserer oransje og lilla nøytraliserer gult.. For å få bort rødt bør du bruke grønt. Tror faktisk Cutrin hadde en grønn shampo.. 😉
En blå shampo kan likevel gjøre fargen kaldere ..

Jeg er lys og vil ha mørke striper i håre mitt, som du har. Hva sier jeg til frisøren. Redd for at det skal bli grått?
Da sier du at du ønsker mørkere striper i håret ditt 😉 Det er ikke alltid så lett å få en fin brunfarge i et lyst, bleket hår. Vi må tilføre røde/oransje pigmenter for at fargen ikke skal bli grønn/grå, men noen ganger vil fargen likevel bli matt og grå. Håret kan være veldig porøst og trekke mer farge noen steder.

Har du tips til et brusete, tykt hår?
Prøv den nye oljen til kerastase – elixir ultime, skal skrive om den i et eget innlegg en dag;)
Den er helt fantastisk!!

Hvilke extensionstyper anbefaler du? Har lyst på , men ikke clips.
Jeg kan anbefale både punkt og tape. Jeg har brukt begge deler og for tiden har jeg punkt fra she (tidligere socap). Helt genialt 😉

  1. jeg lurte på om du kunne lage noen videoer eller noe sånt. Jeg klipte pannelugg for 3 uker siden ca. Jeg ble ikke så fornøyd, så har bare dratt den til side.. men har du noen tips til hvordan halvlang pannelugg kan bli satt fint vekk?

  2. Kom på ett spørsmål nå; Jeg skal klippe meg snart, før jul. Og jeg har lyst på en stilig frisyre.. Hvilke er inn i vinter? Kunne du kanskje legge ut noen populære frisyrer?

  3. Hei 🙂
   det er juleball i desember og vil ha en kjempefin frisyre.. men vet ikke helt hvordan! jeg skal ha en prinsesse kjole og jeg har langt brunt hår, hvordan bør håret se ut ? 😀

  4. Har du skrevet om extentions noen plass før? Ble interresert i å kanskje prøve det ut 🙂 fint om du poster et innlegg hvor vi kan lese om den type extentions. Utfører alle frisører det?

  5. Heei 🙂
   Jeg har veldig mye småhår, vet du ossen jeg kan bli kvitt disse eller ossen jeg skal få de til å legge seg?, de stikker rett ut og er nokså lange!
   Tuusen Takk for svar elsker bloggen din! 🙂

  6. jeg har platinablond, HELT rett hår. De 3-4 siste centimeterene blir alltid så krusete hvis jeg ikke har vasket håret samme dag. Når frisøren klipper meg ser håret kjempefint og sundt ut i to dager, men så er de 3-4 centimeterene krusete igjen… Selv om jeg akkurat hadde klipt meg! det skjer hver gang. Å jeg bruker aldri varmeverktøy og har ikke farget håret siden påsken. jeg bruker kun gode produkter og kurer håret hvertfall 2 ganger i uka! Hvorfor skjer dette og hvordan kan jeg bli kvitt det?

  7. Har du prøvdt pleie produkter fra Sebastian ? ANDBEFALER penetrait. like godt som redken sin 🙂 bruker begge selv

  8. Hei lurte på om du vet om en bra kur til veldig langt og ganske slitt hår. Så lurte jeg på om det er noen kurer det går ann å ha i hele dagen. Håper på et bra svar.:D
   digger blogen din:)

  9. håret mitt ble veldig slitt i tuppene siden jeg brukte rettetang i sommmer ferien, så jeg gikk og fikk anbefalt frisør shampo og balsam. så jeg kjøpte det + en hår kur. damen sa at håret mitt skulle få tilbake glansen sin og de tørre tuppene skulle bli bedre , men tuppene mine er tørre og floker seg sammen,selvom jeg ikke bruker noen form får varmetenger(krølltang,rettetang..osv..) hva skal jeg gjøre?jeg vil ikke klippe meg!D:
   Plis svar!

  10. Heei, elsker bloggen din. Men jeg lurte på en ting angående hairextensionet på hjemmesiden til thinkhair. Hva koster det og lime på hairextensionet? Det står ikke prisen på hjemmesiden. Jeg har veldig lyst på det, men da må jeg klippe meg og farge håret. Hva blir ca prisen på det i deres salonger? (helst bergen)

  11. du skriver at du skal skrive om kerastase elixir ultime i ett innlegg 🙂 det er en olje ikke sant? kan du ikke skrive litt om hvorfor bruke olje, skal vi bruke serum i tillegg osv? haha, skrive litt utfyllende for de dumme x-)

  12. Hei!
   Har litt krøller i håret mitt, men lurer på om du har noen tips til hvordan jeg kan få de mer frem? Vet du om en bra krølltang?
   Elsker bloggen din!

  13. Heii! Har tre spørsmål!
   -jeg har ,langt litt “rund-klipt” hår. Ikke oppklippt eller noe sånt, men jeg har lyst til å klippe meg litt oppklippt og sånn (litt som du har, kansje), Men fortsatt beholde legnden. Hva skal jeg si til frisøren da? (ikke kort pannelugg)
   – hva er saltvannsspray, og hvor får man kjøpt de og hav koster de ca??
   – Har du en Bra spay som du anbefaler for de som vil at frisyren skal holde?
   Blir veldig glad om du svarer på spørsmålene!!!!
   p.s. Veldig bra blogg, elsker videoene!

  14. hei, veldig fin blogg du har!
   men jeg lurer på noe, hva er forsjellen på en vanlig børste og en natur-børste??

  15. skal på ball, har tjukt hår, litt klipt opp. og jeg vil ha krøller, har du noen tips til hvordan det kan bli ? 😀

  16. Heihei !
   Jeg har et spørsmål : Jeg har kjempe tjukt hår , jeg spurte frisøren min (tante) om hun kunne tynne håret mitt litt . Men hun sa nei , det går nok ikke , det er for tjukt , men jeg er redd det blir tjukkere og tjukkere! Håret mitt er stort og flokete hele tiden , det irriterer meg at jeg må bruke mye tid på doen på skolen for og kamme gjennom det. For det tar bare 10 min så er det flokete , men har du noen balsamer eller noe lignende som hjelper bra som du anbefaler ?
   _______________________________________________________________________________
   Jeg vil kjøpe ny bølgetang , hvilke anbefaler du som virker bra ?
   Jeg har babyliss og det er ikke noe bra.

  17. jeg har et problem, for håret mitt blir aldri langt. jeg sparer som en gal nå, jeg vasker det annenhver dag, kurer det ofte og behandler det bra, det knekker litt ettersom jeg farger det, men det gir bare en mer rufsete frisyre, det går ikke utover lengden.
   har du noen tips til hvordan jeg kan få det til å vokse? har ikke hatt lengre hår enn til skuldrene på 5 år nå, så nå er jeg litt lei.

  18. Hei! Jeg får kjempemasse floker i underhåret i nakken, håret et bare en stor floke. Hva kan jeg gjøre med det? (Bortsett fra å dra frem barbermaskinen, noe jeg helt klart har vurdert..)

  19. Hei!
   Jeg har mørkeblondt hår, med bleke striper. Tror du jeg kan farge det brunt? (Hos frisør selvsagt)

  20. Hei 🙂
   Jeg lurte på om du kunne lage litt flere videoer hårvideo/sminkevideo, og sminkevideoer der du viser hvordan du sminker deg fra begynelsen at du ikke har sminket deg litt fra før av ?

  21. Hei,
   Et spørsmål til neste runde..
   Kan du anbefale stylingprodukter og kur til hår som blir fort fett/tungt? “Pudder” er det eneste produktet som ikke gjør at håret ser uvasket ut og fungerer finfint, men skulle gjerne hatt tips om hårspray ol.

  22. Jeg har nett tatt permanent i håret mitt. og Jeg føler at ikke hele håret er bølgete, vil det komme etter noen dager ? 🙂
   Suveren BLOGG !

  23. hei ! lurte på om du kunne lage et innlegg om hair extentions? hva som er bra og om det er vanskelig å finne rett farge osv, hvordan det skal behandles. og så lurer jeg på hvordan du sveiser på extentions, og om det er rimeligere å sveise på enn clips ? 🙂

  24. heisann!
   Elsker bloggen, rett og slett ! Lurte på om du kunne fortelle litt om hva du syns er den rette veien å gå for å bli frisør. Har tenkt å utdanne meg til deg og akkurat nå jobber jeg som praksiselev på frisørsalong. Va ville du ha sagt av videregående eller privatskole? Har også hørt ifra veldig mange at privatskoler er veldig bra og får mye kunnskap av den. Takk på forhånd ! 🙂

  25. heeii 🙂
   jeg har lyseblondt hår (ikke hvitt) og har veeldig lyst på lysebrunt, men vet ikke hvordan jeg skal finne ut om jeg passer fargen, eller hvordan jeg skal farge det; hvordan unngå grønnskjær??
   og hvor lang tid tar det før fargen blir slitt ut ??

  26. hei.
   kom innom din side da jeg googlet om shampoo og andre hårprodukter for extensions. Men fant ikke noe direkte svar, så mitt spørsmål til deg er: Jeg har hørt at man ikke bør bruke protein shampoo i extension hår. Men hvilke produkter bør man bruke i extension( shampoo, balsam, kur, olje etc.)? kan man bruke joico k pak sin serie, eller Loreal expert Liss?

  27. Du er veldig inspirerende for meg som virkelig vil bli frisør! Jeg er 17 år og har jobbet på frisørsalong i over ett år. Jeg skal jobbe der etter jeg har gått frisørlinja ferdig, og kan nesten ikke vente. Jeg har allerede begynt å bli med på kurs med salongen, og synes det er kjempe gøy!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg