FARGE HÅRET HJEMME?

Jeg ser at flere av dere farger håret hjemme og jeg får mange spørsmål om dette.
Her er noen spørsmål & svar som kanskje gjør at dere går til frisøren neste gang;)

Hei. Jeg brukte loreal sin casting creme gloss i november, kjøpte dn fargen som het brun eller noe, har egentli lyse brunt/ mørke blondt hår, på pakken står det at fargen varer i 6 uker men den har fortsatt ikke gått ut av håret mitt, og nå bjynner jeg å få lys ettervekst. har du noen tips til hvordan jeg kan få fargen ut av håret mitt? har langt og ufarget hår da jeg tok den i.
Ja, dette er en av tingene som kan skje med butikkfarge. Derfor bør en alltid gjøre dette hos frisøren din. Det er også det eneste tipset jeg kan gi deg.

Hei. Jeg har bleket håret mitt selv hjemme.noen steder er det hvitt og noen steder er det gult og i lengdene er det oransje. Jeg var ganske mørk fra før. Jeg tok en ny bleiking i og nå har håret knukket noen steder ved hodebunnen!!!
Hva kan jeg gjøre??
Gå innom en frisørsalong. Klippe det, kure det. La det vokse ut igjen.

Jeg har fått en veldig ujevn grå/grønn farge av en farge jeg kjøpte i butikken. Den skulle bli brun men er fremdeles grå (2 ganger farget det) Jeg ville bare bli litt mørkere etter å ha vært platinablond i mange år! Skal aldri farge hjemme igjen.
HJELP MEG!
Dette kan skje om en farger et lyst hår mørkere uten å forpigmentere det. Du må gå innom en salong og høre om de kan hjelpe deg. Det er ikke sikkert det blir perfekt siden du sier den er ujevn.

Jeg farget håret mitt mørkere i går men bunnen er lysere enn tuppene!
 De er nesten helt svarte.
Ja slik kan det bli om en drar fargen ut i tuppene hver gang.. Avfarging eller klipp er løsningen.

Hei Sølvi.
Jeg har bleket håret hjemme noen ganger og nå er det liksom knukket av bak i tuppen på hodet. Der står det rett ut!!
Jeg tørr ikke bleke det noe mer i hele mitt liv.
Lett for at det knekker på kronen om blekingen kommer over det som allerede er bleket eller får for lang virketid.
Kjøp deg en god kur , en god klipp og utføre kjemiske behandlinger hos frisøren neste gang;)

Jeg skulle ta en glansvask på håret mitt men det er ganske stor forskjell fra min egen farge til denne svarte glansvasken! Nå er det gått snart et halvt år og det ser ut som jeg har farget det svart!!
En glansvask skal gå ut etter x antall shamponeringer. Dette kan ikke være en glansvask;)

Farget håret mitt med en lysfage eller bleking og nå er det oransjegult i bunnen! Prøvde å farge på nytt men det ble bare gulere nå går jeg ikke ut uten lue på..
Stikk innom en salong og hør om de kan hjelpe deg..

Det er ikke sikkert en frisør klarer å rette opp ulykken din, men vi gjør vårt beste.
Om grunnlaget er ujevnt er det vanskelig å få en hel , jevn farge på det.
Vi kan ikke trylle, bare nesten 😉

41 kommentarer
  1. Ja, ja det er faktisk ikke alltid man har penger til å farge hos frisøren… Så nå har jeg farget utveksten min helt selv. Har aldri hatt noe problem med det når jeg bare skal ha en enkel brun farge. Men hvis jeg skal ha striper o.l gjør jeg det IKKE selv.

  2. Åhå.. frisører gjør feil de også og jeg har gått derifra med orange hår, gult hår og diverse annet tull som jeg i TILEGG har betalt masse penger for. I tilegg er det mange frisører som er veldig flinke til og ” overtale “, prate dritt om håret ditt bak ryggen din osv osv. Så det er sikkert mange av disse grunnene til at folk til slutt velger og gjøre noe med det selv istedet. Alt kan skje i en frisørstol også, selv om sjangsene sikkert er mindre der.

  3. jeg har alltid farget håret mitt hjemme, jeg begynte med brune-toner, og var egentlig ganske fornøyd med resultatene, men ettersom jeg farget det ble fargen mørkere og mørkere så nå sitter jeg her med sort hår, og egentlig så er jeg fornøyd med det. Men det skulle helt klart vært en slags advarsel om at fargen blir mørkere jo mere du har farget håret.

  4. Hei! Jeg har VELDIG slitt hår. etter mye farging og bruking av slettetang – uten varmebeskyttende spray. jeg har farget/stripet håret en del, og nå får jeg virkelig se konsekvensene av det.
   jeg har veldig lyst på laangt og glansfullt hår igjen. hvordan kan jeg få dette? hvilke produkter anbefaler du?:-)

  5. Jeg kjøper min farge (riktig nok så er det ikke permanent farge) hos frisør, og jeg er mer enn fornøyd.

  6. Det går helt fint an å få en fin jevn farge av hjemmefarving!
   Er ikke bestandig frisøren får et bedre resultat. Som nevnt over, så ‘overtaler’ frisørene ofte kunden, dette for å tjene mest mulig penger – ikke rart siden de har provisjonslønn.

  7. Jeg går til frisøren et par ganger i året og fikser håret skikkelig. I mellomtiden tar jeg etterveksten selv, jeg er mørkeblond og striper det bare litt lysere. Det går helt greit hvis jeg får hjelp av en veninne. Har ikke råd å ta etterveksten hos frisør hver måned 🙂 Men er ellers forsiktig med håret mitt når det gjelder bruk av varmeverktøy, i tillegg til at jeg bruker gode frisørprodukter!

  8. Hei! Jeg lurte bare på en ting. Hvis man tar avfarging, går all farge ut av håret da? Eller sitter tidligere farginger igjen i håret?

  9. Jeg har alltid farget håret hjemme, nå har jeg startet å kjøpe salongfargen i en butikk i sverige som selger frisørprodukter. Og da snakker jeg produkter du anbefaler på siden din;) Jeg er kjempe fornøyd med fargen! Tante klipper håret mitt, men hun er utdannet frisør da. Eneste gangene jeg har vært missfornøyd med håret mitt har vært når jeg har vært hos frisør! Aldri fått det som jeg har bedt om da! Jeg sier faktisk at ingen frisører får røre håret mitt igjen! Mamma får farge, tante får klippe! Da blir jeg ikke missfornøyd;)

  10. Jeg tror at frisører noen ganger “overtaler” kunden til noe annet, fordi det kunden ønsker, ikke er mulig uten en tryllestav og magi, og IKKE for å tjene penger. Dersom kunden likevel ikke ønsker dette, er det mulig det ikke blir et like bra resultat (les: gule og oransje striper) og da får som oftest kunden vite dette på forhånd. Nesten ingen frisører er frisører pga pengene, men fordi de er genuint interessert. Hadde de vært opptatt av pengene, hadde de fleste valgt et annet yrke.

  11. Jeg også hater å reise til frisøren, for jeg blir missfornøyd HVER gang, de klarer aldri å få det slik jeg vil.
   Og fler som jeg kjenner farger håret hjemme og er like fornøyd.
   Jeg bleket håret hos frisøren i sommerferien, og ble GUL i håret..
   Blir faktisk mer fornøyd når jeg gjør det hjemme.

  12. Jeg hadde farget håret hjemme, men så ville jeg ha det litt lysere. Det var veldig mørkebrunt, men frisøren tok avfarging, og tok over en annen farge. Da ble håret grønn-brunt, og svart i luggen. Så det er ikke ALLTID det går bra hos frisøren heller da… 😉

  13. hei:)
   jeg har hørt at ølgjær styrker og gjør at håret vokser fortere, vet du noe om dette??
   har en venninne som har brukt det og hun har fått nydelig hår nå!

  14. Vet man hvordan man gjør det, kan man kjøpe farge hos frisører som Nikita. Blir feil å si at man MÅ gå til frisøren for å gjøre kjemiske behandlinger.

  15. Snart, men det er jo mye dyrere å farge det oss frisøren og hpret blir jo litt mere slitt oss frisøren, søsteren min har fareget det hjemme i flere år ingen ting har sjedd med henne, men når håret hennes var blont det ble det mere gul. Jeg har et annet spørsmål nå har jeg striper i håret vist jeg farger det nå vil det bli annen farge på stripene mine en håret mitt? hva an jeg gjøre får at det ikke skall sje?

  16. Jeg ser det jo helt klart fra din side, og jeg skjønner at det er lurt og gå til friøsren når du skal gjøre noe med håret ditt. Men faktum er det at det ikke er alle som kan betale over 1000kr i måneden for å stusse håret og stripe/farge etterveksten. Ja, det er sikkert billigere andre steder. Men sist jeg var med frisøren stusset jeg, null vasking eller produkter eller noe. Tok vel mellom 10-15minutter og kostet meg over 600kr. Dette er for dyrt, og jeg skjønner godt hvorfor folk velger og farge håret hjemme. Koster det 600kr for en liten stussing, koster det vel myye mer for farging. Selv er jeg hos frisøren når jeg skal klippe meg mye eller farge/stripe hele håret (ikke bare etterveksten), resten gjør jeg hjemme 🙂 digger bloggen din btw

  17. Veldig rart at du anbefaler avfarging? Det sliter jo helt forferdelig på håret. Frisøren jeg går hos sier det er siste ting hu prøver, nesten aldri. Striper, striper og striper sier hu når det kommer til å lysne på et mørkt hår 😉 Og det funker som regel.. Jeg er kanskje heldig, for håret mitt blir sjeldent slitt. Mirakelhår er frisørens navn på det.
   – Men er ikke heldig i forhold til farging. Go rødpigmenter:(
   Nyttige ting du poster, btw. Keep up the good work! 😉

  18. Jeg har ett spørsmål til deg! Har farget håret i maaaaaaaaange år, men det ble så utrolig slitt(gjorde det hos frisør altså), så nå prøver jeg å gro ut min naturlige farge… Men det tar så lang tid og jeg vil ha ny farge til sommeren! Kan du lage ett innlegg der du skriver dine favoritt produkter for ulike hårtyper? Som jeg vil ha, ekstremt tørt hår, altså at du lager ett innlegg der du skriver ned de produktene som gir mest fukt! Hadde vært genialt.. Vet du har gjort lignende, men tenkte du kunne gjøre det med de fleste problemer:)
   Takk:D

  19. Du får alltid et bede resulat av å farge/stripe/klippe håret hos en frisør enn hjemme. Det er tross alt en grunn til at vi har gått 2 år på skole og vært lærling i 2 år (Altså 4 år utdanning) Vi går også opp til fagbrev ved endt læretid. Frisør er et håndtverk og ikke noe hvem som helst kan gjøre hjemme!! Blir faktisk irritert hver gang jeg hører folk syte over hvor dyrt det er og gå til frisøren, det er et pirkete arbeid hvor du må ha stor tolmodighet å gi veldig mye av deg selv! Du holder tross alt på med håret til folk! Grunnen til at det koster litt er fordi kunden får det han/hun betaler for: Luksus, profesjonelt arbeid og service. Dette kan ikke sammenlignes med en fargetube fra loreal til 129,50 hos HM! Ærlig talt… Hilsen en som selv er frisør og stortrives i yrket sitt!:)

  20. Det er jo litt teit at hvert spørsmål som blir bespurt, så har du et eller annet frisør i hver setning. Det er ikke noe svar, du gir heller ikke noen alternativer. Kun frisør.

  21. Hei, jeg lurte på en ting om farging av hår ; jeg har naturlig svart hår, og jeg har tatt noen lysebrune striper i. Hvor mye vil det normalt koste å farge håret mørkebrunt? Hårets lengde er til ca. midt på ryggen, nesten ned til livet fremme. Takker på forhånd for svar.

  22. Jeg har farget håret selv i alle år, og har alltid blitt fornøyd med resultatet. Håret mitt blir ikke slitt heller, får ofte høre fra frisører når jeg klipper meg at håret mitt er veldig sunt og glansfullt.
   Det er lett for deg å si at man ALLTID burde gå til frisør og farge håret, men det er faktisk ikke alle som har råd til det. Og jeg erfarer det samme som mange andre her, nemlig at man ikke alltid blir fornøyd hos frisøren heller… Tror folk blir litt lei av å lese kommentarene dine om at man a-b-s-o-l-u-t-t alltid må gå til frisør – selvsagt sier du det, du er vel interessert i å tjene penger som alle andre frisører.

  23. TIPS!!!: jeg brukte glansvask her om dagen og det så ikke ut men det som hjalp var og vaske det GRUNDIG men grønnsåpe flere ganger om dagen, det tog vekk litt av fargen og mattet den masse. det ble i hvertfall mye bedere enn før jeg gjorde det! ABSOLUTT VERT ET FORSØK!!!
   Det er lurt å få noen andre til å gjøre det for deg! maser det godt inn i håret!

  24. Hei!
   For snart et år siden dro jeg til frisør på første gang på sikkert 3 år, siden ingen av frisørene jeg har vært hos har vært flinke og oppnått et flott resultat! Uansett, jeg var mørk blond og ville ha noen striper i en litt mørkere nyanse og andre striper i en lysere nyanse. Det endte selvfølgelig opp med at han stripet hele håret mitt mørke brunt, med grønt og grått skjær i det.
   Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å klippe det selv (siden han hadde klipt det ca. 5 cm kortere enn jeg ville, slik som alle andre frisører) og løpe på butikken for å kjøpe en mørkere brunfarge og farget det selv.
   Nå er jeg møkkalei av å være brunette og vil bli blond igjen! Jeg nekter såklart å dra til frisør, og trenger virkelig hjelp fra deg, hehe. Vet at du alltid svarer “dra til frisøren – hjemmefarging er ikke bra”, men som du kanskje forstår så hviler det en forbannelse over meg når det gjelder frisører.
   Hvordan farge skal jeg kjøpe? Hvor skal jeg kjøpe det? Eller burde jeg stripe det i flere omganger?
   PS: du skal også vite at jeg ER flink å klippe og farge håret mitt selv, er vanligvis jeg som gjør det.

  25. Jeg farger alltid håret selv og er råfornøyd! Har ganske lyst fra før, og toner det i to lysere nyanser. Har utallige mislykkede frisørbesøk med enda flere utallige tusenlapper bak meg, men når resultatet blir perfekt med butikkfarge er ikke valget vanskelig. 🙂

  26. Siden leger også gjør feil, skal man da slutte å dra til lege?
   Jeg har selv blitt utsatt for 4 STORE legetabber, men går da fortsatt til lege om jeg blir syk. Jeg stiller ikke diagnose selv, og suger på et par doc i håp om at det blir bedre…
   Selv opplever jeg at de største “feilene” frisører gjør, kommer av at kunden selv har farget håret, og frisørene ikke vet hva de ulike hjemmefargene inneholder. Eller f.eks disse lysningssprayene som en kan få kjøpt hos HM.. Skal du stripe håret etter å ha brukt dette, kan fargen på stripene bli grønn, blå, rosa, rød, sølv osv.
   Jeg tror også at mange “feil” kommer av dårlig kommunikasjon mellom kunde og frisør.

  27. Hei! Jeg har et spørsmål angående farging av hår. Jeg har helt blondt hår (naturlig), men er litt lei av fargen. Er det noen konsekvenser som følger med om jeg farger det litt mørkere blondt? Og har du et tips om hvilken farge som kan fungere???

  28. hei. det er som mange andre sier dyyyrt å farge hos frisøren! pluss produktene har vanskeligere for å sitte i mitt hår, som er rødlig. en gang måtte frisøren ta minicoulor FIRE ganger etter hverandre før fargen ble helt jevn slik den skulle være. så jeg gjør det på badet hjemme, lar det virke ekstra tid for det må jeg, og da blir det som regel den fargen jeg ønsker meg. hvis jeg bare skyller uten å bruke shampo etterpå. men seff mange blir jo mer fornøyd hos frisøren da.

  29. hei. jeg har altså farget håret hos frisøren før, og en gang måtte de farge håret fire ganger etter hverander! for å oppnå ønsket resultat!! tror det er at fargene dere frisører bruker er mildere? ikke vet jeg.. men når jeg farger med casting hjemme på badet går det alltid greit. da får jeg den fargen jeg vil ha, og jeg har masse rødt i håret naturell.. men casting funker for meg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg