Lyse striper!

Claire Danes Pics
Lyse striper er mer enn bare "lyse striper"..
Hvor lyse skal de være? Du sier Lysest mulig, frisøren tenker hvitt..
Vi frisører kan ikke lese tanker;)

Hvilken nyanse ønsker du de skal være? Varme eller kalde farger?
Folier, hette, brett, male på? En lysere helhet, eller tydeligere striper?
Lysfarge eller bleking?
Har du farge i håret fra før?

Frisøren bør vite slike ting før de starter.
Om du kjøpte en farge i butikken for et år siden vil den fortsatt sitte i håret ditt.
Det er viktig at du da forteller frisøren dette. Flere kunder unngår å si at de har farget det selv..
En glansvask i butikk er ikke alltid en ordentlig glansvask-
En glansvask skal sitte seg ytterst i skjellaget og skal kunne vaskes ut etter et visst antall shamponeringer.
Om du får ettervekst er det mest sannsynlig en permanent farge du har brukt.
Du svarer "nei" når frisøren spør om du har farget det (fordi du tenker at glansvask er jo ikke det samme som farge, dessuten er det jo så lenge siden) – Frisøren bruker for eksempel lysfarge for å lysne deg, men siden det er kunstige fargepigmenter i håret ditt fra før kan de bli oransje..
Jenny McCarthy Images
En strålende flott lys farge er en farge med masse glans!
Håret bør være velpleid og mykt.
Lyse hår trenger ofte mer pleie da den kjemiske behandlingen kan være ganske så røff.
Proteinkur, varmebeskyttelse, god shampo og balsam fra frisørsalong!

Redken sin serie Pure pearl , for blonde hår.

Force vector fra Loreal. Kanongod serie for skjøre, tynne hårstrå!

Ciment thermique fra Kerastase. Fantastisk varmebeskyttelse!

34 kommentarer
  1. Godt å vite!! 🙂
   Jeg lurte på en ting.. jeg har i flere år nå ønsket meg extension. jeg har ganske typisk nordisk hår (tynt) i tillegg til alopecia (har ingen flekker nå da). hva slags type extension vil du da anbefale? er redd festene vil synes eventuelt…
   klem 🙂

  2. Hei 😀
   Jeg satt å så på noen av de litt eldre videoene dine, du er kjemoeflink! 🙂 Men jeg lurte på hvordan hva du må spørre om i frisørsalongen om du vil ha sanne “diamanter” som du hadde/har i håret? 🙂

  3. Jeg bruker den varmebeskyttelsen der, å jeg er kjemoe fornød, den sitter i 8 vasker det er bra for da varer den lengre

  4. jeg elsker håret ditt sølvi <3 😀
   har du farget håret ditt eller stripet det ? eller begge deler ? 🙂
   elsker bloggen din !

  5. Hei ^^ er super fan av bloggen din !
   – Hvilken nettbutikk annbefaler du å kjøpe hårprodukter på ?
   – Hva heter den frisyren du har nå ? Tenker å klippe meg sann 🙂

  6. ja jeg tenkte og klippe meg sånn jeg også.. jeg skal klippe meg på Tirsdag , så hadde vært grett om du svare før da 😀 <3

  7. oioi, så jeg kommenterer da ! 😀
   men jeg såg en video av deg på youtube nå 🙂
   der du viste du hadde ; hestehale, så tok du det håre som du hadde oppklupt , det tok du fram , og da såg det ut som du hadde klupt bob 😀 DET VAR DRIIT FINT !
   hva heter den frisyren ? 🙂 <33
   ELLLLSKET den .. <3 <3 <3 <3 <3
   jeg tror jeg skal klippe meg sånn 😀 hehe

  8. Takk for gode tips 🙂
   Ang. hun nederste dama (er det Jenny McGarthy?), snakk om foundation-fail (evt. photoshop-fail) 🙂 Ikke lite forskjell på ansikt og overkropp – både farge og “jevnhet” (sorry off topic).

  9. jeg har et spørsmål :-)!
   jeg er en 12 år gammel jente med brunt hår.
   jeg vil gjerne farge håret blondt til sommeren. Men er ikke sikker på hvordan jeg skal gjøre dette, bør jeg stripe det ?. Farge det helt?. Siden mange har sakt at håret kan bli grønt!
   og jeg vil samtidig farge øyenbrynene litt lysere.. Siden de er så mørke til blondt hår. Noen tips?<3
   hååper på svar!

  10. Hei, jeg vet ikke om dette spørsmålet passer inn her, men må bare spørr deg!
   Jeg vil han sånn hairklips eller hva det heter, vertfall sånn du har som er fra SARAS HAIR eller noe sånt. Men fins det sånne for de med krøllet hår også? Jeg har naturlige korketrekkerkrøller, og det irritere meg at håret blir så mye kortere av krøllene, egentlig så er håret mitt helt ned til rompen min når det er stritt, eller 10 cm lenger opp da. Så har lyst på lenger hår. Finnes sånne med krøller i også? I så fall hvor får jeg kjøpt det?:)

  11. Hei ! Har bare et spørsmål jeg. For tre måneder siden hadde jeg HELT hvitt hår, men ble etter hvert lei av det, så jeg gjorde det dummeste jeg noen gang har gjort – jeg farget håret helt mørkt (ikke svart, men mørkebrunt). Jeg vet at jeg kler det, ettersom jeg har mørkebrune øyne osv, men jeg vil ha det blondt igjen. Har du noen tips til hvordan jeg fortest mulig kan få det blondt? Skal til frisøren i morgen, tenkte å ta noen lyse striper, men vil ikke ende opp seende ut som en marekatt. Har veldig tynt hår forresten 🙂 Har du noen tips?

  12. Hei! Må først si at du har en kjempe fin blogg, men jeg lurte på en ting, er det sant at ghd rettetanger sliter mindre på håret enn vanlige rettetanger?

  13. flotte tips! er ikke alltid like enkelt for oss kunder å forklare hva vi vil ha 😛 Jeg bruker å ta med bilder av den hårfargen jeg vil ha, så de har et utgangspunkt å gå etter! 🙂

  14. Jeg trenger litt hjelp. Hadde vært supert om du kunne svart. Jeg har skulderlangt, brunt, tykt hår. Jeg har naturlige krøller, ikke veldig store, men ikke veldig små. Jeg har ikke farget hår. Men jeg har slitte tupper og ganske tørr hodebunn. Har du noen tips til mitt hår? Jeg vil beholde krøllene mine, og jeg vil ikke ha krusete hår…please, hjelp meg!

  15. jeg lurer på noe, som kom helt ute av det blå:P sånne reklamer på tv, om shampoer man kan kjøpe i butikken, på reklamen sier de at de er anbefalt av norske frisører, men du anbefaler jo ikke dem, så jeg lurte på om det bare var tull det de sier på reklamen, om at norske frisører anbefaler, eller om det faktisk er sant? også sier de at shampoene og balsamene er ”utviklet av norske frisører” osv. er dette sant?

  16. jeg har veldig sprekkete hår, og jeg lurer på om du har noen gode produkter du vil anbefale?
   Bruker hårførnner mer enn rettetang så det er vel en av grunnene.
   Men har du et godt produkt?

  17. bare lurer:) hvor mye koster det m hair talk i think hair wear salongen?m 50 cm?kan en velge lengde?håper på svar:)

  18. Hei 🙂 Har nettopp kjøpt produktene L’Oreal – Kerastase Reflection Chroma Reflect Rich Radiance-Enhancing Masque – hårkur og Kérastase Chroma Thermique Chroma Reflect Milk – varmebeskyttende. Er dette produkter du vil anbefale? Har ikke fått prøvd de ut ennå 🙂

  19. HeiHei ! Et lite spørsmål, som egentlig har noe med innlegget å gjøre.
   Jeg har begynt å farge håret, begynte rett før jul. Jeg farget det først rødt, men huden min reagerte ikke så bra på fargen hos frisøren. Jeg gjorde det samme i USA, farget håret mitt brunt denne gangen. Heller ikke denne gangen kom jeg unna vond at hodebunnen virket tykkere, og var veldig vondt. Det klødde noe helt forferdelig og jeg måtte holde meg inne i flere dager pga at ansiktet mitt rett og slett blåste seg opp. Har du noen forslag til meg om en hudvennlig hårfarge jeg kan bruke ? Som jeg mest sansynligvis ikke får masse merkelige problemer med ?
   Tusen takk på forhånd ! Håper du svarer (:
   Hilsen fra Frustrert Ida <3

  20. Hei 😀
   er det ingen e-mail adr’ som det går ann å sende kansje et bilde av seg selv til, så jeg kan få vite hvilken blond farge dere anbefaler til meg?
   finner ikke e-mailen deres?

  21. Hei!
   Jeg har mørk brunt hår. Bleket striper hos frisøren og farget i en lysere brunfarge over. Veldig fornøyd med resultatet, men det har begynt å bli rødlig og en mye varmere farge enn jeg liker. Kan jeg bruke sølvsjampo for å få bort dette, eller fungerer det bare på blondt hår? Hvordan vil denne sjampoen reagere på det håret som ikke er bleketog farget?

  22. hei! 🙂 Jeg har rødskjer i håret, men er veldig lei av å ha hatt den samme hårfargen hele livet! Jeg vil fremdeles ha den varme fargen og kunne ikke tenkt meg å farge det. Derfor lurte jeg på om hvilke farger jeg bør stripe det i? Mørke, lyse, begge deler?

  23. Hei.
   Jeg er brunette,har brune øyner og mørke bryn. Jeg har aldri farget hår, og nå vil jeg gjøre noe annerledes, men jeg er så redd for at jeg/frisøren vil mislykkes. Kan du gi noen forslag hva jeg kan gjør :). Veldig bra blogg, leser bloggen deres ofte!:)

  24. jeg har ganske blondt hår, med en litt mørkere blond ettervekst. åssen blir det da om jeg skal ha litt brune striper? eller går det ann at jeg farger håret mitt i den naturlige fargen og striper det med masse lyse striper??

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg