SJOKKERT OVER SOLARIUMSBRUNE JENTER!

Sjokkert over solariumsbrune jenter

Norske jenter er vakre, men kommer til å se ut som gamle skinnvesker før de er 40, mener amerikansk hudlege.

Det er liten tvil om at vi nordmenn elsker å brune oss i solen, gjerne også om vinteren i solarium. Dette er den amerikanske hudlegen, dermatolog og spesialist på hudkreft, Dr. Jennifer Linder, helt forferdet over

Les resten av artikkelen HER på kvinneguiden

Bruker du solarium??

47 kommentarer
  1. de er greit å ta litt sol, men de er mangen der ute som overdriver solingen!
   De er ikke fint og vere kjempe brune om vinteren for de ser så unaturlig ut.

  2. Jeg bruker ikke solarium. Hadde lyst før,men fikk ikke lov av mamma. Får ikke lov nå heller, men jeg vil ikke heller.. 😀

  3. Jeg har tatt solarium tre ganger i mitt liv :p
   Får ikke lov av mamma uansett, og jeg har sånn selvbrunings spray og bronzing powder, så hva skal jeg med solarium ? 🙂

  4. Har gjort det 3 ganger på 2 måneder. Har lyst å ta.. Men tenker å bare gjøre det før spesielle anledninger. Er ikke så fint å være så sykelig brun heller!

  5. det er vel ikke bare jentene som griller seg! ser like mange gutter som tar solarium. Jeg tar solarium noen ganger, men nå har vi hatt så mye om stråling på skolen at det tør jeg ikke lenger

  6. Greit å ta sol èn gang i den mørkeste tiden synes jeg. Men ellers synes jeg ikke noe om det. Jeg vil være rynkefri lengst mulig ;D

  7. Jeg tar aldri sol. Det har vært så mye krefti familie så legene fraråder oss å ta sol. Ikke at jeg har lyst heller.. Sprayer meg heller litt istedet for å få rynker tidligere eller i det verste fall få kreft.

  8. Har aldri prøvd det! Er livredd for huden min.. har veldig sårbar hud. Sommeren 09 fikk jeg 2-grads forbrenninger på brystet og skuldrene, det var ufattelig vondt og irriterende.
   Men det med solarium, jeg får klaus bare å se det..

  9. syns ikke naturlig blonde bleke jenter som meg blir noe spessielt pene av å sole seg FOR mye.
   Tilslutt ser man ut som en fortvilt blod appelsin.

  10. Jeg er brun fra før jeg. Men hadde nok ikek tatt sol for det, vi har jo selvbruning osv. til det. Og det skader ikke. Jeg ville ikke sett ut som en rosin senere hvertfall!:)
   – Hvordan bruker man cat-kuren fra redken?

  11. nei gjør ikke det, og det du skriver er hrunnen . da er jeg heller hvit eller sjolde brun enn å få rynker når jeg fortsatt er i 20 årene 😛

  12. jeg gjør det
   og jeg vil være fin og brun nå og når jeg blir eldre så bare tar jeg noen løfteninger her og der
   og dere lurer sikkert på hvordan jeg får solt meg i solarium
   jo vi har nemlig solarium hjemme
   og jeg tar det ca 2-3 ganger i uka
   og da holder jeg meg jo brun hele vinteren
   oh jeg slippet og bruke pudder

  13. Kun en sjelden sjelden sjelden gang.
   Det er dessverre blitt in å være solariumbrun blant fjortisene. De tenker ikke på konsekvensene av overdrevent bruk av solarium. Rynkene vil jeg kalle en bagatell, tørr ikke tenke på hvor mange som vil få kreft pga av dette:(. Men de tror vel de er udødelige:(. Det er dessverre ingen! Rart ikke foreldrene setter ned foten. En alvorsprat hadde vært på sin plass. Kanskje et besøk på riksen hadde vært en liten vekker.

  14. Jeg soler meg omtrent 2-4 ganger i mnd. Noen ganger sjeldnere..
   Gjør det for velvære og fordi det er ok så lenge det ikke er oftere. Er ikke helt fortrolig med de selvbruningsgreiene, jeg..
   Det beste er uansett den naturlige solen, når den naturlige brunfargen og gløden kommer fram! Føler jeg blir annerledes brun (mer oransje) av solarium enn sola 🙂

  15. Jeg har sluttet med solarium, kan ta et par ganger i mai før sommeren men resten av året er jeg vinterblek.. Bruker Jan Marini sine produkter som er en medisinsk hudpleieserie. De har kremer som inneholder blant annet glycolsyre, retinol, peptider og antioksidanter. Et c vitaminserum under dagkremen og solfaktor 30 er min faste rutine. C vitamin serumet inneholder antioxidanter og beskytter huden mot UVA stråler. Bruker så nattkrem med glycolsyre eller med retinol. Forebygging er bra!! 🙂
   Lene, 33 år

  16. Hahaha, det er kjempetydelig på meg at jeg ikke tar solarium! Kommer nok ikke til å gjøre det heller. Hadde jeg gått med hvite klær i snøen så hadde man ikke sett forskjell! Tenker ikke så mye på brunfargen, og venter heller til sommeren ; – )

  17. Desverre en del, men da bare i perioder. Tyr til solbruningskrem på vinteren istede, trives ikke med å være blek.. hehe, men er heldig og har en relativt grei grunnfarge : D Men ser at det er mange som overdriver sykt, og tar sol så mye at det rett og slett blir stygt..

  18. Duu! jeg lurte på en ting siden du kan veldig mye om hår osv.. :)) Har du hørt om den shampo og conditor greia fra F.A.S.T ? isåfall hvis du har det, så lurte jeg på om du visste om den funket ? håper du kan undersøke dette og kanskje prøve 😀 fint om du laget et innlegg om dette produktet for det tar så lang tid å lese gjennom alle komentarene :))

  19. utrolig bra blogg og elsker hår tipsene:-)
   siden det snart er tid for konfirmasjoner lurte jeg på om du kunne vise noen frisyrer som passer?:-)

  20. Jeg syns solarium er en genial oppfinnelse, og soler meg sånn ca 2 – 4 ganger i uken : ) Varierer alt fra hvor mye tid jeg har. Hadde det ikke vært for solarium hadde jeg blitt gal, solarium gir meg en avslappet følelse! Og har jeg en dårlig dag går jeg å soler meg i ca 30- 40 min, så kommer jeg ut lykkelig! ah, det er herliiig. Det kan sikkert være farlig for huden og alt det der, men er jeg brun så slipper jeg å gå med sminke ihvertfall og det er deilig:)

  21. Har aldri tatt, kommer aldri til å ta det heller 🙂 ser ikkje pointe eigentlig. Å vere brun er det ikkje viktigaste her i verden.

  22. Jeg tar det nå, fordi jeg skal til syden snart. Og siden jeg har såpass lys hud, så kommer jeg ikke til å få noe farge mens jeg er i syden med mindre jeg tar litt solarium. Jeg gjør der bare for å erte opp pigmenten litt 🙂

  23. Jeg har prøvd solarium en gang for to år siden, og har ikke gjort det siden den gang! Hvis det er spesielle anledninger sprayer jeg meg heller! Mange jenter på min alder tar solarium hver uke, slik at de holder på brunfargen sin, noe de helt sikkert kommer til å angre på i senere alder.

  24. Gjør det desverre ca en gang i året gjennom nesten hele året og er litt avhengig. Skal prøve å kutte ned etter å ha lest denne artikkelen..

  25. Hei 🙂
   Jeg er 15 år og har en slags “alergisk” reaksjon på sola. Jeg går derfor 4-6 ganger i solarium føre sommeren for å ha en slags “beskyttelse” mot sola. Når jeg ikke går i solarium før sommeren får jeg blemmer og røde flekker som klør, der hvor jeg ikke har dekt meg til. Så solarium er ikke bare negativt. MEN jeg går aldri i solarium for å bli brun!

  26. har bare tatt sol 2-3 ganger i livet!! og det var bare i 10 min hver gang..har ikke tatt sol siden den gang (i fjor). men det frister litt i blandt når det er fryktelig kaldt. men klarer å holde meg til våren og sommeren! 😉

  27. Bruker ikke solarium og har aldri gjort det. Gleder meg til de jentene som nå bor i solarium for å se “pene” ut, blir 40 : ) Da er det jeg som er pen og rynkefri.
   Venninna til mamma har solt seg utrolig mye i livet sitt, og hun ser MYE eldre ut enn det hun er pga. alle rynkene.

  28. ja, jeg tar solarium for å prøve å få en frisk og brun hudfarge. og en god del pga at jeg har farget håret mitt veldig mørkt, så ser utroolig blek ut nå! så nå er jeg i solarium 45 minutter hver fredag og søndag. veit det er veldig mye…. men jeg klarer bare ikke stoppe, vil ikke være så utrolig blek! hele familien min bekymrer seg for meg, og er redd jeg skal få hudkreft så lenge som jeg ligger. men jeg klarer heller ikke selvbruningskrem, stinker av det! og funker aldri så bra. så er fornøyd med solarium, så lenge jeg ikke får hudkreft da….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg