Spørsmål og svar!

nr7

Hvorfor valgte du å bli frisør og hva gjorde du før det?
Jeg gikk 3 år gymnas og jobbet et år før jeg bestemte meg for å prøve frisørutdanningen. Det er noe jeg egentlig alltid har tenkt på derfor ble det frisørskole;)

hvilken skole gikk du på da ?
Norsk frisørskole i Bergen hvor jeg selv jobber nå. 5 mnd intensiv skolegang og 3 år i lære. Den beste tiden i mitt liv! Lærte så utrolig mye på den korte tiden jeg gikk der. Jeg kan anbefale den til alle frisørspirer!

Hva er positivt/negativt med å være frisør?
Det finnes nesten bare positive ting. Jeg elsker å jobbe med mennesker, være kreativ, få gå på kurs og lære nye ting. En blir aldri utlært i frisørbransjen! Jeg liker å jobbe med farger, frisyrer, trender, bilder, style og sminke. En jobber tett sammen med andre kreative sjeler og motiverer hverandre. Jeg elsker jobben min, det er vel ingen tvil om det;)
Det jeg synes er negativt er kjemikaliene vi jobber med. Selv er vi jo flinke med hansker, punktavsug og lufting, men en vet jo aldri.. 😉

Hva skal til for å bli en god frisør, mener du?
Ståpåvilje! Engasjement, motivasjon og et kreativt øye.  Trives med å sammarbeide og å ta vare på kunder.
Det er mye hard jobbing for å lære seg dette yrke.
Mange tror at det bare er å klippe hår. Du skal vite hvilken vinkel håret skal holdes i, hvilke inndelingslinjer, hvordan du skal holde fingrene i forhold til hodebunn, vinkel på saks, mengde, lengde osv..
Det er en del teori i faget og det bør en jo selvsagt kunne! Hvilken farge skal du bruke i et hår med gule pigmenter? Hvordan skal du blande farge som skal redusere rødt skjær?
Hele utdannelsen er 4 år.. Men det er 4 fantastiske år!! 🙂

Hva kan du si til de som ønsker å bli frisør?
Det er mye hard jobb. Mye lesing og trening som skal til for å bli god.
Jeg var heller ikke 100% sikker på om dette var riktig for meg, men jeg vet at om du virkelig står på kan du oppnå akkurat det du vil!!
Vil du bli en god frisør? Ja, da må du lese teori til du kan det på rams, du må bruke tid på å trene og ta initiativ til å gjøre oppgaver i salongen.  Store deler av dette faget innebærer at du har ansvar for egen lærling. Det betyr at du må selv må være strukturert og ta ansvar for at ting blir gjort.
😉

43 kommentarer
  1. Hei. Jeg har hatt punkt extentions siden august, men den siste tiden har det blitt mer som “tovet” inntil hodebunnen ved festene. Hva synes du jeg skal gjøre? Bør jeg ta ut extentionene?
   På forhånd takk 🙂

  2. hei jeg lurer på en ting; har hørt om etasjeklipp, men lurer litt på hva det er. er det det at det er oppklipt i forskjellig lenge?

  3. Hei på deg!!
   Jeg lurer på om du kunne hjulpet meg litt….
   Jeg skal sette i extensions nå, og pga en liten feil så fikk jeg ikke krøllete hår som bestilt… MEN siden jeg fikk en veldig hyggelig pris som kompensasjon så tok jeg det alikevel. MEN nå har det seg jo slik at jeg har krøller selv… så jeg må jo krølle dette håret, og jeg tenkte at det kommer jo til å bli slitsomt å gjøre det til stadighet.
   Det jeg da lurer på er om håret tar stor skade av permanent??? Det er ikke snakk om store behandlingen… men bare slik at det blir litt fall og bølg i det for å jevne ut forskjellen!
   Kan det gå utover fargen på håret?? Jeg vet jo at håret kan bli tørt…. men vil det bli helt ødelagt tror du???
   Virker som om det er lite behandlet, for jeg får ikke inntrykk av at det er tørt i det heletatt… skal bli spennende å se etter første vask. Håret er mørk brunt i fargen, usikker på opphavet men det er kjøpt på Extensionstore..
   Lurte på om jeg skulle frøvd på ett feste og se hvordan det oppfører seg etterpå… Hvor lenge bør det sitte for at det skal bli litt bølg i det i såfall???
   Håper du tar deg tid til et lite svar 😉 beklager bryderiet.. 😉

  4. Hei. Jeg lurer på hvor man får kjøpt en sånn “tigi” spray som du mener virker like godt som å tuppere?.
   Du kaller det tuppering på boks.
   Og hvor mye koster den.?
   PS:Elsker at du legger ut hårvidioer. Fortsett med det:- D

  5. Har du prøvd “ref” sin volum serie?, hvis ikke kan du prøve mange sier den er bra, men vil være helt sikker først. : )

  6. Hvor kjøper man tigi sminkekosten (som du legger øyenskygge med) og tigi øyenskyggen?. Har aldri sett det i en frisørsalongg før.

  7. Hvor får man kjøpt “darn straight fra sexy her” og “Neqtar fra Kerastase”.
   Hvor mye koster dem og hvem anbefaler du som gir mest varmebeskyttelse?.

  8. Jeg har nettopp faget håret mitt, hjemme. Det skulle bli brunt men ble rødt. Kan jeg dra til frisøren å farge nå det eller bør jeg vente litt? kan jeg få sjokolade brunt hår ? værsåsnill å svar, jeg trenger hjelp!

  9. hei, jeg bare lurte på om du kunne forklare hvordan korrigeringsfarge fungerer osv. sliter det på håret, hvorfor man tar det etter bleking, eller er det rett og slett det samme som hårfarge?

  10. Jeg har et spørsmål.
   Hvor kan jeg få bestilt en billig extansjon (vet ikke hvordan det skrivesXD) håper du kan svare!

  11. Hei ! :- )
   vi har proskjet på skolen, der du skal velge to yrker du vil jobbe med, og finne fakta og forskjellig om de yrkene, og deretter fremføre de. og jeg valgte jo selvfølgelig frisør, siden jeg har sykt lyst å bli frisør! og de sa at hvis vi visste om noen som jobbet med det yrket, kunne vi gjerne “intervjue” de. så jeg lurte på om jeg kunne stille noen fakta spørsmål innen frisør? :- )

  12. Hei! Jeg har veldig slitt hår etter mye farging og bleking. Jeg mister også mye hår. Men jeg har vurdert å kjøpe meg Redken Extreme deep fuel, eller hva den heter, men jeg ville spørre hva du syntes om den? Om du har prøvd den? For jeg gidder ikke kjøpe den hvis den ikke funker så bra. Hadde vært fint med svar! Takk på forhånd 🙂

  13. hei! 🙂 Jeg har blondt, skulderlangt, passe slitt hår. Problemet er at håret mitt fort kan bli grønt om jeg vasker det hjemme. Har du noen tips til hva jeg kan kjøpe som gjør at jeg unngår grønt og slitt hår?

  14. Hei ! : – )
   jeg har veldig lyst å gå på idrettslinja på videregående, og samtidig får jeg et “yrke”, jeg kan omtrent velge hva jeg vil etter det, og da tenkte jeg at jeg ville gå på en privat frisørskole i OSLO. Det koster 60 tusen får et år, noe som jeg syns var veldig dyrt + at vi må leie hus/leilighet eller noe sånt i oslo, det koster også ganske mye. Så jeg lurte på om det gikk ann å gå på privatskole en anna plass, for å lære seg å bli frisør liksom ? en bra skole der man lærer seg det og blir utdanna til det, jeg bor i kr. sand, men hvis du bare vet noen plasser uansett hvor det er, det spiller inggen rolle egentlig : – )
   jeg går bare i 9’ende enda og har god tid på å finne ut hva jeg vil : -)
   men jeg vil liksom finne ut hva som er bra for tidlig, enn for sent og sånn at jeg slipper å stresse : pp
   og BTW: hvor mye tjener en frisør, er det mye eller lite ? Bra eller dårlig ?

  15. Hei
   Jeg trenger HJELP! jeg kom akkurat tilbake fra frisøren og skulle strippe håret litt lysere siden jeg hadde sort hår bare blekket hun det litt, men hun lot den bleke greia være i kjempe lenge så håret har fått en veldig unaturlig brunn farge som ikke passer meg i det hele tatt. Jeg vil farge det tilbake til sort igjen. Kan jeg gjøre det hjemme med sort hår farget? eller ødelegger jeg bare håret fullstendig? Håper du kan gi svar så raskt som mulig.
   Du har en veldig fin blogg forresten har lesten en stund.

  16. Hei<3 Får du ikke veldig vondt i ryggen når du ordner folk på håret og sånn? tremeningen min var frisør og ho slutta fordi ho fikk ryggskader. En ting til, det har ikke noe med hør å sånn da, men jeg lurte på hvordan får du bilder inn på bloggen??
   kan du svare på bloggen min hvis du svarer??
   Hade<333

  17. hei:) jeg har ett par spørsmål, og hadde blitt utrolig glad hvis du svarte meg!!:D
   Jeg bare lurte på om du kanskje kunne teste e.l.f produktene, siden jeg vil gjerne høre en mening om det er bra eller ikke før jeg kjøper det. Det er jo så billig!
   Jeg har litt problemer med kviser og uren hud, og lurte på om du hadde noen tips eller produkter
   blir håret ødelagt hvis man bruker shampo og balsam fra matbutikker?
   jeg har hørt at man skal ta balsam i håret til slutt, og la det tørke inn i håret og ikke vaske det ut, er dette sant?
   jeg har veldig krøllete hår, og har rettet håret i ca. ett halvt år nå. Sliter dette veldig på håret? og har du noen bra tips for varmebeskyttende?
   Jeg har også vurdert å slutte å rette håret, men har du da noen bra hårtips for folk som har krøller?
   jeg hadde blitt utrolig glad om du svarte meg på hvertfall noen spørsmål, siden jeg er veeeldig nysgjerring!! 🙂

  18. hej<33 jeg har ett utrolig bra tips til alle som sliter med flass og kløe i hodebunnen. Det beste med dette tipset er at det er heeeelt gratis:D :
   Når du har tørr hodebunn og flass kan du gni inn hodebunnen med olivenoljen. La oljen sitte på i en halvtimes tid eller lengre, før du vasker den ut av håret med lunkent vann. Pass på at du ikke bruker for varmt vann. Da kan det være vanskelig å fjerne oljen fra håret;)

  19. Heisann!
   Jeg har et spørsmål, men er ikke sikker på hvor jeg skal putte det. Så bare spør her og håper på svar!
   For ca rundt et år siden begynte jeg å merke at jeg mistet uvanlig mye hår når jeg dusjet. Dette har jeg aldri gjort før. Vannet randt ikke ned en gang pga jeg hadde mistet så mye hår. Å slik er det fortsatt. Mister like mye hår hver gang. Også ofte tykke hår tufser. Jeg har ganske tynt og slitt hår men det hadde begynt å komme seg. Jeg klipper tuppene regelmessig og bruker god frisør shampo og balsam fra frisørsalong. (Loreal) Håper virkelig du har noen gode råd får dette for håper begynner å bli ganske tynt nå..

  20. Hei! Jeg lurer på om du kan hjelpe meg litt?
   Jeg er utrolig lei av håret mitt. Jeg syns at det er kjedlig og vennene mine sier at jeg bør gjøre noe med det, og de sier at jeg har “lærer-sveis”. Tror du at du kan gå inn på bloggen min og se på bildene av meg og kanskje du ser hva slags hår-sveis jeg ville ha kledd?
   Jeg syns du er en utrolig flink frisør, og jeg har vært hos andre frisører, men de får alltid til å gjøre håret mitt rart.
   Jeg blir kjempeglad om du kommer med ett forslag eller to til meg 🙂
   Bloggen min er: http://www.frkaaberg.blogg.no
   Håper du skjønte hva jeg mente 🙂

  21. Kan ikke du lage et innlegg om hvordan man kan style og lage forskjellige frisyrer når man har bob? jeg har håret ca ned til skuldrene og kommer på veldig lite for variasjon :/

  22. Syns du vivid color reparativ shine er en bra kur for slitt hår og hvis du ikke har testen den kan du gjøre det?

  23. Du er helt fantastisk flink, stå på! Lærer mye om frisyrer av å se på filmene dine 😀 Tusen takk skal du ha:)

  24. HEI!
   Jeg er gutt og har halvlangt mørkeblondt hår.
   Det har jeg hatt så lenge jeg kan huske, men det er så kjedelig! det er ingenting å gjøre med det. så er det noen frisyrer som du tror kunne passe til meg? ikke lange frisyrer men korte guttefrisyrer liksom! hehe.

  25. Det begynner å bli en stund siden hår-vidio, kan du prøve å lage det en gang i uka eller noe?.
   Jeg elsker de < 3.

  26. Kan du svare på dette?:Hei. Jeg lurer på hvor man får kjøpt en sånn “tigi” spray som du mener virker like godt som å tuppere?.
   Du kaller det tuppering på boks.
   Og hvor mye koster den.?
   PS:Elsker at du legger ut hårvidioer. Fortsett med det:- D

  27. Kan du svare på denne?: Hvor kjøper man tigi sminkekosten (som du legger øyenskygge med) og tigi tørr øyenskyggen?. Har aldri sett det i en frisørsalongg før.

  28. Kan du svare på dette?: Hvor får man kjøpt “darn straight fra sexy her” og “Neqtar fra Kerastase”.
   Hvor mye koster dem og hvem anbefaler du som gir mest varmebeskyttelse?.

  29. Lurer på hva du gjør for å være så brun? 🙂
   Og, har du striping eller bleking i håret ditt?
   Hva er din naturlige hårfarge? 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg