Spørsmål og svar

img9078
Styling: Sølvi Bjørnevoll
Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Jeg har splitta tupper, hva kan jeg gjøre for å få dem bort?
Klippe de! Du klarer ikke reparere tuppene som er delte. Men du kan bruke produkter for å forhindre dette. Likevel er et langt, slitt hår svært utsatt for dette.

Hvilket frisørmerke er din favoritt innen pleie?
Redken, kerastase, joico, S factor, loreal.

Hva er sølv/blåshampo?
En shampo som reduserer gule/oransje pigmenter i håret.  Fin til lyse hår som ønsker en kaldere farge. Jeg bruker selv Lorea, sexyhair, matrix og joico sine og kan anbefale dem.

Jeg vil kjøpe meg et nytt verktøy til håret og elsker krøller. Hva synes du jeg bør kjøpe?
Varmeruller, smal eller stor krølltang, bølgetang, stylingjern-ghd, krepptang, syl osv.. Det finnes så mange alternativer;)

Jeg er mørk i håret (nesten svart-farget det selv) og vil ha lilla striper i håret. Går det greit hos frisør?
Det spørs mye på fargen og håret ditt. Det må lysnes for så å farges lilla. Ikke alltid en enkel jobb for frisøren og fargen kan bli ujevn. Det sliter også en del på håret å lysne det. Sats heller på extensions eller spar håret ditt en stund til;)

Les om 4 november her- http://www.zolvi.blogg.no

51 kommentarer
  1. Hipp hipp, og gratulerer med dagen! Jeg følger alle tips, og har fått superfint, laaangt hår 😉 takk til deg!

  2. Håret mitt kruser seg hele tiden, og d får ofte litt krøller. Jeg har sånn rette tang, men den er ikke så bra, og d sliter jo veldig på håret. Hva skal jeg gjøre?

  3. Hva har sjedd om håret er blitt blitt grått av sølvshampoo? Var jeg for ivrig? Hva kan jeg gjøre for å få det hvitest mulig, uten å ende opp med en gråblond farge?

  4. Jeg har et til spørsmål til deg: DustIt fra Swarfzopf (vet ikke hvordan det skriver), men den røde boksen, det pulveret. Er dette et bra produkt med tanke på håret og hodebunnen? Håper på svar med tanke på at jeg bruker den mye:)

  5. Hanna
   29.okt.2009 kl.12:43
   Hei! jeg er fast leser av bloggen din! takker masse for alle tips..
   Hva mener du om extensions? Jeg vurderer å ta punkt extensions, men skader dette håret mye?
   Jeg har ganske tykt hår fra før, men hårstråene er tynne…
   mvh Hanna

  6. Heihei 🙂
   Jeg har kort å og irreterer meg over det. Jeg har ingen peiling om hvordan jeg kan stelle det og det er veldig kjedeli. Jeg liker å gå me løst hår, men rett etter at jeg har rettet håret mitt , blir det bølger i håret, speielt på denne tiden når det regner. har du noen tips om hvordan jeg kan unngå dette , og hvordan jeg kan style håret mitt ?

  7. kan du gi noen tips om hvordan jeg kan sette opp håret. Jeg har masse ville kårketrekkere over hele håret!! Jeg greier ikke holde styr på dem. Det ender som regel opp med rotflette og hestehale..
   Jeg kan så mange frisyrer, men kan ikke gjøre dem på mitt eget hår på grunn av krøllene. Pliss, gi meg et tips om en/flere frisyrer for krøllete,skulderlangt hår.
   pluss at jeg hår så mange babyhår og jeg er ikke så begeistret for dem. Har du noen tips??
   Har netop blitt fast leser av bloggen din og jeg liker den kjempe godt!!;-)

  8. Hei 🙂
   1. lurte på om ‘Franck Provost’ sine probukter er bra, siden han er frisør som de sier i reklamen.
   2. lurte også på om den ‘hard to get’ fra tigi er bra? funker den til å rette ut håret med, slik at jeg ikke trenger glattetang?

  9. Hei : )
   Jeg er en jente som lurer på hvordan man kan lage en fin frisyre når du skal ha hjelmen på ; ) Jeg synes alltid at det er et stoort problen, i hvertfall nå om vinteren da må man jo bruke lue også. Håper du kan gi meg noen tips, det hadde vært supert! : )
   Hilsen en jente som heter Anine!

  10. “Hva er sølv/blåshampo?
   En shampo som reduserer gule/oransje pigmenter i håret. Fin til lyse hår som ønsker en kaldere farge. Jeg bruker selv Lorea, sexyhair, matrix og joico sine og kan anbefale dem. ”
   Q: kan du legge inn et bilde av en sølv/blåshampo?

  11. Jeg har striper håret 3 ganger nå og jeg vil ha det lysere, altså mellom blondt. Min naturlige hår farge er egentlig veldig mørk blond, så vet du om en bra shampoo som gjør håret lysere? Og et spørsmål til.. Jeg har veldig fall i håret men vil ha det rett, jeg retter det vær dag i begynner å bli ganske lei.. Vet du om en måte å få det rettere uten rettetang?

  12. Hei hei;-)
   Elsker denne frisør bloggen<3
   lurte på om du kunne komme med litt hår tips til litt korte hår typer, med pannelugg;-)
   Klem fra meg;-)

  13. jeg har et spørsmaål til deg : )
   jeg har vanligvis krøller men når jeg først skal ut så vil jeg rette ut året, det er rett når jeg går hjemmen ifra og når jeg kommer ut blir det bølgete og krøllene begynner å komme, noen tips til hva jeg kan gjøre for at det ikke skal bli sånn ? : ))

  14. Jeg har et spørsmål som jeg gjerne vil ha svar på. Jeg har naturlig mørk blondt hår med litt sån rød/oransje skjær i, vil sølv/blå shampo ta vekk det rød/oransje skjæret?

  15. Først og fremst vil jeg bare si at jeg digger bloggene dine! Jeg er fra India og synes Norge har dårlig produkter for sminke (med tanke på pudder og foundation), og hårprodukter er ennå verre synes jeg! Siden jeg har så mørkt hår får jeg ofte “grått” hår av produktene. Jeg kjører en blanding av rocka, glam og emo stil, og liker å ha litt stort og rufsete hår bak. Jeg tupperer håret en del for å få til dette. Men jeg finner lissom ikke noen produkter som gir volum og holder det oppe når jeg først har fått det som jeg vil. Frisøren min prøver nye produkter på meg hele tiden, men hun synes også håret mitt “spiser” opp produkter ganske kjapt. Noen tips?? Har du noen supre tupperingstriks også? Blir så sykt klar i armene av det!(De hårproduktene jeg bruker kan du se her http://malas.blogg.no/1253967227_sminke_hr_og_snt.html#comment)
   Fortsett med den gode blogginga og lykke til i ny jobb på nyåret. Håper forresten det kommer ny konkurranse snart!

  16. hei hadde vært fint med litt tips til juleball eller nyttårsball.
   med video og slikt:P
   Ser på bloggen hver dag:D

  17. Tusen takk for at du deler så med oss! Jeg har lært kjempe mye om hår og hårpleie, og det setter både jeg og håret mitt stor pris på 🙂 I dag har jeg klippet meg og kjøpt redken shampoo, det tror jeg neppe jeg ville gjort hvis det ikke hadde vært for det jeg har lært her! 😀
   Er det mulig å bli frisert av deg hvis du slutter i salongen? Jeg skal til Bergen i vår, og har så sinnsykt lyst til å bli frisert av deg! 😀

  18. Hei. Jeg har et spørsmål. Jeg har en skulderlangt hår som er farget, stripet og bleket mange ganger. Jeg har et UTROOOLIG tykt hår men gjør alt for å få det rett. Desverre har jeg en veldig dårlig rettetang, så det går ikke så bra med rettingen. Jeg retter/krøller/føner håret mitt hver dag, men bruker ingen slags varmebeskyttelse. Har du da et godt forslag til en rettetang som er god og grei for tykt og stort hår? Håper utrolig på å få svar, for sist jeg hørte på min frisør og kjøpte den rettetangen hun anbefalte meg, er den jeg har endt opp med nå og jeg er svært missfornøyd. Helst ikke av den dyreste typen, men hadde blitt glad for alle tipsene/forslagene du kan gi meg?:-) Klem fra Susanne, fast leser:)

  19. jeg har krøllete hår, men etter å ha brukt lue og slikt blir de dratt ut lenger ut på dagen, og det ser helt forferdelig ut. Jeg lurte på hvilke produkter du anbefaler for at krøllene skal holde lenger? : )

  20. Hei, jeg er en jente som skal på førstegangstjeneste til neste år! Jeg har langt hår, nesten ned til midjen som jeg ikke under noen omstendigheter vil klippe. I Forsvaret får man ikke ha løst hår som går nedenfor kraven på uniformen, derfor lurte jeg på om du kunne lage noen toturials på noen frisyrer som holder håret, godt på plass, og som samler det før kragen. Jeg har blitt utdelt en del informasjonshefter om Forsvaret, jenter i Forsvaret, osv. der det har vært eksempel på akseptable frisyrer.. men ingenting om hvordan man faktisk greier å lage de! Så det ville vært til stor hjelp!
   Et av eksempelbildene i heftene var dette: http://i37.tinypic.com/10zmxw7.jpg
   Det er to frisyrer, om du ville giddet og se på det hadde jeg blitt veldig glad og takknemlig! 🙂
   Vil nemlig virkelig ikke klippe håret mitt kort! Tusen takk!

  21. Jeg har et spørsmål! Hvordan lager men den frisyren på det andre bildet på innlegget “Hverdags frisyrer” ? Kan du lage en videoblogg med det ? 🙂

  22. Gratulera så masse med dagen Zølvi 🙂 Håper du får en koselig dag sammen med din kjære og dine venner!!

  23. Hei. Jeg har et spørsmål om make-up/sminke. Jeg er snart 13 år, og vil begynne smått og bruke sminke daglig… Men, har ikke stort budsjett, og vil ha foundation(?), en kløfri mascara og hva mer? Har du noen forslag til meg, om hvor og hvilke produkter jeg kan bruke?
   Lagde en liste? hvilke produkter lønner seg?
   E-mail: [email protected]
   * Mascara
   * Foundation(Brunkrem?)
   * Øyeskygge
   * Lipgloss?

  24. Her var det mange flotte tips!:) Passer bra for meg med et til tider umulig hår! Slitte tupper, brus, krøller er noen stikkord.

  25. Har et par spm. Har selv naturlige krøller, og farger håret. Skal jeg da bruke shampoo og balsam for krøller eller farget hår? Bruker nå Tigi Foxy Curls og er ganske fornøyd med de, men tror kanskje hodebunnen min er litt for sensitiv for jeg klør. Er det noen andre merker du kan anbefale for krøller? Har prøvd redken, men likte ikke de.
   Supert om du en gang kunne skrevet om tips om klipp o.l. for jenter med naturlige krøller 🙂 Er ikke alltid like lett, for alle frisyrer ser ikke like fine ut når du har krøller og ikke rett hår.
   På forhånd takk for svar, og gratulerer med vell overstått bursdag 🙂

  26. Hei 🙂
   Hvordan får jeg krøllene til å holde seg hele kvelden? Jeg krøller de både med slettetang og krølltang, og ser helt perfekte ut helt til en halvtime senere da alt er borte.. Åssen produkter burde jeg bruke før krøllinga og åssen hårspray etter som ikke gjør håret stivt og seigt? 🙂 Takk for svar:)

  27. Hvilken frisyre anbefaler du til de som har kjokkt hår, som også har rødbrun farge? Lurer så mye sjø, og jeg er ikke sikker på hva slags frisyre jeg skal ha men jeg tror det må bli et langt et hmh.. Håper du kan svare 🙂 ( Hadde hvert fint om du svarte på bloggen min ^^ )

  28. Har du en hårfarge å anbefale dersom man skal farge håret hjemme?
   Tenker på å farge håret, men vil ha en som vil gi godt resultat:)

  29. du er sykt god til eks på sveiser.
   og forklarer kjempe bra på filmer! men jeg lurte på om du kunne lage noe fler vidio klipp hvor du setter opp håret på forskjellige måter?:D hadde hvertsupert

  30. hei! kjempe fin blogg 🙂
   men jeg lure på hvorfor den kms varmebeskyttende (lilla) blir så klissette? jeg venter litt med og å glatte ut håre mitt, jeg føler jeg ødelegger håre mitt opp jeg begynner og glatte ut det rett etter jeg har sprayet den i håret. har du kanskje noen som du kan annbefale meg ? 🙂

  31. hei.
   jeg lurte på om du hadde noe forslag til hvordan man burde ha håret når man skal sette på extentions.
   greia er at det ser skikkelig falskt ut på meg fordi man ser veldig godt hvor det ordentlige håret mitt stopper. ikke fordi det er fargeforskjell (for det er det ikke,) men jeg tror det er noe med måten håret mitt er klipt..
   håper du forsto hva jeg mente og kan svare meg på det fort 🙂

  32. DETTE MÅ DU SVARE PÅ!
   jeg har hår ned til korsryggen , og på tuppene er det hvite prikker, hva er det?
   Men hva skjer om jeg ikke klipper bort det slitte ?
   tuppene mine begynner å dele seg.
   jeg nekter å gå til frisøren siden de klipper det alltid alt for kort.

  33. hei, jeg skal kjøpe meg en ny rettetang , men vet ikke hvem jeg skal kjøpe tenker å kjøpe en rettetang hos frisøren for jeg har hørt at de er ganske bra og slitter lite . Så hvordan rettetang bør jeg kjøpe ?
   vær så snill å svar meg fortest mulig 🙂

  34. Hei!
   Jeg er gutt og har mørkeblondt halvlangt hår.
   Men nå er jeg så lei av det!
   Har du noen frisyrer som er på moten for meg tror du.
   Hvis det kan være til noen hjelp så har jeg litt skrå lugg.

  35. fins det rettekrem siden jeg er så lei av å rette håret og det sliter jo egentelig ganske mye på håret . hvor får man kjøpt rettekrem elr hva det heter ? er det dyrt? fint om du svarer 🙂

  36. Jeg har lest bloggen en stund og synes den er kjempebra!
   I det siste har jeg begynt å miste mye mer hår enn vanlig og lurte på hva det kan komme av og hva jeg kan og bør gjøre med det? Er det stress, irritert hodebunn eller sykdom?
   Blir utrolig glad for svar=)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg