DET KLØR!!

Jeg har fått mange spørsmål om hodebunn og flass.
Er du en av dem som har problemer med hodebunnen? Er den sensitiv, klør noen steder eller føles øm?
Det kan være flere grunner til dette.

– Shampo. Det du putter i hodebunnen kan irritere huden. Skift til en mildere type. Bruker du allerede en hodebunnsshampo kan det likevel være at du ikke tåler den. Prøv en uten parfyme eller i et annet merke.
– Stress ned. Perioder med stress kan også gjøre at hodebunnen blir tørr og irritert. Stress ned og spør frisøren din om hva hun anbefaler.
– Kosthold. Du blir hva du spiser. Hverken hud eller hår har godt av et usunt kosthold. Frukt og grønt er viktig for en sunn hud! Kutt ut alkohol og nikotin.
– Stylingen du bruker kan være en av årsakene. Bruker du mye voks eller annen styling som du ikke får vasket ut kan dette irritere hodebunnen. Skift styling og invester i gode produkter.
– Føning, krølling og glatting kan også tørke ut hodebunnen. Igjen er gode produkter nøkkelen her.

Selv skifter jeg på både shampo, balsam og kur. Det synes jeg fungerer bra. Spiser sunt og prøver å ikke stresse så mye. Holder meg frisk og ser til at jeg får i meg alle vitaminer jeg trenger. 😉

Ha en fortsatt strålende fredag!

20 kommentarer
  1. hei, har ganske tynt hår, og p¨å høsten og vinteren blir det så utrolig elektrisk! går ikke ann å fikse det på noen som helst måte…
   så, har du noen tips?

  2. Hei! Jeg vurderer å bli frisør, og i så fall har jeg lyst til å starte egen salong og muligens bli stylist i tillegg 🙂 Men burde jeg studere noe økonomi i tillegg til frisør og sånn da ? Håper du kan gi meg noen tips på hvilken utdannelse som passer og hvordan det er lurt å gå frem. Håper du svarer denne gangen !

  3. er schwarzkopf et bra merke på hårprodukter? dust it er kjøpt i salong og den ene kuren jeg har er kjøpt på h&m (samme merke) har det noe å si hvor man kjøper det så lenge det er riktig merke, eller er det forskjellig? (har også sett loreal expert shampoene på nille)

  4. Når hodebunnen klør, får sår, eller skorper er det mest sannsynligvis sopp. Da må du til legen og så bruke riktig APOTEK shampoo.

  5. har du noen tips til produkter som gjør at håret ikke blir veldig statisk, og småhår som stikker opp over alt? helst lette produkter, som ikke får håret til å virke tungt og fett

  6. Hmm.. Hva med å fortelle om stoffet SLS, som er en ingrediens det er nestmest av (etter vann) i de fleste shampoer (både dagligvare- og frisørprodukter)? Dette er et stoff som mange kan reagere veldig sterkt på, bl.a. gjennom stram og tørr hodebunn. Da hjelper det ikke å bytte mellom hårprodukter, med mindre de er organiske eller ikke inneholder SLS.
   Jeg anbefaler John Masters Organics, de har veldig gode produkter som gir lett, mykt og glansfullt hår uten flass/tørr hodebunn. I know, I’ve tried 🙂

  7. at jeg har masse, masse krøller. men vill ikke ha det. Jeg får ikke lv til å rette det ofte og får ikke lov til å ta antipermanent…har dere noen tips på hva jeg kan gjøre?

  8. forslag til ballhår , har ball om 4 dager, ca tror jeg?
   skal bare sette opp i fliseklemmer, kanskje ha noen VANELIGE fletter( klarer ikke andre)
   VI ER 8 JENTER SOM TRENGER HJEEEEEEEEEEEEEEEEELP:)
   håper du kan hjelpe oss ,, mvh m,h,i,l.p,å,s,s

  9. Virker sølvsjampo o.l. på mørkt hår? dreper gylne nyanser? Jeg har lysebrunt hår, en del er solblekt og gyllent…

  10. satt akkurat og kødde meg i hodet når jeg så innlegget.
   Jeg har veldig problemer med kløe i hodebunn .
   jeg skal prøve og skifte shampo, håper det virker

  11. grunnen til verk i hodebunnen kan være annet enn flass også. Selv har jeg atopisk eksem i hodebunnen og man kan få flere typer eksem i hodebunnen. Da bør du besøke en hudlege og ikke en frisør. Selv bruker jeg Joico K-pak serien shampoo og kur utenom en slags olje jeg fikk av hudlegen som jeg bruker når jeg blir ille på vinteren.

  12. Seborrè (eller hvordan det nå skrives…) har jeg fått påvist, KAN DET endres med tiden? Jeg klør meg fra “vett og forsamling” noen ganger, men så gir det seg. Så kommer det igjen… Og gir seg. Jeg er MEGET klar over at stress er en stor faktor her. Jeg brukte olivensåpe en stund, det hjalp veldig. Tips og råd mottas med takk! Kroppen ellers klør også veldig innimellom, og det blir en ennå verre stressfaktor…. Huff. Jeg klager fælt 🙁 Sorry! Jeg er blitt en såkalt middelaldrende dame, og den hodebunnen har jeg levd med til/fra siden jeg var meget ung. Irriterende!

  13. om du klør i hodebunnen trenger det ikke være noen av tingene du nevnte i inlegget. Det kan være hudsykdommen psoriasis. Jeg har levd med psoriasis i hodebunnen i 22 år, og dette er noe en bør ta opp med legen sin for å finne ut om det kan være psoriasis e.l.

  14. hei.
   jeg leste innlegget ditt. synes det var bra 🙂
   jeg selv sliter med håret og hodebunn for tiden . har prøvd Bio+ shampo ( rød pakning) , Natural tech shampo, barne sjampo fra Dr.greve , Nisim og Sp .
   jeg har fått sensitiv hodebunn og fett hår ca i slutten av vinteren . håret er ganske elektrisk og ble tynt. noen sjampoer gjor at jeg måtte dusje igjen dagen etter. det klør her og der litt. og som du skrev det føles ømt av og til. det flasser ikke. men i begynnelsen føles som om jeg hadde en slags belegg av dritt på hodebunn som føltes stiv. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. frisørene anbefaler så mye rart . og er ganske desperat på å finne ut av det.
   Jeg likte best barne sjampo for selv om hodebunn føltes litt tørr så trengte jeg ikke å dusje hver dag, samme med Bio + .
   så jeg lurer på om du har noen råd eller forslag til en go sjampo eller andre produkter jeg kan prøve ut .
   takk 🙂

  15. Har brukt en sjampo son heter fungoral og den fåes kjøpt på apoeket.Denne sjampoen fungerte veldig fint på meg, da jeg hadde kløe i hodebunnen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg