Spørsmål og svar!

sbr5720

Hvor får jeg kjøpt produktene du skriver om på bloggen din? Og den diamanten du har i håret ditt?
Produktene fåes kjøpt i div frisørsalonger i Norge, diamanten kan du få satt på i div salonger. For eksempel Think hairwear.

Jeg farget håret mitt mørkt selv hjemme og var lys fra før. Nå er det ganske grønt. Hva kan jeg gjøre?
Et lyst bleket hår mangler pigmengter. En frisør må blande seg til riktig farge i forhold til utgangspunkt og ønsket farge. I en kjøpefarge har de nok ikke tatt hensyn til at du kanskje er lys og skal bli mørkere. Derfor kan det bli grønt eller grått. Skal du farge deg fra lyst til mørk, eller mørk til lys bør du gjøre dette hos frisør. Det er ikke noe enkel oppgave og det kan være en lang prosess.
Bruk fargebevarende produkter for å beholde og pleie fargen best mulig!

Jeg er mørk og vil ha tilbake min naturlige hårfarge, hva kan jeg gjøre?
Avfarge eller lysne det- deretter korrigere med en minicolor eller glansvask. Dette spørs litt på utgangspunktet (hvor mye farge det ligger i tuppene dine. )

Jeg klør mye i hodebunnen men bruker soyoss. Hva kan jeg gjøre?
Bytt shampo! Prøv kerastase eller kms sin hodebunnsshampo.

Vet du om noen gode krøll-produkter til oss med brusete krøller?
Vil du ha myke krøller prøv kerastase sin serie, liker du krøller med litt mer hold- prøv kms curl up eller catwalk curls rock!

Hvilken frisyre har du? Hvordan kan jeg be frisøren klippe meg om jeg vil ha likt som deg?
Jeg har klippet det i en V-kortere fremme enn bak. Oppklippet i økende lengde og like lengder på toppen. Tung, rett lugg. Det er Rina på salongen vår som har klippet meg, hun er kjempeflink og jeg er alltid fornøyd;)

Hvilken skole og frisørskole gikk du på?
Jeg gikk først 3 år gymnas, deretter Norsk frisørskole i Bergen. 

39 kommentarer
  1. er det mulig å sove over natten med balsam i håret? eller skader det håret? jeg leste om noen som hadde fått det anbefalt av frisøren sin. vil det fungere som en kur? også hvilke proodukter vil du anbefale for hår som er skadet og tørt av rettetang? sjampoo, balsam og kur.

  2. Gode svar:)
   Jeg trener ofte og det fører til mye dusjing og vasking av håret. Bruker frisørshampoo, men føler at det sliter veldig på håret og vaske det ofte! noen tips?=)

  3. Jeg har et langt, tykt hår med mye krøller, men retter det ut hver dag. Kjenner du til en god rettetang som ikke sliter så veldig på håret, men som fikser mye krøller? Er det eventuelt noen gode produkter som shampo, balsam og beskyttelse krem som du anbefaler?

  4. Heihei! 🙂 Kjempe bra blogg 🙂

   Jeg har tenkt å farge håret mitt hos friøsren og få meg clips extentions. Jeg har ganske langt, og passe tjukt hår. Hvor mye vil dette ca koste i en frisør salong. Har lysebrunt hår, og skal farge det mørkebrunt.

   Fortsett med den bra bloggen din! 😀

  5. Hei. Jeg har nå brukt Kerastases shampoo for tørr hodebunn i 3-4 uker nå, men hodebunnen min klør fremdeles og “drysser” litt. Vasker håret hver 2-3 dag. Må man bruke hele flaska før man blir bra?

   Hilsen Jenny.

  6. Jeg går alltid til frisøren når jeg skal klippe/farge det, og har fast frisør. Sist når hun farget det sa hun at det var typen “minicolor”, og jeg synes at fargen gikk ut litt fort? Ikke så fort, men fortere enn vanlig, så lurer på om dette er en “midlertidig” farge? For det er jo ikke det jeg vil ha, selv om alle farginger er imidlertidige da.

  7. Hvordan kan jeg få litt mer løft i håret? har veldig glatt hår, og alt faller ned igjen med en gang. ?

  8. Hei Zølvi!=)

   Lurer på om du har noe erfaring med TIGI BED HEAD sine foundations? kan du isåfall skrive litt om de? om ikke, kan du teste de? Er spsielt litt intressert i GLAMMA WHIPPED Foundation, så om du hadde kunnet gjort d,hadde jeg blitt kjempeglad! klemklem=)

  9. Hei! 🙂
   eg lurte på om du synst bioailk produkta er bra? veit du ca. kor masse dei kosta i butikkane?

  10. Hei! Jeg har veldig tykkt hår, og sliter med å børste det. Har fått et tips fra en venn om å børste håret mens jeg dusjer når jeg har i balsam. Skader dette håret? Har du noen tips til hva jeg kan gjøre?

  11. Hei! 🙂

   Jeg har et veldig irriterende problem med håret mitt.. Når jeg retter det med rettetang, etter å ha hatt i varmebeskyttende spray, så er det rett og fint en stund, før noen deler av håret som henger ned foran bølger seg og sklir på en måte opp. Hvordan kan jeg forhindre dette? Altså få håret til å forholde seg rett hele tiden etter retting?

  12. Hvis du skal farge håret hjemme fra lyst til mørkt gjør du sånn her:
   Først bruker du en toner (ikke-permanent farge) med masse, masse rødt – i slik at du metter håret med røde pigmenter. Når du da farger håret mørkt vil det ikke bli grønt/grått! Og nei, det vil ikke bli veldig rødt heller, bare fin brunfarge! Rødt og grønt er komplementærfarger, derfor du slipper grønt skjær ved å bruke rødt først! Da slipper du å bruke masse penger på å farge hos frisør 🙂

   Vi butikkansatte vet nemlig hva vi driver med vi også 😉

  13. Heihei:D:D vil såååå veldig gjerne vite om du vet hva fargen til hu blonde heter? Det bildet som er over der du har skrivd at det beste skjønnhetstipset er å SMILE:D:D Hun med nakkelangt blondt hår. Skal farge håret mitt hos frisør denne uka og vil så gjerne ha den fargen som hun har:)
   Håper du kan svare meg slik at jeg kan få meg den fargen jeg ønsker:D:D
   Klem Maria:)

   Keep on the good work:D

  14. Vil du være så snill og svare meg?? 🙂
   Jeg har veldig ødelagt hår! Har tatt anti-perm før (har vokst ut nå) og det er bærer fortsatt preg av det (SLITT) + at jeg bleket det på samme tid, og i tilegg bruker glattetang! Alt dette har ødelagt håret! Er mye bedre nå, har har kun bleking igjen i siste del av håret (er jevn ettervekst, pga sola har naturlig bleket det) så er fortsatt slitt nedre del. Men nå skal jeg bygge det opp helt før jeg eventuelt striper det!.. Og jeg vil at håret mitt skal vokse igjen!

   Men spørsmålet mitt er; Hvilken kur er aller best av Redken extreme serien? Håret mitt er krusete og tørt i tillegg., så jeg må nok bruke mye fuktighetskurer/balsam i tillegg. Eller brude jeg heller bruke joico k-pak! (Bruker sjampo og balsam + kur fra wella sp med sånn kasjmir silke anbefakt av frisør, som er utrolig god for mitt sprøe hår, men trenger også en skikkelig protein kur) kan jeg ha redken selv om jeg bruker sjampo fra wella?

   Burde dratt til frisør, men her jeg bor har de ikke redken eller k-pak som jeg vet er det beste på gjenoppbyggibg av hår

  15. heihei : )
   jeg lurer på hvor ofte burde man klippe seg? en gang i måneden, annen hver måned?? osv..

  16. Jeg liker og flette håret mitt når det er vått, også ta de ut når det er tørt, jeg synes det blir så fine krøller. Men sliter det på håret eller?

  17. Hei Sølvi!
   Jeg tror jeg har psoriasis i hodebunn. Jeg har ikke fått det konstatert hos lege ennå, men mye tyder på at det kan være dette. Områdene som er rammet er begge tinningene. Jeg har prøvd det meste av sjampoer/balsam fra salong, men ingenting har hjulpet så langt. Jeg har prøvd merker som KMS og TIGI bedhead, og disse var helt ræva for meg. Kerastase er kanskje den som har vært best, men ikke optimal. Har du forslag til hva jeg kan gjøre, og eksempel på sjampo og balsam jeg kan bruke?=) Dersom det finnes noe mot dette problemet ønsker jeg å prøve det før jeg går til innkjøp av reseptbelagte legemidler.

  18. Hei 🙂
   jeg lurer på hva slags striper som passer til ett mørk blondt hår (litt kjedelig død farge) ?
   synes selv lyse kobbertoner og kansje honing toner høres fint ut, men jeg kan ikke dette! Hva synes du ?

  19. utrolig fin blogg du har, sølvi! 🙂 bare 2 raske spørsmål: de store kerastase boksene jeg ser i bakgrunnen på bildet, går de an å kjøpe i butikken? hva koster de? jeg bruker nemlig den ene der(hvit med oransj kork) og da tenkte jeg det kanskje er billigere å kjøpe en stor en istedenfor mange små?

   takk på forhånd!

  20. hei!!

   jeg er en jente som har veldig lyst til å bli en modell.

   Jeg lurer på om det er noen som vet om et modellbyrå i bærum hvor de tar inn jenter på 14?

  21. Hei 🙂 må først si at jeg elsker bloggen din !!
   men jeg har lenge vurdert å ta en utdanning innen hår og makeup, men jeg er så usikker på om det blir vanskelig å få jobb etter det. Det er noe jeg virkelig brenner for, og er egentlig det eneste jeg har lyst til å utanne meg i.
   Lurte også på om du vet om noen skoler i Bergen som jeg eventuelt kunne søkt på?

  22. Hei!
   Jeg tenkte å kjøpe meg en GHD-rettetang, for jeg har lest (bl.a. her) at den skal være så bra. 🙂

   Men jeg lurte på noe.. Hvorfor er den så mye bedre enn andre rettetenger? Og hva er forskjellen på ei rettetang til 300-400,- og ei til 1000-2000,-? 🙂

  23. Hei!:D
   Jeg ser du bruker HH Simonsen sin krølltang Sylen i en av dine videoblogger. Der bruker du Sylen 2 som er tykkere ytterst på skaftet, hvorfor velger du denne i steden for en av de andre? Hvilken egner seg best til å lage “Hollywood krøller”? Jeg har selv tynt hår, har dette noe å si i forhold til hvilken av krølltengene jeg bør velge?

  24. kan du vise hvordan du legger sotete øyenskygge og generelt sett vanelig øyenskygge, og vis du har grønne øyer hvilken farge er finest på øynene da?

  25. Kan du lage en blogginlegg om hvilke produkter som passer til forskjellige hårtyper eller resultat man trenger blandt shampoo, balsam, hårkur og stylingprodukter:

   Eks. krøller,tørt, skadet, blondtfarget, farget, rett, gjennoppbyggende, tynt
   gjerne produkter du vet er gode. Ser selv etter blondtfarget og skadet hår..

  26. Hei 🙂 me har eit prosjekt på skolen så er det eit spørsmål me ikke finner svar på:
   Har det noko å seie for rengjering av hår og hodebunn kva slags behandling vi har tenkt å gje etterpå?

  27. Kjempe bra blogg! Liker at du legger ut videoer om hvordan man gjør ting. Det hjelper veldig! Fortsett med det!

   Har noen spørsmål som jeg håper du kan svare på:
   1. Hva slags utstyr (kammer osv) trenger man for å fikse håret? Helt basic
   2. Er Wella et billigprodukt eller frisørprodukt? Fordi det selges både i matbutikken og hos frisører.
   3. Hva synes du om Shu Uemura?
   4. Jeg har hørt at det hjelper å sove en natt med kuren i, istedet for å ha den i håret i ca 10 min. Er det tull?
   5. Jeg har mellomblondt hår, litt gullaktig i sollys, med en del spill i. Likevel synes jeg det blir litt mørkt nå på vinteren, og ønsker å farge noen sommerstriper (lyse striper) i håret, men ønsker helst ikke ettervekst, altså at stripene ser såpass naturlige ut. Burde jeg gjøre det eller funker det å farge øyenbrynene ett hakk mørkere slikat håret ser litt lysere ut? Kjæreste, mamma og venner mener jeg ikke burde farge håret.

   Håper på svar 🙂

  28. Vilke rettetanger anbefaler du til meg som har et ganske lavt budsjett ? håret mitt har natrulig krøller og jeg trenger gjerne en som retter håret mens det er vått : )
   håpern du svarer !

  29. Bare lurer veldig på om du har klippet ”Scene hair” før?
   Jeg har utrolig lyst på det. Og vist du har klipper det før, hvor holder du til?
   Du virker UTROLIG flink, og du er så utrolig flink!

  30. Hei
   Liker fargen din utrolig godt og idag skulle jeg farge ettervekst med 12/81 fra wella. Det ble brukt 9 % vannstoff men det ble rødskjær, ikke kaldt og fint som ditt hår. Utg punkt er en mellomblond farge med litt gråe hår i. Har tidligere brukt en blanding av cutrin sine farger 11,11,1 og 11,6. Kan du gi et råd her? Frisøren var veldig usikker på hvorfor det ble slik. Veldig glad for svar.

  31. Hei
   Jeg er mørk i huden fra Asia. Jeg svart hår og ønsker å farge håret lyst og lyse stryper men er red at håret blir stiv og ødelagt. Dette skal gjøres hos frisøren. Jeg tenker på avfarging og sånt

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg