Spørsmål og svar!

n7892653104722763815
Foto: Øyvind Ganesh Eknes
Modell: Elisabeth Moss Kallestad
Styling: Sølvi Bjørnevoll

Hei. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt flass og tørr hodebunn?
Gå innom en frisørsalong og kjøp med deg en god hodebunns-shampo. Det finnes flere gode. Kerastase, Kms, Loreal eller American crew for eksempel. Om du allerede bruker en av de kan det likevel være bra å bytte innimellom.

Kan du gi noen tips til å få håret til å vokse fortere?
Det er ikke så mye vi kan gjøre med dette. Extensions…? 😉 Prøv å spise sunt med mye frukt og grønt. Drikk mye vann og få nok mosjon. Det finnes også en shampo som heter FAST. Den skal få det til å vokse fortere, men det blir ikke langt over natten. Ha tolmodighet. Fast fåes kjøpt i div salonger.

Jeg har svart hår og vil ha det lysere brunt. Hvordan gjør jeg dette?
Du må gå til frisøren. Hun/han kan ta en avfarging evt stripe det lysere. Dette kan være en lang prosess (kommer an på hvor mye farge du har i det fra før) og sliter en del. Bruk gode produkter for å reparere.

Kan jeg vaske håret hver dag?
Så lenge du bruker gode, milde produkter fra salong skal ikke dette skade håret noe, men prøv å la det hvile en dag eller 2.

Hva synes du om REF produktene?
Jeg liker de kjempegodt! Mine favoritter er saltvannssprayen og kuren som luker ananas;)

Jeg har vært hos frisøren i dag og da tok hun i et slags pulver som lagde mer volum i håret (det het "Osis-dust it"), og det ble egentlig fint! Men er dette egentlig bra for håret og hodebunnen?
Jeg har brukt det selv en stund og det fungerer fint for mitt hår og hodebunn. Er du av den sensitive typen er det nok best å spare den til helgene;)

Hvordan kan jeg bevare hårfargen min best?
Bruk egen fargeshampo, balsam og kur. Om du velger Kerastase eller Joico spiller liten rolle så lenge de er fra frisørsalongen. Finn det som passer ditt hår best! Noen foretrekker Kms andre Tigi.. 🙂

46 kommentarer
  1. Hei og takk for en fin blogg 🙂

   Er naturlig blond men de siste årene har dette blitt til en “kommune grå” farge. Så jeg bleiker alltid håret mitt. Nå er både jeg og håret mitt lei av dette og tenker på og farge det mørkere. Jeg har blå øyne og veldig lys hud med litt rosa undertoner. Bør jeg går for en kald eller varm farge?

   Hilsen Cathrine

  2. Har sett tidligere du anbefaler GHD-rettetangene. Jeg vurderer sterkt å kjøpe meg en, men er det ikke egentlig varmen som sliter på håret? En GHD- rettetang vil vel bli like varm som en vanlig glattetang, hvorfor sliter den da mindre på håret ? 🙂

  3. Jeg tok extension hos frisør, sånn man sveiser(?) på. Så ble jeg drittlei av det og skulle ta det ut. Dum som jeg er tok jeg det med glattetang, så nå har jeg fullt av lim i håret. Hvordan får jeg dette ut? Har dere noen oljer e.l jeg kan bruke?

  4. Tusen takk for en suuper blogg ! 🙂

   Har et spm til deg!
   Jeg har veldig fint og tynt hår, englehår som noen kaller det.
   Er gravid nå i 4. mnd og har allerede mistet mye hår.
   Blir det tynnere nå kommer jeg til å måtte bruke parykk:s
   Er det noe jeg kan bruke i håret mitt (kurer o.l.) for å forhindre hårtap eller evt få det til å se tykkere ut?
   Er så redd for at jeg skal miste mer hår nå. Har ikke mer hår å miste 🙂

  5. Hei, og takk for svarene! 🙂

   Jeg har krøller jeg glatter ut, fordi det er ujevne krøller og det er rett og sett ikke noe fint. Så etter svømmetimene på skolen, når jeg er i syden eller om jeg ikke gidder å glatte det ut. Er utrli lei av å sette det i hestehale også en fliseklemme. Har du forslag til hvordan jeg kan sette opp håret? Hadde vært kjempegøy om du kunne hjelpe 😀

  6. Heihei. Jeg spør helt til jeg får svar. Har tålmodighet så det går fint. 🙂
   – Men jeg skal kjøpe meg nye Hair ex. før jul. Jeg lurer bare på hvor jeg skal kjøpe det ifra.
   Jeg har lyst til å bestille det over nettet. Kan du anbefale en side/sider ? 🙂

  7. Kan du gi noen tips til å få håret til å vokse fortere?
   Det er ikke så mye vi kan gjøre med dette. Extensions…? 😉 Prøv å spise sunt med mye frukt og grønt. Drikk mye vann og få nok mosjon. Det finnes også en shampo som heter FAST. Den skal få det til å vokse fortere, men det blir ikke langt over natten. Ha tolmodighet. Fast fåes kjøpt i div salonger.

   Du kan ta laser.. Det gjør man på frisørsalonger. Det gjør så håret vokser 25% fortere, og du mister ikke hår (hvis du sliter med håravfall). En halvtime med laser, håret ditt vokser 25% fortere, hvis du sliter med håravfall vil jeg anbefale fem ganger (-: Hos min frisør koster dette 190 kr. per gang! Veldig billig! Og det fungerer (-:

  8. Hei Zølvi. Jeg skal på ball i vinter og lurte på om du kunne sette opp punktvis hvordan du satt opp håret til modellen der du brukte krepptanga og litt “lilla hår”. Syntes denne var veldig fancy! Mamma er frisør, så det hadde vært morsomt om hun fikk det til. Også lurte jeg på om du syntes hanekammen kan være en tøff frisyre på ball hvis man har en kjole som tar mye oppmerksomhet med paljetter, gull og glitter?

   Marte

  9. Heisann ! Vet du om noen bra sminke for persjoner som har mørk hud ? Altså, fundation osv. Hvor kan man kjøpe det ?

   Jeg har skikkelig korketrekkere, ikke sånn at det er ”brusete” når man tar på det, men det henger fint ned. Hvilken shampo og balsam anbefaler du ?

   jeg håper du svarer ! D-I-G-G-E-R BLOGGEN !

  10. Hei, Sølvi

   Jeg lurte på om du har noen tips til hvordan jeg skal ordne håret på en enkel og kjapp måtte før jeg går på skolen??

  11. Hei! Jeg har, som du, pinnestritt hår og er passe lei av det. Det er veldig glatt i tillegg så det er vanskelig å få volum på det. Jeg har utrolig lyst på krøller og lurte på om du kunne fortelle meg litt om permanent? Hva koster det ca, hvor lenge holder det, etc.
   Tusen takk for denne fine bloggen, kjekt med svar 🙂

  12. hei!
   du svarte ikke på mitt spørsmål. så jeg får prøve på nytt!

   finnes det en spray eller noe som holder fuktigheter litt unna håret, f.eks, etter man har slettet det sånn at de ikke blir så fort krøller igjen..

   skriv gjerne noen tips : )

  13. Hei!
   Jeg bare lurte på om du har noe peiling på Sebastian produkter? Og om du veit om de har noe bra varmebeskyttende?

  14. kan du skrive et innlegg om extension ? hva som er best ( clips,lim,sy osv.), hvor man får kjøpt det etc. 🙂 hadde vært kjempebra!

  15. hva kan man gjøre om man har små-hår i ansiktet og det visest når man har foundation,pudder etc på? bruker i.d

  16. Hei!
   Jeg har sett at du tidligere har anbefalt GHD-rettetanger, og jeg vurderer sterkt å kjøpe meg en slik selv. Jeg bare lurte på hvordan denne tanga sliter mindre på håret enn en vanlig rettetang, ettersom det er varmen som sliter på håret? 🙂

  17. hei. jeg har veldig krystallblå øyer og stripet hår, jeg har naturlig mørke øyenbryn og er veldig lys i huden. jeg kunne tenkt meg litt mer ”spill” ihåret mitt. føler meg blass..
   kunne du ha lagt ut et bilde med lyst hår og noen lysebrune striper eller noe? noe som er litt kult. trenger inspirasjon 🙂
   fin blogg forresten 🙂

  18. Jeg vurderer avfarging hos frisøren. Men jeg lurer på :

   – Hvor mye koster det?
   – Hva gjør de med håret mitt?
   – Kommer alle lag med farge ut av håret mitt?

   Lurer sånn, fordi jeg vil ha det normale håret mitt tilbake! 🙂

  19. Hvilke sminkekoster synes du er best og hvilke vil du anbefale? Alt fra foundationkost til øyenskyggekost.
   Håper du kan svare 🙂

  20. jeg har VELDIG tørt hår, så lurte på om det hjelper å sove med balsam i håret til morgenen etter og skylle det ut da…hjelper det å gjøre dette en gang i blandt?

   bruker salongshampoo selvføgelig! joico sin for tørt hår.
   🙂

  21. Heisann. Jeg har langt krøllete svart brunt hår. Men desverre er lengden min ikke så fint til meg og jeg ønsker extentions for å få litt lengde og volum i håret mitt:) mitt spørsmål er da hvor mye koster det med wavy extentions? jeg har allerede clip ons men ønsker meg creatin extentions. Og hvor lange kan de være? tenker på 60-70 cm. Er dette noe dere kan bestille? takk for svar:)

   Hanne

  22. Håret mitt røyter, er det en grunn til det? Mamma sier det er fordi jeg retter ut håret, og at det er varmen der, men det tror jeg ikke noe på?

  23. Hei!

   Hvilke produkter anbefaler du hvis jeg har:
   – eksem i hodebunn
   – tørr hodebunn
   – kløe og irritsjon

   Håper du kan svare på spm, jeg finner ingen produkter som hjelper meg!

  24. Heisann! kjempe fin blogg! 😀

   jeg har ett par spørsmål!
   1. jeg retter håret til vanelig (det vil si hver dag elr annen hver dag), og jeg har sånn passe tynt hår, så jeg lurte på om det er lurt å heller ta permanent rett hår, eller sliter det enda mer på håret?

   2. Jeg vet at du sier at de shampoene og hårproduktene du får kjøpt i dagligvare-butikker ikke er bra, men er SYOSS bra? det selges jo i dagligvare-butikkene, men jeg har hørt de er bra.

   3. Hvilke sprayer er bra som varmebeskyttende hårspray?

   4. Kan du anbefale noe sminke som er bra for huden, og bra kvisekremer eller ansiktsskrubb som ikke er FOR dyre?

   Takk! klem!! :):)

  25. Jeg bruker tigi sin kur treat me right, men jeg har egentlig ikke forstått hva den hjelper for?! frisøren sa jeg skulle kjøpen den.

  26. Hei Zølvi!=)
   Lurer på om du har noe erfaring med TIGI BED HEAD sine foundations? kan du isåfall skrive litt om de? om ikke, kan du teste de? Er spsielt litt intressert i GLAMMA WHIPPED Foundation, så om du hadde kunnet gjort d,hadde jeg blitt kjempeglad! klemklem=)

  27. Hei, utrolig bra blogg for hår og makeup-interesserte mennesker : )
   Har noen spørsmål jeg håper du svarer på i et innlegg 🙂
   – Anbefaler du clips? (extensions du kan ta av7på)
   – Hvilke clipsmerker har best kvalitet hvis du skal farge de/rette de endel, og hvor lenge holder de?
   – Hvis man skal ha tuppert hår øverst i ulike lengder og extensions hengende under, anbefaler du da å klippe håret i skulderlengde for så å sette i clips?

  28. Hei Zølvi.
   Jeg har veldig tjukt hår i følge frisørene, alle vil komme å ta på det, siden det synes det er så fint, hehe. Men nok om det, jeg har veldig langt hår, og jeg lurer på, hvilken ; shampo, balsam, hårkur burde jeg bruke? Hvilken rettetang og hvilken varmebeskyttende ting burde jeg bruke? Hva blir ca. prisen? 🙂
   Hadde blitt glad om du svarte, mvh Silje

  29. Hei : D
   Jeg elsker å lese bloggen og jeg får masse tips : ) men jeg lurer på om du har noen råd til en ny friysyre? jeg har oppklipt etasje hår med lugg og har veldig lyst til å prøve noe nytt. F.eks en sideskill eller noe. Har du noen tips? Jeg lurer også på om du har noen tips til måter å sminke seg på. Jeg har ganske lys hud med fregner og blå øyne. Skal jeg bruke varme eller kalde farger for å fremheve øynene? Noen tips hadde funket : D

   Hadde blitt glad hvis du svarte : )
   Karianne

  30. Jeg lurte på om du kunne vise/fortelle hvordan man kan sette opp håret om natten, hvis du sover med strikk i håret på natten blit det en ring rundt håret som ikke er veldig pent og hvis du ikke har noe i håret i det hele tatt knekker håret. har du noen tips?

  31. Visste ikke helt hvor jeg skulle spørre spørsmålet, men jeg tok det bare her, så håper jeg kan få svar :- )
   Jeg har et veldig rundt ansikt. For å si det sånn, har ikke et langt ansikt, så jeg føler at når jeg har håret ned, at jeg blir rundere, å det hater jeg rett og slett. Har du noen tips til meg hvordan jeg kan ha håret mitt ned uten at jeg blir rundere i ansiktet, kanskje noe jeg kan ha for å bli litt lengre i ansiktet, å ikke så rund? (med skråpanneluggen ned)Er det kanskje noen frisyrer jeg burde ha? Nå har jeg ganske langt hår, burde jeg kanskje ha skulderlengde?

   Håper på svar! :- )

  32. hei zølvi 🙂 lurer på om du har noen måte å unngå å få fall i håret etter at du har rettet det? har prøvd med voks, det virker litt men ikke så mye.

  33. Hei! Eg tok extensions i august og etter 2 veker mista eg ca 12 fester. Eg ringte frisøren og fekk festa på 10 nye 🙂 men etter det har eg mista fleir. Tilsammen har eg mista opp imot 25-30 fester på 2 mnd.. Eg betalte ein del for dette og lurer på om det er normalt å miste så mangen på så kort tid? Eg har ikkje gjort noke av det eg fikk beskjed om å IKKJE gjera…

   Setter virkelig pris på svar 🙂

  34. hei!
   jeg har tidligere stripet håret med 2 farger fra redken shades, 6gb og 7gb. Vet du noen farger fra wella (skal til frisør som kun har wella) som er tilsvarende de 2 fargene?
   setter stor pris på raskt svar:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg