Spørsmål og svar

Jeg får mange spørsmål fra dere. Alt fra hvordan lage en hestehale til sminketips og produkter.
Noen spørsmål er likevel litt vel drøy.. Og dere skjønner vel at jeg ikke kan gjøre alt dere ber om her..

Noen eksempler..

– Hei, kan du vise hvordan du bleiker håret hjemme uten at det blir gult??
Ehmmmm… Nei! Det er en grunn til at frisørene skal utføre kjemiske behandlinger og ikke deg selv.

-kansje du kan vise hvordan og klyppe sine egne tupper hjemme?
Ja, så kan alle begynne å klippe seg selv siden det er så enkelt, tror du? 😉
Stå med lommespeil og klippe speilvendt? Hehe, tror ikke det..

Videre fra samme spørsmål–
begynner og bli lei av at du bare tester sminker og shampooer og hårkurer osv..
du sier alt er bra uansitt så, vi kan jo ikke kjøpe alt heller da..
men du burde virkelig ha mer hårtips nå og mindre sminketips.. dette er en salongblogg for hår liksom!
Dette er en blogg for hår hud og makeup med stort fokus på produkter til både hår og hud.
2 av 10 innlegg er "jeg tester". " liksom, liksom" 😉

– Hei jeg er en jente på 14 år. Bør jeg også bruke kur?
Ja, så lenge du vil ta vare på håret ditt bør du kure det innimellom du også.

– Kan du legge ut videotips med hår hver dag?
Slike ting tar tid og jeg jobber mye utenom denne bloggen;) Holder med lørdagene.

Hei har sendt deg flere bilder av meg selv. Kan du se på de og anbefale meg klipp, kur, shampo og balsam. Kan du også anbefale meg farge?
Jeg får utallige mail hver dag med samme spørsmål. Jeg kan desverre ikke hjelpe alle. Det beste er å gå innom en salong og få hjelp der. Det tar mye tid og jeg får ikke sett dere slik dere egentlig ser ut.

Det var det for denne omgang, hehe..
Spør gjerne om det dere vil og jeg svarer så ofte jeg får tid:)
Takker for all positiv tilbakemelding fra dere!

  1. Zølvi så på lørdagstipse- feik bob.
   Så ikke at du ristett spray flasken før bruk, skal man riste hår sprayer før bruk eller ikke???
   Eller kommer på det ann på hvoerdan hår sprayen er???

  2. – De du får kjøpt i salong er gode og ikke alle er så dyre. Den beste er GHD:)

   Oda- Jeg rister ikke mine:)

  3. hei zølvi, bare lurer på om du vet om en måte å unngå å få fall i håret etter retting? Jeg retter det av og til, men jeg har ikke så veldig mye lengde på håret mitt, så når jeg setter det opp i hestehale buer den seg innover, og det ser ikke så veldig fint ut npr du har så tjukt hår som meg. Synes heller ikke det ser fint ut når jeg har det løst. Bruker asia straight-serien fra schwarzkopf, men den bare roer håret litt. kan du hjelpe meg?

  4. Er fast leser og ser du får mange rare spørsmål. Innimellom sitter jeg å ler for meg selv, så morsomt at du tok det opp i et innlegg:=)
   Du har en flott blogg!

  5. mange rare spm du får x) men hva med spm fra den spørsmålsrunden du hadde, du har vel ikke lagt ut så mange svar fra den, eller? 🙂 bloggen din er super! begge to!

  6. Har du noen gode tips til oss som har skulder-langt hår?:) jeg har det litt kortere bak en forann, nesten som en lang bob, og sliter litt med og få det fint hvis jeg skal pynte meg og sånt. Jeg har rettetang, og retter ut håret ofte, men jeg har lyst til og sette det opp fint noen ganger og. Noen tips? : p

  7. Rare spørsmål?? Det finnes ikke rare spørsmål. Det er vel ikke alle som kan være så logiske og intelligente som dere da..? Litt kvasst her ja, vet..

   Flott blogg Sølvi! Leser hver dag 🙂 Mange gode råd og tips som jeg får bruk for.

  8. Hei. Hva koster det for klipp på langt hår ( stussing og ny “form”), på salongen der du jobber?

  9. Hei Hei Zølvi! Stå på utrolig herlig blogg.
   Jeg har sett du har en en tråd lignende med noen diamanter i håret ditt. kan du fortelle litt mer om hva det er hvor mye det koster og hvor jeg setter det på?

  10. Hei hei 🙂
   -Du sier du bare anbefaler hårprodukter fra salong, hva med apotek produkter?
   -Også bodyshop, var det sånn at du anbefalte det og?
   -Hvordan shampoo+balsam+kur bruker du? Dau har sikkert sagdt det før, men fikk det sikkert ikke med meg.

   Og, Takk for meg! xD

  11. jeg har bleiket og farget mitt eget hår flere ganger, og klipper det selv. jeg har ikke hatt problemer med det, og ser ikke på det som noe big deal. menmen, hver sin smak =)

  12. jeg liker denne bloggen godt, men hvis du skal svare slik som du gjør på noen av spørsmålene, vil du miste lesere.. tenk over hva du skriver

  13. Hei !
   Skjønner at du får mange rare spørsmål.. Går på Norsk Frisørskole i Oslo nå og t.o.m jeg har fått høre mye dumt. Og jeg har nesten gått der kun en måned)
   Men liker bloggen din veldig godt 😀 Vet at flere i klassen leser den 😉

  14. Hei:) Jeg har veldig lyst på krøller, men er litt skeptisk til permanent og det er frisøren min også. ahr du noen forslag til hvordan jeg kan få krøller utenatt permanent?

   🙂

  15. du trenger ikke å være så frekk i kjeften… når folk spør et spørsmål vil de bare ha et svar,ikke sånne spydigheter !

  16. Heei : ) Jeg har en lys blondfarge på håret mitt og er naturlig lys, så jeg får ikke så mye ettervekst. Kunne du anbefalt shampo/balsam/hårkur som gjør blondfargen mer gyllen og ikke kald?:)

  17. Hei 🙂
   Jeg er en 13 år gammal jente som lurer på om du kan anbefale noen ansikts skrubber, men di må ikke vera så veldi dyre 🙂 ?

  18. Herregud for nokon spørsmål du får. Forstår godt at du blir frustrert!
   Uff! Takk for super blogg, lærer mykje her!

  19. Hei. Når jeg retter håret mitt ser det veldig sunt og friskt ut. Men når jeg ikke gjør det, så ser det veldig tørt ut. Jeg kurer det 1-2 ganger i uka med salongkurer, og bruker kun salongshampoo og balsam. Det har jeg gjort i noen år nå. Jeg lurer altså på om håret mitt egentlig er tørt eller sunt. ?

  20. hei : )
   er aloevera shampoo bra? Vurderer å kjøpe meg det, men er litt usikker. Har hørt at den skal være veldi god, men hadde vært kjekt med ett ekspert råd ; ) plages med tørt hår.
   hehe, regner med at jeg burde dra på en salong og skaffe meg shampoo der?

  21. Heisann 🙂
   Jeg kjøpte noen hair extensions på qxl.no etter et råd fra søstra mi, og jeg ville kunne bruke dem raskt så jeg var dum og farget håret i en farge som virket likt, og var ganske mørk.. en Mona grudt- farge hvis du skjønner. men så kom extensionene og de var en slags dyp karamellfarge.. nydelig selvfølgelig, 100% remy- hår. men jeg kan ikke farge håret mitt igjen , for hva er sjansen for å få den rette farven ? Mamma friker ut med en gang jeg nevner frisør og farging så alt må gjøres selv, og jeg har skikkelig lyst på disse extensionsene, det er vanlig clip- on. Hva skal jeg gjøre ?
   har du noen tips ? selv om jeg vet at du ikke er særlig fan av hjemmefarging, så har jeg ingen andre å spørre uten å få huden full..

  22. Hva er greia med at hun er spydig? Haha. Zølvi er kjempe flink, har fått sinnsykt mange gode tips her 🙂 Hun svarer jo rett fra hjertet sånn at ikke folk skal ødelegge håret sitt. Hvem vil vel klippe sitt eget hår, eller bruke billigdritt? ikke jeg! 🙂

  23. det er ikke rart hun svarte på måten hun gjorde, når dem som stiller spørsmålet får frisøryrket til å virke som noe alle kan få til. jeg har selv klippet venninnen min sitt hår opptil flere ganger, og det er langt ifra så enkelt som det kan virke.

  24. herregud, kan vel la være å svare så spydig da? lol, også er du voksen? du virker ikke sånn når du videoblogger.

  25. Zølvi, du må nesten forstå at over halvparten av oss lesere har ikke råd til alt du anbefaler.. du har gitt veldig mange gode tips, og du sier at man må beskytte håret mot solen og masse sånne produkter osvosv. jeg har aldri beskyttet håret mitt, men hver gang jeg har frisøren får jeg veldig mye skryt for håret mitt. og jeg blir nesten litt redd av alt du sier som kan ødelegge håret xD vi har ikke råd til alt du anbefaler, så kan du ikke si noe litt billig og ikke 100000000 produkter som vi må bruke?

  26. haha…For å si det slik..De som reagerer på at hun svarte spydig er vel de hun svarte?:)

   Var ikke spydig i det hele tatt! Dumme spørsmål, får dumme svar! Sånn er det! Hun er utdannet frisør. SELVFØLGELIG anbefaler hun IKKE hjemmefarging og hjemmeklipping..å lærer bort dette?? Tenk dere om! Jeg blir gal..Jeg synes svarene var milde!

  27. hei jeg har et kort hår og går med hestehale veldig ofte og jeg aner ikke var jeg skal gjøre med håret mitt jeg sparer til langt hår og jeg liker veldig godt krøller, og jeg har prøv med rette tang og det går ikke og jeg går bare på ugdomskolen og jeg vil ikke så for damete ut så hva skal jeg gjøre

  28. “Hei , jeg har ei venninne som har et STORT problem. Og jeg tenkte liksom at du kanskje kunne hjelpe litt, ja her er problemet : Hun skulle ut for og klippe seg så gikk hun til en salong og hun fortalte at hun ikke skulle klippe så masse fordi hun skulle spare til langt og hun sa ” Er dette ok hvist jeg klipper det? ” , hun viste ca en cm og venninnna mi sa “ja , det er passe ” også begynnte hun og klippe og hun var fornøyd , men hun merka plutselig at hun klippa veldig masse der bak , så hun blei litt urolig også klippa frisøren det kortere og kortere og hun visste ikke hva hun skulle gjøre. Hun sa hun ikke skulle ha det så kort en gang til og da sa hun bare ” jada” og klippet det kortere , også skulle hun klippe panneluggen og hun hadde sagt hun ville ha en litt lang rett lugg men i stedet fikk hun en kortere ikke rett pannelugg , og hun er ikek fornøyd. Noen tips om hva hun kan gjøre ? Ho er helt fortvila ..

  29. Hei Zølvi 🙂 Syns du gjør en kjempe jobb med denne bloggen, hjelper meg veldig når jeg plukker ut produkter, skal prøve ny sveis i helgene og ikke minst alle videoene om fletting!

   Spørsmålet mitt: Syns håret mitt virker så tørt, under og nederst i tuppene konstant! Retter håret mitt ofte, men kurer og bruker varmebeskyttende i hytt å pine.. Hva kan dette tørre håret komme av?

   Bruker Kerastase produkter for tørt hår, men får likevel alltid kjeft av frisøren min fordi håret er så ødelagt 🙁

  30. jeg er frisør selv og leser denne bloggen ofte 🙂
   syns den er så koselig.
   jeg syns ikke zølvi er noe frekk i det hele tatt på noen av spørsmålene.
   Vi bruker lang tid på å utdanne oss og jobber med dette hver dag og får masse erfaring med hår.
   Jeg drev på med dette hjemmebleking og farging prosjektet og klippet egne tupper før jeg begynte å jobbe i salong, og guu så forskjell det er må jeg si,
   begynner å klø i hodebunnen bare dere nevner butikkshampo;)
   jeg får ofte spørsmål, ja faktisk fra kunder jeg klipper om hvilken farge på h&m jeg anbefaler osv.
   da blir jo man litt irritert selvfølgelig, vi som jobber med dette kan jo ikke bare anbefale farger på butikken til alle kundene våre, hva er vitsen med at vi blir frisører da?
   Og en gang så skulle jeg klippe en liten gutt på 4 år, moren fulgte nøye med på klippingen, og spurte og gravde om hvor mange millimeter jeg brukte på maskinen her og der, og hvordan jeg holdt opp håret.
   når klippen var ferdig sa moren : ja no vet jeg jo hvordan man klipper en gutteklipp så nå kan jeg begynne å gjøre det selv.. da tenkte jeg bare haha, luringen… Ja det er så enkelt å klippe. derfor tar det fire å å bli utdannet 😉
   Men hvis dere har veldig lite penger til frisørprodukter så burde dere gå bort på frisørsalongen på bystasjonen. der har de alltid tilbud, f.eks ta 3 produkter for 199 og av og til 1 liters shampoer til 150.. 🙂 Weeeeeeeeeeeee

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg