Spørsmål og svar.

stianelisabeth
Foto: Stian Breivik
Modell: Elisabeth Moss Kaldestad
Styling: Sølvi Bjørnevoll

Her kommer en ny runde med spørsmål og svar.
Det er veldig ofte samme spørsmål jeg svarer på, så les gjerne gjennom innleggene mine.

Anbefaler du define? Er det en bra shampo?
Nei, jeg anbefaler kun salongprodukter. Som sagt er butikkshampoer utvannet og inneholder derfor lite pleiestoffer. 
 
Hvor får man kjøpt FAST shampo og balsam?
Fast er en serie du kan få kjøpt i div salonger, som alt annet jeg skriver om her. Dette er en shampo som kan få håret til å vokse fortere.

Jeg bare lurer på om du har noen erfaring med ghd rettetenger?
Ja, vi bruker dem selv på salongen og jeg synes de er helt super!

Hvilken extensions-type mener du er best? Av den typen som er sveiset på..
Eller, hva mener du er best? Vevet på, flettet på, clip on/clip off, osv?
Alt til sitt bruk. Selv har jeg punkter og er kjempefornøyd med det. De andre jentene jeg jobber med bruker tape. Clip on/off er et kjempebra alternativ til deg som ønsker langt hår en kveld og kort en annen.

bare lurte på om du har noen shampoer, balsamer og hårkurer å annbefale til kjemisk behandlet, slitt blondt hår ?
Kerastase, Redken og S factor synes jeg er best på pleie. Proteinshampo, balsam og kur til deg med bleket hår. Cat kuren til Redken, proteinshampoen til kerastase og serious conditioner S factor for eksempel.

59 kommentarer
  1. Kunne du tatt bilde av oppklippet håret ditt å legge det på siden din?
   Likte veldig godt hårklippen din!
   Da kunne jeg vise frisøren min hvordan jeg vil ha det:O)

  2. Jeg lurte på om du har noen gode merker, med shampoo, balsam og spesielt en god kur til meg som har fått “tyggishår” som resultat av for masse bleking.

  3. Kunne du ha skrevet ett innlegg “om hvordan spare til langt hår”? Jeg får det rett og slett ikke til, og jeg har prøvd å spart det langt i over 4 år nå, og nei jeg tuller ikke. Det rekker meg til litt lengre enn skuldrene fortsatt 🙁

   Sant skal sies att jeg farger det litt ofte, ca hver 3mnd. Jeg føner aldri håret, men hender seg jeg retter det når jeg skal på fest i helgene. Jeg har prøvd alt fra å ikke klippe det, til å klippe det hver 3mnd og til og med hver 1mnd men det blir slitt med en gang så frisøren klipper meg kort med en gang jeg ser det har blitt litt lengre. Lurer rett og slett på om jeg ikke kan få langt hår?

   Hadde vært fint med tips om hvordan man sparer til langt hår. Og evt produkter mot slitt og skadet hår. Kanskje du kunne ha fortalt litt om f.a.s.t- shampoo og om den er verdt og prøves?
   🙂

  4. Kor får man kjøpt den Big Sexy Hair ? Eg har sett i mangen frisørsalonger men eg ser an ikkje! Vor er han henne? Vis du seier kor,har du plassen og ,exempel vis du seier en frisørsalong så kan du sai kor den er henne ? Pluss er de ikkje den sprayen Girlicious reprensenterer ?

  5. jeg skal farge striper i håret mitt og stripene skal være svarte og jeg har veldig mørke brunt hår. jeg lurte på om det var en god idé siden mitt hår ser nesten svart ut, litt vanskelig valg for meg 🙂
   ~ JEG ELSKER BLOGGEN DIN ZØLVI !

  6. jeg lurer på om håret vokser fortere vis man klipper det? altså, jeg har hørt at det gjør det, men er det egt. sant?

  7. Hei, jeg var nylig hos en frisør som skulle være ordentlig flink. Jeg skulle farge håret fra blondt til brunt og det gikk veldig bra, men så bestemte vi oss for å farge det rødt med mini colour, og det er helt skjollete og rart, aner ikke va jeg skal gjøre, er liivredd, plis gi meg svar på [email protected]

  8. Jeg farget håret mitt mørkere i går, det er vel en 4-5 vil jeg tro. Jeg er selv mørk blond i fargeskalaen, men etter at jeg syns håret mitt hadde blitt bleket og blitt blast av sola bestemte jeg meg for å farge det. Min søster er frisørlæring, og ville absolutt bleke noen striper i håret mitt samtidig som den andre fargen stod i resten av håret mitt. Hun fortalte meg at fargen ville blande seg og skape spill, men jeg syns at det ser helt forferdelig ut. Itillegg har hun tatt en 4.0 helt i hodebunnen fordi hun mente jeg hadde ettervekst fra en glansfarge jeg hadde mye tidligere iår. Alt dette er permanent farge, men jeg vil ikke forlate huset med dette håret engang, for hår er ekstremt viktig for meg. Jeg vil fortsatt ha håret mitt mørkere, men er det en risiko å farge håret til en lysere brunfarge allerede dagen etter, eller burde jeg holde meg til den lyseste fargen jeg har i håret, som jeg tror ligger på 4-5?

  9. Hei 🙂
   Jeg har litt lengere hår enn til skuldrene og før hadde jeg til undder brystet , men da var det veldig slitt og jeg måtte klippe det. Men hver gang jeg klipper meg blir det slitt og jeg må klippe mer , jeg får aldri langt hår uten at tuppene blir slitte! har du noen tips til lengre og sunnere hår :-)?
   kjempeglad i bloggen din!

  10. Jeg skal til syden om ca en uke. Og jeg har nesten nyfarget hår (Blondt) Hvilke produkter anbefaler du for at jeg skal beholde fargen best mulig, og ikke minst beskytte meg mot at solen tørker og ødelegger håret mitt? 🙂 Elsker bloggen din! Er innom den hver dag. 😀

  11. hei! kan du skrive et innlegg om extentions og sånn ca hvor mye det koster hvis du skal ha lang hår, hvordan en må pleie det, og om det er egentlig lurt i det hele tatt ? Blir håret ødelagt av det? Hvis en vil ta det av, må en klippe av hele håret da ?

   Hjeelp 😛

  12. hei, jeg har brukt redken sin flasshampo en stund nå men den har ikke funket. har ikke sånn veldig mye synlig flass det er bare sånn smått i hodebunnen, men jeg vil ha det bort! har du en annen shampo en redken sin du kan anbefale?

  13. Hei!
   Lurte på om du kunne legge ut en videoblogg med tips om hvordan du kan sette opp håret da man skal trene? Hadde vært fint å fått litt tips til det, for syns det er kjedelig med samme frisyren hver trening.

   🙂

  14. Heii, jeg trenger virkelig din hjelp. Jeg er i Tyrkia naa. Jeg har blondt haar. Haaret mıtt har blıtt helt gronnt etter at jeg badet i bassenget. Hvordan faar jeg det bort ?
   Alle med blondt haar fıkk gronnt hAaarç pga for mye klor i vannet ;-/

  15. Hei, jeg får veldig fort slitt hår, varmebeskyttende spray hjelper ikke så mye.
   så lurer på om du kan ambefale en god kur som kan reparere en del av mitt slitte hår, og holde min kalde brunfarge kald 🙂

  16. fant tilfeldigvis bloggen din på blogg.no. Mye bra informasjon her 🙂 lurer på en ting, hva kan jeg gjøre med håret mitt når jeg har EKSTREMT glatt og tynt hår..? nytter ikke å flette det eller krølle det.. fletta blir bare en tynn flis og krøllene “faller ut” etter kort stund uansett hvor mye spray jeg bruker…

  17. Hei, hva synes du om syoss produktene? Jeg har så tørt og slitt hår, men har ikke råd til å kjøpe produkter i salonger, derfor har jeg prøvd syoss siden de sier de bruker dem i salonger. Håper du svarer, bare her i kommentarfeltet eller noe, er alltid inne å kikker uansett 🙂

  18. Kunne du lagt ut et innlegg om hair extentions? hva er det beste alternativet? jeg vurderer greath lenghts

  19. Hei, jeg lurte på om du har noen tips mot håravfall? Jeg er en 15 år gammel jente som tar b-vitaminer og har et sunt kosthold. Jeg striper etterveksten min, men har ikke et overdrevet bleket hår.
   Jeg har fått veldig tynt hår det siste året, og dette plager meg. Jeg tørr ikke å børste håret lenger, for da mister jeg mer enn nødvendig. Det er når og etter jeg har dusjet jeg mister mest hår. Jeg vurderer nesten å gå til lege. Hjelp meg, vær så snill! Jeg er desperat!

  20. Hei !
   jeg har veeeldig brusete hår , vi prøvde å ta en glansvask å jeg synes det fungerte ganske bra egentlig men jeg fikk en balsam av en frisør men merket egentlig ikke så forskjell men nå som jeg bruker sunsilk føler jeg at håret blir mye mer silkemykt , har du noen balsamer og shampoer som hjelper mot brusete hår ( brunt ) å som gjør at det vokser fortere?
   Det er ikke så viktig det med at det vokser fortere det viktiske er en god shapo og balsam mot brusete hår har du noen tips ?
   pleeas hjelp meg , håret er så slitt å øderlagt vet ikke hvorfår det har blitt sån :/

  21. Hei
   her kommer et sprøsmål til jeg har brusete og VELDIG slitt hår håret vokser rett og slett aldri . før hadde jeg langt fint slett hår , men så klippet jeg det veldig kort for 5-6 år siden å det vokser aldri jeg blir gal har prøvd å klippe det å alt men ingen ting fungerer men har du en shampo og balsam som hjelper mot –
   *brusete øderlagt hår
   *får det til og vokse fortere ?
   eller noe av det ? 🙂

  22. Hei jeg lurte på en ting ang. hairextension. Jeg har kjøpt ekte hår fra kina med nail-tip, og jeg lurte på om du viste sånn ca. det vil koste meg å få det satt på hos frisør? (fult hode)

  23. hei. kjempe fin blogg du har:) jeg lurte på en ting, har lyst å gjøre noe nytt med håret mitt. jeg har veldig langt hår helt nederst til korsryggen, tykt hår. har lyst å farge det, med mellom/lyse brunt og mangen lyse/blonde striper i. lurte på hva ville prisen hvert sånn ca?? kunne godt gjort hos din salong, du virker så kjempe flink:) også lurte jeg på om noen stylings tips til mitt hår med den lengden, det er klippet helt beint nederst? håper på svar fra deg:)

  24. Lurer på om du kan lage et videotips om hvordan man får myke store krøller? Som feks. med rundbørste/krøllbørste eller ruller? 🙂
   Har prøvd mange ganger men får det ikke til!

   PS: Kjempebra blogg!

  25. Jeg har lys hud, blå øyne, ganske nordisk utseende egentlig. Håret mitt var lyst, men har blitt mer “kommunefarget” nå (naturlig, har aldri farget håret). Håret er tynt og blir fort fettete, jeg lurer på om jeg bør farge håret brunt? det kler meg kanskje bedre? btw jeg er 16

  26. Heisann!
   Jeg har langt, sunt og tykt ufarvet hår – hakket lysere enn kommuneblondt. Jeg har naturlig fall, men nå er jeg så lei langt hår at jeg snart spyr. Ikke kler det ansiktet mitt heller, har veldig firkantet ansikt med markerte kinnben. Har sett mange søte skulderkorte klipper – noe ala Audrey Tatou f.eks så jeg får volumet på toppen av hodet heller enn nede på ryggen en plass. Er det mulig å få til noe slikt med stor spole permanent? Kan du anbefale noen frisører i Oslo som kan gjøre noe slikt uten at det blir seende ut som jeg har våte nudler på hodet?

  27. Er Neutral produktene bra? For jeg kan ikke bruke produkter med parfyme, og da må jeg nesten bruke det, for de har shampoo og balsam uten parfyme. Men vet du om noen andre produkter jeg kan bruke som er bedre for håret, og som er helt uten parfyme? tusen takk på forhånd!

  28. hei:) jeg fant en butikk i sverige med masse sån såper å sån, de hadde laget dt selv å sån da butikken het “lush” http://www.lush.com(?) også kjøpte jeg en shampoo der også lurte jeg på om du har hørt om den butikken evt. prøvd produktene? eller noen andre der ute som kan hjelpe meg??

  29. hei, jeg lurte på ossen det er å være frisør ?
   jeg har planer om å bli frisør selv, men alle sier man kan få problemer med rygg, og at man er så underbetalt.
   Kan du lage et innlegg hvor du forteller litt om ossen det er å være frisør. Det er noe jeg virkelig vill bli 🙂

  30. jeg har 2 spørsmål til deg
   1:hvilken shampoo og balsam anbefaler du til langt krøllete/bølget(naturlig)hår?
   2:jeg bor på et lite sted der det er sånn ca ingenting så kan du annbefale noen nett butikker?

  31. Hei, jeg lurte bare på en ting. Jeg har fregner, og jeg hater det.
   Jeg vil prøve og få dekket det litt til, men også at det skal se naturlig ut.
   Også har jeg litt korte øyenvipper, vil ha en maskara som ikke klumper seg
   og som får vippene til og virke lengre.
   Hvilken sminke anbefaler du da ? Noe som ikke er alt for dyrt !

  32. Hei! jeg skal klippe håret til venninnen min, og hun vil ha undercuts med en sånn liten stripe med hår foran øret, fordi hun vil at den stripen skal være veldig “markert”, hvis du forstår hva jeg mener. Har du noen tips til hvordan jeg kan gjøre det så fint som mulig?

   Bigsexyhair hårsprayene selges på en del frisørsalonger 🙂

  33. Hei! 🙂 Veldig bra og oppfinnsom påfunn av deg dette syns jeg! 🙂 Du virker som ei jente som kan å stå på! 🙂 *Ros til deg* 🙂
   Men, jeg lurer på: Nå er jeg gravid, er det da farlig å bleke eller farge håret da? Fint om du kan svare på dette… 🙂

  34. Jeg lurde på om du kunne lagen ein ein video om kordan du kunne lage dinna knuten som kommer til høsten

  35. Hei!

   Har normalt sett lysebrunt/mørke blondt hår, men har farget det svart nå og liker det veldig godt. lurer allikavell på hvor stort prosjekt det vil bli om jeg vil ha det lysere etterhvert? vil det gjøres på en frisørtime, hva vil det koste? har prøvd å stripe det lysere en gang men håret ble helt rødt så farget det tilbake…

   mvh. Silje

  36. Hei!

   Har normalt sett lysebrunt/mørke blondt hår, men har farget det svart nå og liker det veldig godt. lurer allikavell på hvor stort prosjekt det vil bli om jeg vil ha det lysere etterhvert? vil det gjøres på en frisørtime, hva vil det koste? har prøvd å stripe det lysere en gang men håret ble helt rødt så farget det tilbake…

   mvh. Silje

   gjerne svar på mail! [email protected].

   Takk:)

  37. heisann=) jeg lurte på hvor du har fått kjøpt den ‘kreppetanga’ eller hva det er. du får ihvertfall noen finner krøller eller sånn fall i håret. kjempe fint!

  38. hei, jeg lurer på om du har en bra, men billig slettetang og anbefale, i prisklassen 200 – 1000 kroner ? ghd tanga blir for dyr, men hva kommer da som din nest-beste favoritt.
   er det forresten noen produkter jeg kan bruke for å få ett hår med mindre krøller ?

  39. Hei jeg bare digger bloggen din og innslagene dine med hårtips osv.. titter mye på siden din for å si det sånn. men bare lurte på om du har netty eller face.. spørsmålet mitt blir litt vanskelig når du ikke veit åssen jeg ser ut for det jeg lurer på er om jeg kler lugg.. sånn kort på pannen som du har eller har hatt.. hehe
   jeg har ihvertfall veldig kort mørkt hår. er skulder lengde. men har kanskje litt å si hvordan annsiktsform jeg har?!
   hadde vært fint om du hadde tid på å hjelpe meg? =)

  40. Heisann
   jeg sliter veldig med håret mitt
   jeg klippet bob i november, med oppklipping bak og lengre fremme. og nå har jeg klippet alt slik at det har lik lengde. men er kortere bak pga oppklippingen. men kunne du vist meg noe jeg kunne gjort med det? er så kjdelig å ha det løst å hengende ned hele tiden. jeg har også ganske tjukt hår. plis hjelp meg:D

  41. Heisann! Jeg elsker bloggen din! Mye gode tips ! Denne varmebeskyttelsen (hele serien) fra GHD Når jeg var til frisøren sist, rettet hun håret med den grønne fra den serien. Så jg vet at de har den der. Men hva koster den? Dt står ikke på den og jeg fikk ikke spurt!! Men jeg retter/krøller håret MYE. ER dette en alternativ spray? For håret mitt er allerede kjempeslitt igjen!! Jeg har en fra før men det funker jo tydeligvis ikke xD eller , ikke kjempeslitt, men må snart stusse det igjn. Jeg har naturlig krøllete hår , det er stressende å måtte rette det slik at den blir finere krøller og det er irriterende og vanskelig å style, tips!?

  42. Heia=) Eg lurte på om du hadde nåken frisørsalonga å anbefale? i bergensområde.. Utruli bra blogg forresten=)=) mange brae tips:)

  43. Hei. Jeg har problemer med at håret blir lett krøllete osv. når det er regn i lufta, har du noen tips for å endre det ?
   Og så sletter håret litt/en del, har du noen varmebeskyttende sprayer du kan anbefale ?

  44. Hei Zølvi! Dette er vel ikke noe man spør frisøren om..men har full tillit til deg. 🙂 Vet du om en god parfyme?

  45. Hei!
   Jeg lurer på hvor du holder til i bergen..?!
   Går det an at jeg kommer innom å får en klipp?? Tenkte å klippe lugg, og hals/bob lengde på håret..!!
   Takk!
   klem..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg