Ofte stilte spørsmål!

elistine
Fotograf: Stine Kolaas
Styling: Sølvi Bjørnevoll

Hva kan man gjøre for å få håret til å vokse fortere?
Det finnes ikke noe snarveier her. Spise sunt, mye frukt og grønt. FAST shampo og balsam kan fungere for noen.

Hvordan kan man få volum i håret?
En god klipp, volum shampo, balsam, stylingprodukter.

Hvilken rettetang anbefaler du?
GHD synes jeg er den beste, men de fleste tenger du får kjøpt i salong er veldig gode.

Er define bra?
NEI!! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har svart dere på dette..  Dette gjelder ALLE butikk-produkter!! –>  De er utvannet og inneholder mye parfyme og silikon som kan irritere hodebunnen. Bytt ut shampoen med en fra frisøren og dy vil merke stor forskjell!! Det finnes et hav av forskjellige shampoer. En til hver hårtype, farge og hodebunn. Prøv deg frem. La frisøren hjelpe deg!

Hvilken salong jobber du på?
Think hairwear ved fløybanen.

kan håret bli slitt om man bruker for mye shampo eller bamlsam?
Spørs hvilken det er da vettu;)

jeg lurer på om du vet hvorfor håret mitt faller så mye av, etter at jeg har dusja?
Håravfall kan skyldes flere ting. Stress, miljø, ernæring, medisin..
Spiser du nok og riktig? Får du i deg nok vitaminer? Ca hvert 7 år "bytter" vi hårtype.. Fra vi er små og til puberteten skiftes håret gradvis. Det kan i perioder da falle mer av enn andre perioder, men det kommer nytt hår ut.
De fleste hadde vel kanskje en annen hårfarge da de var små? 😉
Kjøp deg en god shampo. Kanskje Bain prevention fra Kerastase.
 Masser hodebunnen lett med fingertuppene for å få i gang blodsirkulasjonen.

47 kommentarer
  1. Oi, gikk glipp av spørsmålsrunden din jeg nå. Jeg lurte på farging av bleket hår. Det er bare striper og mørkt under. Synes ikke den lysefargen er så fin. Noen steder er den ganske OK og andre steder er den litt gul/oransje. Nå savner jeg brunfargen min. Du anbefaler vel frisør til å farge bleket hår? Kommer det til å slite veldig fælt? Vil ikke havne opp med grønt, tynt og ekkelt hår. Jeg kunne jo bare ha FARGET mer striper i etterveksten, men har også funnet ut at jeg ikke kler blondt.

   Håper på svar, selv om jeg var litt sen til spm.runden 🙂

  2. Skal snart i 80-talls party!
   Har du noen enkle hårtips fra den tiden ? 🙂
   Jeg har halvlangt hår (bob) ..

  3. Heisann!
   Jeg bruker Joico k-pak – hårkuren i dusjen, men hørt at hvis man sover med den i håret over natta får den enda bedre effekt. Kan du gi meg et tips om hvordan man gjør dette, uten å søle det over hele sengetrekket ?:)

  4. Heihei !
   bra blogg , veldig mange fine tips ! Men jeg har et spørsmål . Hver gang jeg er og klipper håret , sier jeg alltid ” kan du tynne det ut litt ?” å da sier hun alltid at hun ikke kan pga at jeg har ganske tjukt hår . Hva skjer om hun tynner dt ut ? Utgjør det noe forskjell ? Hun sier bare at det vil evt bli ganske stort .. stemmer det ?
   Håper dere kan sende meg en mail på dette . ([email protected])

  5. du burde kanskje fått deg sånn søkefelt så slipper du å svare på det samme hele tiden 😀 da kan heller folk bare søke på det og se hva du har skrevet før!

  6. jeg lurte på Sayos sin shampoo jeg da, de reklamerer jo på tv med at det er frisør shampoo men det selges jo i vanlige butikker.

  7. Hei 😀 jeg har et halvlangt hår og veeeeldig krøllete, lurte på om du kunne vise noen fine hårfrisyrer for dette. Helst noen fine sommerfrisyrer og vet du noen steder man kan få kjøpt sånne fine blomster til å ha i håret?

  8. Hei.
   kan du lage en video der du setter på clips extensions?
   jeg har halvlangt hår til skulderne, også bruker jeg extensions, men håret mitt vises så mye ;s har du noen tips?

  9. Heisann!
   Har en ting jeg lurer på.. Har investert i mye gode hårprodukter i det siste.. Men lurer på hvordan blir effekten hvis jeg bruker flere produkter på en gang? Bruker D:Fi volummousse, i tillegg flat-out fra KMS når jeg skal bruke rettetang, og ett produkt jeg kjøpte på en friøsrsalong for å unngå elektriskt hår.. noe jeg plages med..VIl effekten på enkelte produkter forsvinne når jeg bruker alle på en gang? Og da plages jeg i tillegg med å få fort fett hår.. HVa burde jeg gjøre?

  10. Enig i at butikk-hårprodukter er dårlige, men jeg tenkte jeg skulle spørre hva du synes om Body Shop`ens hårprodukter, f.eks. shampoo og conditioneren deres? Jeg bruker dem, og jeg synes de er kjempebra, så kan det være at kvaliteten på disse er like bra som de man kjøper i frisørsalong? 🙂

  11. Jeg har et spørsmål, hva er bra med Dumb Blonde shampoo og balsamen? Jeg har langt, blondt hår som er ganske slitt. Det er stripet. Du har sagt at vi burde bruke salongshampoo og balsam, så derfor vil jeg prøve Dumb Blonde, men passer det til mitt hår og hva gjør det med håret? Blir det kaldere farge?

  12. Hei. Jeg sliter med at håret mitt faller av .. hver gang jeg er borti håret, eller drar fingrene igjennom det, sitter jeg igjen med mange hårstrå i hendene. Håret mitt er ikke spesielt slitt, sprøtt eller tørt. Men jeg tør nå ikke børste det, rette det ut eller føne det, i frykt for å bli skallet..
   Er det noe jeg kan gjøre for å forhindre at jeg mister så mye hår?
   Hilsen Ingvild 🙂

  13. Hei! Jeg bare lurte på en ting, og håper veldig på at du svarer 🙂 Jeg har kjøpt shampoo og hårkur fra Loreal, kjøpt på frisør salong. Hvor mange ganger i uken skal jeg bruke hårkuren?

  14. Hei sølvi 🙂
   jeg har skikkerlig krise med håret mitt nå, så håpet på om du kunne hjelpe meg,
   men kan du ikke sende meg en mail, så sier jeg hva probleme mitt er 🙂
   håper på svar! for nå trenger jeg virkelig hjelp!

  15. hei, du sier at butikk shampooer er ikke bra…
   gjelder det oxo butikk shampoer som “toni &guy” og “john frieda” ???
   og define er jo testet av norske frisører, burde ikke den være bra da ????

   btw, eeeelsker bloggen din !!!!!!!!!!!

  16. Jeg har ganske slitt hår, skulderlangt, blondt med gulskjær i etter bleking fra rødt. Jeg har naturlige bølger/småkrøller, men sletter de vekk hver dag – hvis ikke stikker de til alle kanter. Fins det noen sjampo (og balsam/kur) som vil funke mot begge deler – slitt hår og bølge-krøller?

   Og en ting til; venninna mi hadde en gang ei slettetang av glass/speil som var skikkelig bra for håret mitt. Vet du om ei lignende? Husker ikke hva den het. Man kunne stille varmen selv på den.

  17. kjære sølvi 🙂
   Vet du hvor man får kjøpt varmruller til håret?=)
   Takk for en fantastisk blogg 🙂

  18. Hei! 😀
   jeg bruker Gliss shampoo og balsam, og det funker perfekt på håret mitt. Håret mitt blir skinnende og det blir ikke fettete og hodebunden er ikke sår eller noe sånt. Er Gliss et bra hårprodukt for meg da ? ambefaler du Gliss for meg ?

  19. Kjempebra blogg! 😀
   Jeg har et ganske stort problem.. Håret mitt former seg ikke! Jeg kan gå med rasta fletter og masse hårspray i flere uker, men når jeg tar det ut ser håret helt likt ut.. Har du noen gode tips?
   Også en annen ting: Jeg har pannelugg, men jeg har bestemt meg for å la den vokse ut, for jeg er så lei av den.. Har du noen tips til hvordan å holde luggen borte fra øynene mens den vokser ut?
   Håper virkelig du svarer, for dette er et STORT problem for meg! 🙂

   Ps. elsker bloggen din!

  20. Hei
   Hvis man skal farge håret lyst/blondt hjemme, hvordan får man best resultat dà? striper det nå, men er fryktelig mye jobb/dyrt og ta etterveksten hele tiden så kunne tenke meg å farge hele håret lyst og ta etterveksten selv hjemme. Er ganske mørk naturlig. Det jeg ikke vil ha er gult hår.. eller grønt 🙂 Bruker blåshampo på stripene nå, syns det funker bra. Noen tips, produkter, hjemmefarger som funker?

  21. Hei, jeg klippet meg i frisørsalongen din her for noen uker tilbake! Hadde veldig slitte og tynne tupper og ble veldig fornøyd med resultatet. Håret mitt et plutselig mye mer fyldig og sunt! Kommer garantert til å fortsette å klippe meg der:) MEN håret ble en del kortere, og jeg savner litt det lange håret mitt! Så jeg tenkte jeg skulle prøve den FAST- shampooen og balsamen som du har nevnt i tidligere spørsmål! Men kan du si meg hvor jeg får kjøpt den? Må jeg gjøre det over internett? På forhånd takk, og jeg setter stor pris på bloggen din!

  22. Hei 🙂 Jeg elsker bloggen din og håper på at du kunne svart på ett lite spørsmål.
   Jeg har konfirmert meg i år og skal til fotografen og ta bilder til takkekort. Så derfor lurte jeg på om du kunne gi meg et lite tips om hvilken frisyre som passer best når jeg skal ta et bilde som maange skal se 😀 Jeg har mørkblondt/lys brunt hår som rekker 5-10 cm under skuldrene. Bruker å ha sideskill 🙂 Tusen takk for en flott blogg 🙂

  23. Kerastase produkter er testet på dyr, det er også de fleste andre frisør og butikk produkter. Spørr før du kjøper, om du ikke får et tydelig svar LA VÆR Å KJØP!! Nei til dyretesting!!!

  24. Seriøst. Jeg har fulgt bloggen din lenge, men det ene spørsmålet du svarte på om Define var bra ble for dumt! Det er flere frisører i Oslo som reklamerer og anbefaler Define. Er du frisør burde du egentlig vite det. Shampoo og balsam er kjempe dyrt hos frisørsalonger og Define funker kjempe bra, kanskje ikke du syntes det – men da burde du heller skrive det at DU ikke syntes det og ikke at det er for mye ditt og datt som ikke er bra og blablabla. Det blir litt dumt når frisørsalonger i oslo anbefaler det 🙂

  25. Seriøst. Jeg har fulgt bloggen din lenge, men det ene spørsmålet du svarte på om Define var bra ble for dumt! Det er flere frisører i Oslo som reklamerer og anbefaler Define. Er du frisør burde du egentlig vite det. Shampoo og balsam er kjempe dyrt hos frisørsalonger og Define funker kjempe bra, kanskje ikke du syntes det – men da burde du heller skrive det at DU ikke syntes det og ikke at det er for mye ditt og datt som ikke er bra og blablabla. Det blir litt dumt når frisørsalonger i oslo anbefaler det 🙂

  26. hva med å lage en ny header der det står “kjøp aldri butikk-produkter” med store tydelige bokstaver? så hadde ingen trengt å spørre om sånt mer:p

  27. Hei Sølvi. Jeg leser bloggen din hver dag og er kjempe takknemmelig for masse bra tips. Men jeg har et stort problem. Jeg sliter skikkelig med håret mitt. Hver gang jeg har tatt en dusj og skal børste håret blir børsten full av hår. Sånt skjer også om jeg bare drar litt i håret mitt. Det er ganske slitt etter rettetang men syns det er rart at så mye hår skal falle av forde. Er skikkelig redd for å dusje håret for ofte også. Er redd jeg skal bli skallet, sånn seriøst. Hver så snill å svar meg og gi meg gode tips til hva jeg kan gjøre. Legg ut et innlegg snille Sølvi 🙂

  28. Til Alexændra: Frisørsalongene som anbefaler Define blir BETALT for å gjøre det. Bare til opplysning.

  29. Herlig blogg! Et lite spørsmaal: før saa hadde jeg helt rett haar, men naa saa har jeg faatt krøller ? hvorfor? puberteten eller hva? er forresten kjempe kjempe takknemlig for di nye krøllene mine 🙂

  30. Helt enig. IKKE bruk butikk produkter. But then again, i use it myself. Okei, jeg har ikke råd til å kjøpe vaske/styling produkter fra frisøren, dessverre. Atm bruker jeg håndsåpe som shampoo og en billig hårkur som både balsam og hårkur, og den beste hårsprayen dere frisører vet om, den store rosa fra Hennes og Mauritz!(Ironi) Jeg har helt ødelagt hår, og det spiller ingen rolle om jeg bruker frisørshampoo eller butikkshampoo, men jeg må bruke en håndfull. Det er kanskje derfor jeg ikke har råd, men allikevel! Bra blogg, forresten. (Følte bare for å skrive litt om problemet mitt, med det samme jeg var innpå her.)

  31. jeg er enig, dette spørsmålet om Define, det blir jo for dumt. Det er mange som ikke har råd til salongprodukter! Define funker jo bra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg