Slik kan du bevare den kalde hårfargen i sommer!

  • 28.06.2017
  • kl.18:13Nyfarget hår i en kald nyanse blir fort gyldent i solen. Pass ekstra godt på håret ditt i sommer!
Å holde hårfargen kald er lettere sagt enn gjort. Det krever en del omtanke og produkter. 

Mine tips er: 

  • Vask håret minst mulig. Hver gang du vasker håret, mister du litt av den kalde fargen. 
  • Bruk Fudge sin lillasjampo(om håret er gyldent) Dette er min favorittsjampo når det kommer til å bevare den kalde fargen. Viktig: Lillasjampo til gyldne pigmenter - blåsjampo til kommerfarger. Dette er enkel fargeteori. Gult og blått blir grønt, det vil vi ikke ha. 
  • ​Ikke bruk varme verktøy mer enn nødvendig. Helst ikke i det hele tatt. Det stjeler mye av fargen din og gjør den matt. Selv med varmebeskyttelse! 
  • Unn deg en fargebevarende kur i salongen hos din frisør. Det vil gjøre at fargen holder lengre. Jeg håper frisøren din tilbyr deg dette uten at du trenger å spørre etter den, men skulle de glemme det - spør du! 
  • En fin måte å friske opp fargen hjemme på er å bruke Wella sin color fresh! Den får du kjøpt i enkelte frisørsalonger som fører wella. Hør hvilken farge din frisør vil anbefale, selv bruker jeg /6 som er lilla. Igjen - gyldne pigmenter blir nøytralisert av lilla. Den er svært transparent og fester seg kun i skjellaget. Gir masse glans og en kaldere nyanse. Det står 20 min virketid på flasken, men jeg bruker den opp til en time! Du får ikke lilla hår. 
  • Jo lysere hår du har, jo lettere er det å oppnå en kald nyanse. Dette er fordi de underliggende pigmentene er gule (lysere) enn om du ligger mørkere naturlig. Er du mørk har du mer røde eller oransje pigmenter å jobbe med. De er gjerne litt tyngre å få kalde. 
  • ​Hold deg unna solen! Bruk solbeskyttelse til hår og gjerne en solhatt! 


En siste ting. 
Alle kjemiske behandlinger bør du gjøre i frisørsalong. Vi har lang erfaring og en utdannelse som inneholder mye fargeteori og kjemien rundt dette. 
Ønsker du en fin, holdbar kald farge er det hos frisøren du får det. Jobben med å vedlikeholde må du selv gjøre. 

Fargen min får du på Nikita hair i Strandgaten. 
Spør etter Anette eller Karen ;) 

 

2 kommentarer

Skrevet av Sharone den 28.06.2017 kl.18:53

Takk for fine tips! :D

Skrevet av Marie Oma den 29.06.2017 kl.16:52

takk for tipsene :-D
hits