En god hårføner!

 • 16.11.2016
 • kl.06:18En god hårføner er noe alle burde ha. Det korter ned tørketiden, lettere å få volum og håret kan formes med børste om du ønsker å bruke det. 
Vi har flere ulike typer i salongen og vi er helt avhengige av å ha gode fønere slik at vi får formet håret til kundene på kort tid. Bruker alltid varmebeskyttende produkter i før bruk av varmeverktøy. Bruker også skum eller voluspray før jeg føner slik at volumet jeg bygger vil holde til neste hårvask. 
Jeg føner mitt eget hår på 2 ulike måter. 

1- Hverdag. 
Lar håret lufttørke før jeg fordeler hårolje eller andre produkter i lengdene og volumprodukter ved røttene. 
Børster gjennom og lufttørker så lenge jeg kan. Føner deretter uten børste, men bruker fingrene til å gre gjennom og løfte håret slik at jeg får tørket under også. 
Tørker 100% og snur hodet opp ned slik at jeg får løftet godt ved røttene. Her bruker jeg også kald luft. Dette fordi salt og hydrogenbindingene i håret (svake bindinger som blir løst opp av vann ) nå holder på å låse seg - kald luft vil låse det. 
Er håret fremdeles varmt når du føner det, krøller det eller glatter det vil det fremdeles kunne forme seg. Det er derfor vi ofte ruller opp krøllen slik at det får avkjøle seg i den formen vi ønsker! 

2 - Fest
Lufttørker håret så lenge jeg kan før jeg føner. Dette fordi selve omformingen skjer når håret nesten har tørket 100% Jeg former det med varm luft, låser det med kald. Jeg kan også grovtørke det ca 80% før jeg føner med børste. 

Jeg fordeler en generøs mengde volumprodukt som skum eller volumspray ved røttene og trekker det litt ut i lengdene. 
Bruker en krem i lengdene for kontroll og å samle tuppene litt. 
Finner frem liten rundbørste og en stor. Bruker den minste rundt ansikt fordi jeg ønsker bølger her. Føner og ruller, legger bort utstyr og ruller opp krøllen på fingrene før jeg clipser den opp slik at den får avkjøle seg i formen jeg ønsker.  Jeg bruker munnstykket på føneren for å få luften direkte på børsten. 
Dette gjøre jeg på toppen av hodet og nærmest ansiktet. Resten bruker jeg stor rundbørste på , eller varierer litt. Stor børste gir volum, men mindre bølger. Liten rundbørste gir mindre volum, men mer bølger. 
Legger makeup før jeg trekker clipsene ut. Resultat: Store, fine krøller som holder til neste hårvask! 


 

Ingen kommentarer

Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits