Søtt strandhår!

 • 13.06.2016
 • kl.06:26


Er det meldt sol i morgen?
Da tar vi med oss bøtte, spade, jordbær, solkrem og strandhatten.
 En hatt beskytter både hår og hodebunn og er et must for små, sensitive hodebunner som dette.

Både barn og voksne bør beskytte hodebunnen med skygge når solen er på sitt sterkeste.
Du kan evt spraye en solspray i hodebunnen - akkurat i skillen og hårfestet. Det beskytter, men ikke like mye som en hatt. 
Det finnes egne produkter til hår og hodebunn med solbeskyttelse! De beskytter håret, hårfargen og hodebunnen. Deilige solprodukter finner du hos frisøren din! I reisestørrelser også ;) 
Vi bader når vi kommer hjem. Den vesle kroppen er full av små sandkorn. Under negler, fingrer, tær og i hodebunnen. 
Da bruker jeg en mild shampo - type sensetiv som er kjøpt i frisørsalong. Den masserer jeg forsiktig inn og skyller ut før jeg bruker litt balsam i lengdene. 
Tørker håret forsiktig og børster gjennom før jeg lar det lufttørke. 
 

7 kommentarer

Skrevet av Gro den 13.06.2016 kl.19:23

Hei Sølvi! Jeg lurer veldig på en ting jeg håper at du kan svare meg på. :-) har blondt hår med litt striper. Håret mitt knekker veldig lett, det splitter seg i tuppene. Jeg tenkte dette var fordi håret mitt manglet proteiner, og begynte da med antisnap fra redken og andre produkter med proteiner. Bruker også Fudge lillasjampo for å ha en kald farge. Men håret knekker minst like mye! Oppdager stadig masse knekte hår og splitta tupper. Så leser jeg noen steder på nett at hår som knekker betyr at håret faktisk har for mye proteiner. Jeg blir veldig forvirret. Hva er riktig? Setter utrolig pris på svar fra deg :-) Klem fra Gro

Skrevet av salongen, din private nettfrisør! den 13.06.2016 kl.20:42

Gro: Hei! Splitta tupper trenger en klipp ;) Det er ofte ikke noe redning der, dessverre.
Bruker du mye krølltenger, glattetenger?
En god balanse av fuktighet og proteiner - alle kjemiske behandlinger bør gjøres hos frisør. Det er ikke alt hår som kan reddes, dessverre. Knekker det så kan det være flere grunner til dette.
Prøv liquid hair fra SP! Den er fantastisk!

Skrevet av Gro den 13.06.2016 kl.20:52

Tusen takk for svar! :-) Jeg klipper det ofte, men det fliser seg opp med en gang etterpå, og det har blitt verre nå i det siste. Bruker så godt som aldri varmeverktøy, og striper alltid håret hos frisør. Er derfor jeg mistenker at det kan være produktene jeg bruker. At det er for lite fuktighet og for mye proteiner rett og slett. Takk for tips om produkt! Har nettopp kjøpt med Nioxin 3 serien. Er gravid og vil prøøøve å unngå å miste hår etter fødselen også :-) har du noe erfaring med dette?

Skrevet av salongen, din private nettfrisør! den 13.06.2016 kl.20:55

Gro: Ja, jeg brukte dem selv da jeg var gravid. Vanskelig å si om det hjalp - du kommer nok mest sannsynlig til å miste hår, men kanskje mindre enn om du ikke brukte dem. Og - så skaper du gode vekstforhold til det nye håret som kommer :)
Jeg brukte produktene før, underveis og en stund etter.

Skrevet av Gro den 13.06.2016 kl.21:04

Åja, så bra! Frisøren mente jeg burde bruke Nioxin 3 nå, og bytte til Nioxin 4 når jeg ser at jeg begynner å miste hår. Hvordan gjorde du det? Og hvor lenge etterpå fortsatte du å bruke de? :-)

Skrevet av salongen, din private nettfrisør! den 14.06.2016 kl.13:04

Gro: Jeg husker ikke helt, men brukte dem kanskje 4-5 mn etterpå. Jeg brukte dem i hodebunn og annet i lengdene:) Da holdt dem i evigheter og jeg beholdt den kalde lysfargen.. Nå er det sånn at en hårvask ikke blir prioritert men baby i hus, så den holdt veldig lenge, haha.

Skrevet av Gro den 15.06.2016 kl.16:51

Åja, det var lurt! Takk for tips :-D Skal følge med på bloggen din fremover nå for hårtips ;-) Har liksom lyst å være ekstra nøye med pleie nå for å forebygge mest mulig.. :)
Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits