Svar på spm. Del 2

 • 23.07.2012
 • kl.08:56


Foto: Hanne C Olsen, Modell: Martine Follesø, Styling&makeup: Sølvi Bjørnevoll

Jeg får ganske fort fett hår, har du noen tips til og holde det lenger rent og pent?
Bruk en renseshampoe 1-2 ganger i uken, volumshampo/produkter for å løfte det fra hodebunnen, bruk kur/balsam kun i lengdene slik at det ikke tynger. Spis sunt, drikk nok vann, ikke ta det i håret/hodebunnen HELE tiden, dette stimulerer talgkjertlene, føn med rundbørste og løft fra hodebunnen, avslutt vasken med kaldt vann, ikke massere hodebunnen for mye, bruk shampo for fet hodebunn.
Har du noen tips til og få lenger hår, hva man skal gjør med det osv?
Spis sunt, ikke slit håret med varmevertktøy og kjemiske behandlinger, bruk gode produkter, besøk frisøren din jevnlig, MM kollagen kan hjelpe på.
Hvor ofte må man kløppe seg vist man har litt oppkløpt tynt hår? 
Ingen fasitsvar her. Det varierer fra kunde til kunde;) Alt fra 4 uker til 4 mnd. 

Hva synes du om å ta olivenolje i håret? funker dette bra, eller er det bedre å kjøpe en billig olje som er ment til å ta i håret?
Jeg anbefaler deg å kjøpe en fra frisørsalong som inneholder gode pleiestoffer som skal pleie og beskytte håret. Redken, Kerastase, Maroccanoil, Alexander Sprekenhaus, Loreal har alle gode oljer. Invester heller i en god olje som varer lenge og gjør noe for håret enn å kjøpe en billig som inneholde mye vann og silikon. 
Når jeg har dusjet er håret rett ned, men når det er tørket blir det vipper i tuppen. og håret står litt til allle kanter, det samme skjer hvis jeg har det i hestehale. hva kan man gjøre utenom å rette håret med rettetang?  
Du kan føne med børste. Bruke en rettende krem eller olje i det som hjelper håret til å holde seg rett. Antipermanent kan også hjelpe.. Eller, så får du deg en god klipp og bruker vippene i håret ditt til å lage fantastiske frisyrer;)!

Hva er forskjellen på en shampoo og balsam for farget hår som koster 150, og en som koster 250? Og hvordan går man fra rødt til lyst hår? 
"Du får det du betaler for" har du sikkert hørt i andre sammenhenger.. Det gjelder når du skal kjøpe deg ny pc, hudkrem, og shampo.. Ja, en vin er kanskje bedre om den koster 500 kr, men jeg synes den er god den til 100`lappen også, jeg ;) Så en shampo til 150 kroner gjør jobben den skal, men den til 250 kan inneholde mer pleiestoffer, dyrere å fremstille=dyrere i salong. Fra rødt til lyst: natulig hår kan farges eller blekes lysere. Et farget hår må avfarges eller blekes. ;) Gjør dette hos frisøren så får du den fargen du ønsker. 

skal man bruke shampoo og balsam for farget hår hvis man har bleket håret eller tatt i mange blekede striper? =)
Trenger du å byge oppigjen håret bør du bruke shampo og balsam med proteiner. Extreme fra Redken for eksempel. Har du tatt en glansvask/skyll/korrigeringsfarge over stripene dine kan du også bruke shampo/balm for farget hår. Da vil den holde lengre;)

Heii :) Jeg er frisørlærling og er veldig dårlig på oppsetting. Jeg har lyst til å øve litt på dette hjemme, så jeg lurte på om du vet en nettside eller noe som selger langhårsdukker? Alle de fra skolen er nok alt for korte nå :/
Prøv Ebay? ;)

Heihei:) Jeg har fått meg varmebeskyttende krem, men vet ikke helt når jeg skal bruke den. Jeg bruker nemlig hårskum før jeg føner håret for å få litt volum. Mitt spørsmål er , kan jeg bruke varmebeskyttende krem før hårskummet? Eller er det dårlig mix.
Ja, bruk varmebeskyttende krem i håret når det er fuktig. Jeg bruker ofte 2-3 produkter før jeg føner det ;) Ingen problem!

Hei. Har du noen tips til hvordan bevare rødfargen i håret? Produkter?
Ja! - Finnes egne shampo, balsam til deg med rødt hår! De har røde pigmenter i som skal friske opp fargen. Prøv også Revlon sine fargebomber;)
Kur i vasken hos frisør kan gi deg en frisk og fin farge, kjøp med en fargekur hjem. Varme-verktøy som stylingjern, krølltang kan matte ned og slite på håret. Husk varmebeskyttelse. 
Glansspray kan gjøre stor forskjell;)

1. Hvis man bruker varmebeskyttende shampo og balsam, trenger man varmebeskyttende krem, spray osv i tillegg når man skal bruke varmeverktøy?
Du trenger ikke det om det er i shampo/balsam, MEN jeg bruker uansett alltid en krem eller spray selv for å beskytte ekstra godt. Dette spesielt i lengdene, eller i front hvor jeg merker at håret er mer slitt. 

2. Tips til hva man kan gjøre med et tykt hår med fall? veldig slitsomt å rette håret hver gang etter hårvask (fordi håret ser virkelig ikke ut + fordi det sliter på håret). Jeg lar det tørke selv, bruker hårkur, shampo og balsam kjøpt hos frisøren osv.. hva syns du om permanent retting av hår hos frisør? kan du anbefale det?
Ja, straight & shine er veldig bra om du tar det hos en frisør som kan dette;) Ellers kan du jo kanskje bruke krøllene/fallet ditt? Tynge ned håret med olje, krem. Føne lengdene med rundbørste eller vanlig børste. Det finnes serier med produkter ( Tigi, Loreal)  som skal hjelpe til med å rette ut håret med føner. 

Hei digger bloggen din stå på:)

1.Hvor i Bergen bor du??
Nesten i sentrum.

2.Hvilken frisør jobber du på hva heter den??
Nikita hair, Strandgaten

3.Hvor ligger frisøren?'
Strangdaten

Tror du du kunn hatt muligehet til og klippe meg en dag`??
Da må du ringe & bestille time ;) Vet jeg har fult til oktober/november nå.. Se bestill her oppe til høyre på bloggen min.

7 kommentarer

Skrevet av mel- livet som psykisk syk den 23.07.2012 kl.08:58

bra svart =D

Skrevet av Tuva Kristin den 23.07.2012 kl.09:02

Gode svar!

Skrevet av Viktoria ;) den 23.07.2012 kl.14:09

Du Sølvi? Hva koster farge/minicolor og tørk? :) Kunne virkerlig tengt meg å komme fra Nord-Trønderlag å få en time hos deg! :)

Skrevet av den 23.07.2012 kl.14:54

gode svar! :))

Vet du om ølgjær funker for å få tykkere hår? Og om det vokser fortere?

Skrevet av Martina den 23.07.2012 kl.19:51

Hei! Jeg elsker å krølle håret mitt å har lært meg mange varianter, med både rettetang krølltang og ruller.. men krøllene holder ikke hele dagen! Jeg vet du bruker noe i for at det skal holde.. jeg pleier å bruke saltvannspray fra redken.. men føler det ikke holder, har du noe å anbefale ? ;)

Skrevet av Frisørlærling den 03.08.2012 kl.10:28

Hva synes du om at noen frisørlærlinger tar full pris?

Skrevet av salongen, din private nettfrisør! den 03.08.2012 kl.13:49

Frisørlærling: Mange lærlinger er flinkere enn ferdig utdannede frisører ;)
Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits