Svar på spm. DEL 1

 • 22.07.2012
 • kl.20:27

 

Hva er riktig bruk av renseshampo? Skal den tas i håret før eller etter vanlig shampo? 
Det kan være forskjellig, da står det gjerne på flasken - men de fleste bruker du som en vanlig shampo. 1-2 ganger i uken.
Massere inn i fuktig hår, skyll og gjenta om nødvendig. Avslutt gjerne med balsam i lengder og tupper.

Heisann! Kunne du laget ein repotasje om lugg? Mange forskjellige måter å bruke ein lugg på? Frå kvardags til fest :)
Godt forslag, skal se om jeg kan fixe det;)

Tynt vs. kjukt hår?
Tenker du at jeg skal lage et innlegg om det eller vil du vite forskjell? ;)

Jeg får ikke hårrullene til å sitte i håret, de bare detter ned. jeg prøver å ta sånne små "pinner" i håret, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal gjøre det. Og det tar fire timer før håret mitt er HELT tørt, skal jeg bare føne det nesten tørt før jeg tar i hårrullene da? :) Det er helt vanlige fra HM
Hvilke typer ruller bruker du?
1- Borrelås-ruller er lettest å feste. De holder seg i håret uten pinner.
2- Ja, håret bør være 80-90% tørt før du ruller det opp! Altså bare lett fuktig eller helt tørt og så sprayer du passe for passe (etter hvert som du jobber med dem) med en volumspray/krøllspray før du ruller opp.

Hvor ofte må du flytte opp extension?
Ca hver 2 mnd. ;)

Jeg har lilla hår og vil bli blond igjen, hva nå ? :)
Frisøren din må se det an. Enten avfarging, deretter legge i en farge for så å stripe det, eller kanskje rett på stripingen.
Det er en prosess og du må huske å pleie håret godt mellom hvert frisørbesøk!

1. Hva syntes du om dip dye trenden ? Kan dette eventuelt bli gjort hos frisøren ?
Ja, liker den veldig godt:)! Frisøren din fixer det ja!
2. Hvilken blond farge er finest i sommer ? Varm eller kald farge ?
Kommer an på kunde. Elsker lyse, kalde farger som har et lilla/grått/rosaskjær, men har også sansen for varme honningtoner;)

er det mulig å stripe håret hos frisør uten klipp, og hvis det er mulig skader det mye på håret da?
Ja, det er mulig, men vi anbefaler det trengs. Du trenger jo ikke stripe lengdene hver gang du er hos frisøren. Ta ettervekst og bruk heller en glansvask/korrigering for å friske opp lengdene.

for jenter med rødt hår som har lyst på en mer blond farge, bør de velge varm eller kald tone?
Det kommer an på øye og hudfarge. Har du fregner og grønne øyner? Velg gjerne en varm farge for å fremheve dette ;) 

jeg driverå jobber meg lys men er IKKE fonrøyd slik jeg er på hårt nå. har en slags kobberfarge nå med lyse striper innimellom.
var ganske mørk, nærmest svar og tok først avfarging og la inn en ny farge. de 2 neste gangene la frisøren tett i tett med striper og jege r nå kommer hit jeg er i dag-- fikk også lagt en litt mørkere farge i bunn for å skape litt mer dybde,og det ble ganske bra:)
men hvordan gårjeg videre, syns stripene er så tynne, og liker virkelig ikke fargen jeg ahr på håret nå... en plass mellom kobber og lys brun... æsj!
hva bør jeg gjøre?? vil gjerne nærme meg ca der du er,ha noen mørke partier og ikke helbleket liksom, litt spill i det :) noe ala kathrine sørland.. (?)
Ja, du kan jo legge inn noen mørkere partier, bruke sølv/blåshampo for å nøytralisere oransje pigmenter. Det er en prosess som kan ta litt tid, husk å bygge oppigjen håret med gode produkter i mellomtiden.

Hvordan bevarer man brunfargen på håret kald? :)
Bruk fargebevarende produkter, kure håret jevnlig, utsett ikke håret for varme/sol, bruk minst mulig varmeverktøy som kan slite og matte ned håret. Det finnes kurer som inneholder brune pigmenter. Velg en med ask/grønt i som er komplimentærfargen til rødt. Den vil hjelpe til med å nøytralisere det røde. 

Hei hei :)
Har du noen tips til hvordan frisyrer man kan ha når man har slett håret til skuldrene og pannelugg? :) Har du noen tips til hverdags- og festfrisyre? :)
Prøv bølgetang, varier side/midtskill, knute i nakken, hårband eller tvinne sidene bakover.

Håret mitt er stort og tykt etter det er vasket, og akkurat sånn som jeg vil ha det! Men etter et par timer blir det flatt og tynt, det samme hver morgenen, flatt og ekkelt. Tips til hvordan man kan beholde det ''som nyvasket'' hele tiden?:)
Hmm, saltvannsspray, tørrshampo, volumpudder, volumskum før du tørker det, catwalk sin styling cream.

Bleker og farger håret lys blondt og har blitt veldig bleket nå i syden. Men syns det er så lysegult.. lillashampo vil gjøre det mer kaldt, men blir sånn konstrast i forhold til dne solbrune huden. Tror jeg må farge håret litt kald blondt, men ikke såpass lyst snart. Er det vanskelig? For jeg har egentlig mørk blondt hår, litt sånn kommuneblondt om det heter det, men iallefall kald farge. Men når jeg om jeg bare farger det blir det seff gult. Og bleking kan også gjøre det litt gul
Frisøren din vet hva hun må gjøre for å få til en kald farge. Lillashampo hjelper til å holde det kaldt/nøytralisere gule pigmenter så det kan du fint bruke;)

Én kommentar

Skrevet av mel- livet som psykisk syk den 22.07.2012 kl.20:33

bra svart =D
Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits