FARGEN PÅ HÅRET

 • 26.09.2011
 • kl.08:10

Myte:
Farger du håret for ofte kan det påvirke din naturlige hårfarge.

"Jeg har farget håret  siden jeg var 14 og nå som jeg er 35 er den naturlige hårfargen min en helt annen enn den var da."

"Jeg har farget håret mitt i 20 år og har nå blitt grå som et resultat av dette."

Fakta:
Cellene som heter melanocytter lager melanin som er fargestoffet til hud og hår. - Eumelanin og feomelanin. Hvilken hårfarge et menneske har, og hvor lenge melanocyttene kommer til å produsere melanin, er genetisk bestemt og blir styrt av hormoner.
Håret utvikler seg gjennom hele livet. Fra skjøre hårstrå som barn (lanugohår), til sterkere hår som ungdom og voksen. Gjerne annen farge enn da du var barn. Terminal hårvekst begynner i puberteten og går nokså sakte. Hårene blir kraftigere.  Utviklingen av dette håret kan fortsette helt til 50-års alderen, Hos mange eldre kommer de skjøre lanugohårene tilbake.


Det er helt normalt at vi skifter hårfarge i løpet av livet. - Gjerne også strukturen! Hadde du krøller da du var barn , så ble det slett i voksen alder? Kan godt hende krøllene kommer tilbake senere i livet ;)
Jeg var helt lys (hvit) i håret da jeg var barn. 0-5 år, deretter ble det mørkere 6-19  og nå har jeg blitt ganske lys igjen (naturlig). Det har ingenting med hvilken farge jeg har farget det med, eller hvor lang tid jeg har farget håret. Dette skjer innenifra ;)

Ett hårstrå vokser et bestemt antall år før det går over i en hvilefase , du mister det håret før det gjør seg klar for et nytt.  Årene håret vokser varierer fra person til person og akkurat nå er ca 85% av håret ditt i vekstfasen, 1 % i overgangsfasen , mens 14% er i hvilefasen.
Kilder: frisørboka


11 kommentarer

Skrevet av Lene den 26.09.2011 kl.09:36

Hei!

Litt utenfor temaet her, men det er noe jeg håper at du kan hjelpe meg med! :) Jeg har mellomblondt hår (nærmere kommunegrått) og i fjor fikk jeg kjøpt en shampoo med gylne pigmenter hos frisør (av merket kadus selecta color shampoo) som jeg likte så veldig godt. Håret ble skinnende og fikk en gyllen tone i det, noe som er mye finere enn det kommunegråe håret jeg har, synes jeg da. Nå har det seg sånn at jeg har hvert tom for denne shampoen en stund og kan ikke finne den noen steder her jeg bor å heller ikke på nettbutikker, jeg kjøpte den nemlig da jeg var på ferie. Vet du om noen som selger denne eller vet du om et tilsvarende produkt? Hadde blitt kjempeglad for svar! :)

Skrevet av benediktesaeverud den 26.09.2011 kl.09:44

Greit å vite :)

Skrevet av Christine Andreassen den 26.09.2011 kl.13:39

Hei,

Er det mulig du kan gjøre noen anbefalinger på kort hår? Frisyrer?

Ser etter noen gode tips ettersom jeg er smålei av mitt korte hår :)

Skrevet av den 26.09.2011 kl.14:12

Hei Sølvi. Jeg trenger et tips. Jeg er brun i håret. Ikke så veldig mørk, ikke så veldig lys heller. Men jeg har utrolig mye oransje/rød skjær i håret mitt, og i etterveksten min er jeg mer kald-brun farge. Hvordan skal jeg få en kaldere brunfarge? Plis hjelp!

Skrevet av Katrine Dickinson Hetfield den 26.09.2011 kl.15:40

Den naturlige hårfargen min er blitt mye mer "gråere" i fargen. Jeg har farget håret 5-6 ganger siden 2008. Jeg ser det på etterveksten, håret er svart, å svart fargen sitter! x)

Men hva er fullprisen på å sette på hairextensions i en vanlig frisørsalong? Og er det lurt å gå til en frisør første gangen en å gjøre det selv? (om man ikke bruker clips)

Skrevet av Sara den 26.09.2011 kl.16:44

Hei.

dette var veldig bra å vite. Jeg har hørt at håret kan bli slitt av å farge det så mye. Men at det kan skifte farge, etter mange år var noe annerledes. :D

Skrevet av Evy :) den 26.09.2011 kl.18:10

Jeg lurte på om du hadde noen tips til å ikke få så fort "fett-hår" ? noen kurer eller shampooer mot det?

:)

Skrevet av Hege Christine Sørensen den 26.09.2011 kl.18:38

Mitt hår blir ikke langt... har spart siden 1995... tuller ikke, det er helt sant. Har krøller og tynne, tynne hårstrå :-) Tips som virker mottas med takk!!

Hilsen Hege (Helsesøster på nett)

Skrevet av Henriette den 27.09.2011 kl.18:07

Hallais! For en kjempe fin side du har! Helt fantastisk at du deler flotte hår og sminke tips for oss vanlige folk! :) Mitt spørsmål er følgende, og jeg håper så inderlig du har mulighet for å svare ; jeg er så heldig å ha blitt nybakt mamma ( 4 mnd siden ) til tvillinger, og under graviditeten opplevde jeg at håret mitt ble fyldigere og finere :) Dessverre varte det enn så lenge, for etter fødsel så har jeg begynt å miste mye hår, mer enn normalt! finnes der en shampo som kan hjelpe meg å bevare litt av verdigheten som er igjen på toppen av hodet mitt? ;) på forhånd takk for svar ! :)

Skrevet av ingrid marie den 29.09.2011 kl.15:53

så det betyr at etterveksten din blir din naturlige hårfarge uansett hvor mye en farger det??

Skrevet av M den 12.10.2011 kl.21:03

Går adam og eva nå, og var egentelig veldig gøy og faktisk skjønne hva du prater om her :P

fortsett med innleggene dine! kjempe bra!
Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits