SPØRSMÅL OG SVAR!- Topp 10!

 • 15.03.2011
 • kl.18:41Her kommer svar på noen av spm i kommentarfeltet.
- Det er veldig mange som spør om det samme og her kommer topp 10. For dere som ikke fikk svar på noe denne gangen, sjekk kategorien " Spørsmål og svar " på høyre side. Her finner du mange innlegg;)

Hvordan får jeg håret til å vokse fortere?
Det er ingen snarvei her, men bruk gode produkter, massere hodebunn godt når du vasker håret, spis sunt, ikke utføre kjemiske behandlinger hjemme + alltid varmebeskyttelse før varme verktøy.

Er define og soyoss bra?
Nei, du får det du betaler for. Shampo og balsam + alle produkter til håret du kjøper i butikk er utvannet og inneholder mye silikon som får håret til å se fint ut, men gjør altså ingenting for å bygge opp/pleie det.
Ønsker du en shampo for å forbedre kvaliteten er det altså lurt å legge et par femtilapper i det;)

Hvilken butikkshampo synes du er best?
Ingen

Hvilket extensionsmerke er best og kan jeg kjøpe det på nett?
Jeg liker best Ruhs sitt hair talk , det er håret jeg selv bruker. Du må til frisør for å få tak i dette. Det er selvsagt for at kvaliteten skal være 100%. Her gjelder også regelen " du får det du betaler for"..
Kjøper du billig hår på nett vet du aldri kvaliteten eller hvilke behandlinger det har vært gjennom. Vi ser ofte misslykkede forsøk på extensions-påsetting. Ikke noe bra for hår eller hodebunn.
Skal det på død og liv være langt bør det i hvertfall se pent ut!

Jeg er mørk og vil bli lys - eller jeg er lys og vil bli mørk. - eller jeg er rød og vil bli brun - eller jeg er stripet og ønsker en hel farge -- Hva bør jeg gjøre??
Her må dere spørre frisøren som skal hjelpe dere med behandlingen. Jeg kan ikke si en farge på grunnlag av det dere skriver;) Ta med bilder av slik dere ønsker fargen eller klipp til frisøren slik at de får et inntrykk av hvordan dere ønsker det skal bli. 

Hvilken hårfarge / bleking i butikken er best å kjøpe?
INGEN! kjemiske behandlinger bør absolut gjøres i salonger. Er det for dyrt? Det er reperasjonen av en ødelagt farge som kommer til å koste ;)
- Prøv lærling eller en frisørskole evt. :) Skriv deg opp som modell!

Hårfargen min?
Er i utg.punktet en 8`er. Bruker 6+7/0 i bunn og striper med blondor. Av & til et skyll med en kald farge i CT.
Bruker også kurer med farge.

Hvilket merke synes du er best?
Jeg har ikke bare 1 favorittmerke. Liker kurene til Redken & Kerastase. Shampo fra SP, styling fra sexyhair, tigi, fudge, wella;)

Tips til flass?
Bytt shampo. Det finnes egne flasshampoer, eller hodebunnshampoer. Kjøp i salong så vet du det blir bra!

Kan vi bestille time hos deg?
Ja,  www.thinkhairwear.no  eller 55707093 -avd.fløybanen.

Alle spm dere spør meg om har jeg svart på mange ganger;)
Søk i høyre søkerfelt, eller kikk litt i arkivet.

25 kommentarer

Skrevet av Jmarien den 15.03.2011 kl.19:08

Så kult! :-D

Skrevet av Martine den 15.03.2011 kl.19:10

Jeg har flass. Er det da det samme hvilken hårkur jeg bruker, eller kan du anbefale noen?

Skrevet av LisaG den 15.03.2011 kl.19:11

Hei har en rettetang jeg har kjøpt hos frisøren. På den rettetangen kan jen bestemme temperaturen på en skala fra 80-200 grader. Hva anbefaler du at jeg har den på?

Skrevet av Ragnhild Musgjerd den 15.03.2011 kl.19:52

min rettetang er helt utslitt, så jeg sparer til ny. Var i en salong der de anbefalte en GHDtang med bredere plater, til 1949,- .. er det en bra pris på en rettetang, eller er det wasted money? og er GHD så bra som folk sier?

Skrevet av Sølvi Bjørnevoll den 15.03.2011 kl.19:56

Martine- Hodebunnskur fra salong.

Lisa G- Rundt 180

Ragnhild- GHD er super!

Skrevet av Maren den 15.03.2011 kl.20:13

Jeg lurer veldig på om det å gå med strikk sliter på håret? Også lurer jeg på hvordan man burde ha håret når man sover? Hvis jeg sover med løst hår er det som oftest fett daget etter. Og det å vaske håret for ofte er jo heller ikke bra, tror jeg (?).

Skrevet av Merete den 15.03.2011 kl.21:12

Hei! Jeg lurte på hvor du kjøper selvbruningen FakeBake? Jeg ar på frisørsalongen Think med fløyen, der var den ikke. Fikk hjelp, og hun sa at dere bare hadde en og dedt var Sexylook mener jeg den heter, det er en rød og sølvfarget boks, brunfargen ble veldig mye shimmer i, men jeg vil veldig gjerne teste ut fakebake også fordi jeg har hørt masse positivt om den! Har du noe forslag til hvor jeg kunne fått tak i den? ps. jeg sjekket også på exibition på Think, men de selger ikke selvbrunings produkter..

Skrevet av Kristin den 15.03.2011 kl.21:25

heii:) jeg lurte bare på om du kunne svare meg på dette?;)

Jeg sliterdet derfor litt ofte. Når jeg glatte med en ''overgang'' eller hva jeg skal kalle det i håret mitt.. Jeg har mye fall og glatter r det, får jeg en merkelig overgang mitt i håret på en måte på den ene siden #det er et nokså stort parti og#. Også etterhvert er den ikke stritt lenger i tuppene, får en merkelig bøy i det partiet. Lurte på om det er noen måte å få bort denne overgangen på? Kansje jeg må klippe den?

Takk på forhånd!;)

Skrevet av ♥ Lizbeth Osnes den 15.03.2011 kl.21:34

Jeg var hos frisøren og skulle ha den "Loreal Professional" blåsjampoen jeg har sett så mye til, men kom ut igjen med en helt lik - bare i rosa flaske og ikke grå/blå. Utenpå har den en firkant med en mørk blond/lys brun farge.. Lurer på om denne virker like bra som den blåsjampoen blant annet du har snakket om? Jeg vil ha en svært kald blondfarge.

Skrevet av Synne den 15.03.2011 kl.22:32

hvordan kan man melde seg som modell? i hvilke frisører eller skoler? :)

Skrevet av Maren den 16.03.2011 kl.00:05

Jeg lurer på om hvilken frisyre det er best å sove med. Hvis jeg sover med løst hår blir det så for fett, og det er vel ikke bra å vaske det for ofte? Men strikk sliter jo på håret, tror jeg (?)

Skrevet av Silje den 16.03.2011 kl.00:27

Herregud for frisørpropaganda du driver på med da! Jeg er selv utdannet frisør, men jeg dømmer ikke kunder nord og ned om de farger det hjemme en gang i blant. Det er selvfølgelig ikke det samme som en frisørbehandling, og ting kan gå galt, men du får det til å virke som om håret slutter å vokse om du bruker hjemmefarge. Det blir for drøyt.

Skrevet av Elisabeth den 16.03.2011 kl.00:52

Dersom man kler varme farger, er det en "regel" som sier at man bør farge håret i en varm farge også? Vil en kald farge bare gjøre at du ser litt gusten/tam ut? Jeg har nemlig hatt en varm farge før (mørkebrunt med litt rødt i), og jeg syns ikke akkurat det slo helt ann..

Skrevet av cogi den 16.03.2011 kl.14:30

Hvor mye koster Saltvannssprayen fra FUDGE og hvor får jeg kjøpt den?

-cogi.blogg.no

Skrevet av Sara Lindsey den 16.03.2011 kl.17:51

Jeg trenger et godt råd!

Jeg har krøller og det kan være fint noen ganger, men når jeg har rettet ut håret og drar på byn eller om sommeren når det er varmt ute så får jeg fort krøller nærmest hodebunn og rundt ansiktet. Vet du hvordan jeg kan forhindre at dette skjer? Er det noen produkter som hjelper mot dette?

Skrevet av Christina den 16.03.2011 kl.20:57

Men siden butikk produkter ikke er noe bra. Er Fran Provost bra?, siden det ikke inneholder silikon. Eller John Frieda som koster litt ekstra. Eller f.eks. Tony&guy og aussie ogsånt?

Mener de "billig" sjampoene som koster en 100 lapp ca og litt mer.. Ikke define og glow og gliss og alt det der..

Skrevet av Oda den 16.03.2011 kl.23:13

Kan du anbefale noen gode shampoer? Bør man bruke balsam? Føler at håret blir fortere fettete når jeg bruker balsam.

Skrevet av Maren den 16.03.2011 kl.23:24

Jeg lurer veldig på hvilken frisyre man burde sove i? strikk sliter jo på håret (tror jeg), men hvis jeg ligger uten strikk så blir håret mitt fett med en gang og det er jo ikke bra å vaske håret for mye heller. Hva burde jeg gjøre, og hva er best for håret mitt?

Skrevet av Siyanna den 17.03.2011 kl.20:27

Sist jeg husket fikk man tak i wella sjampo i daglivarebutikken.Har de sluttet med det , eller er det dårlig ? :)

Skrevet av camilla den 17.03.2011 kl.21:53

jeg lurer på hva som er billig eller dyrt extension?

jeg selv har kjøpt clip on for 1800pr pakke, er det billig? :)

Skrevet av Nathalie. den 18.03.2011 kl.16:49

Hei! Jeg bruker John frieda sin shampoo, balsam og hårkur. Bruker å kjøpe det på apoteket. Har du noe erfaring med merket? Er det like dårlig for håret som shampoo du får kjøpt på matvarebutikk?

Skrevet av hildesafie.blogg.no den 19.03.2011 kl.14:12

Er Got2b et bra merke ?

og det er vel det samme om du kjøper hårprodukter i et farfymeri eller hos en frisør?

Skrevet av Sigrid 15 år den 20.03.2011 kl.15:21

Hei :) Jeg lurte på om du kunne lage et innlegg om naturlig krøllete hår eller sende tips på e-post. Jeg har naturlig krøllete hår og når jeg skal klippe meg, blir jeg aldri fornøyd og føler at de ikke kan å klippe krøllet hår. Jeg vil gjerne ha noen tips om behandling, produkter og om frisyrer. Jeg sliter veldig med tørt hår og det er veldig frizzy. Jeg prøver en kur som jeg kjøpte på Cubus, men vet ikke om den virker så bra. Håret mitt blir bra rett etter at jeg har dusjet og brukt balsam, men neste dag må jeg sette opp håret mitt. Jeg kan bare gå med løst hår den dagen jeg vasker det. Jeg blir så frustrert på håret mitt og jeg ville gjerna ha likt å gått mer med løst hår.

Skrevet av Lisa den 23.03.2011 kl.22:41

Hei!

Jeg prøver igjen:

Jeg har hørt at SLS(Sodium lauryl sulfate) ikke er så bra for håret, så jeg prøver å finne en god shampo til mitt tørre og krøllete hår som ikke har den ingrediensen.. Har du noen forslag?

Skrevet av Janne den 02.04.2011 kl.15:17

Hei! Har akkurat vært hos frisøren og stripet håret. Det har blitt en del flekker/striper på tvers. Dette synes jeg ikke var ikke noe fint. Frisøren hadde ikke opplevd noe slikt når hun hadde stripet hår tidligere. Jeg fikk slike sebra-striper forrige gang hos frisøren også, denne frisøen brukte folie-den siste frisøren brukte hette..Vet du hvorfor man får slike flekker?
Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits