Spørsmål & svar!

 • 15.09.2009
 • kl.18:41
nr5

Foto: Stine Kolaas
Styling: Sølvi Bjørnevoll
Modell: Elisabeth Moss Kallestad

Jeg beklager at jeg ikke får svart dere på alle spørsmål i kommenratfeltene, men jeg tar noen av dem her.
I arkivet på siden kan dere kikke på andre artikler og noen av dem er kategorisert. Les om det du ønsker;)

Hvilke merker synes du er best? Er soyoss bra siden det er frisørmerke de selger i butikk?
Jeg liker best kerastase, redken, s factor og Loreal -når det gjelder pleie. I styling liker jeg best Tigi, sexyhair, american crew og REF!  Hadde soyoss vært et frisørmerke hadde vi nok solgt dem i salong, men det gjør vi altså ikke.. Det er nok samme ulla som define og first price;)
Jeg vet at det er flere som mener jeg bør anbefale "billig-produkter", men som frisør kan jeg ikke gjøre dette desverre. Jeg anbefaler det ikke, men hva du gjør med pengene dine er jo din sak, hehe ;)
Kanskje du er heldig å vinner på bloggen min?? - Se KMS konkurranse!

Hvor bruker du varmebeskyttelse?
I håret. De vanligste kremene eller sprayene fordeler du i håndkletørt hår og føner eller retter når det er tørt. En varmebeskyttelse beskytter håret, men det beste er å la rettetangen hvile noen dager;)

På noen balsamer står det at hvis du har den i håret i lengre tid virker den som en kur, kan man bare ha en balsam da og bruke den som kur alt etter hvor lenge man har den i?
Nei, dette er spesielle balsam/kurer som Tigi sin headshot! Den virker dypere om du lar den virke 6-10 min:)
Dette står som regel på flasken ;) - om det er en balsam/kur eller om den skal skylles ut etter 2 min.  

Når bruker man balsam og kur`? Etter shampo ?
Først shampo, deretter kur og ved bruk av proteinkurer kan du bruke balsam til slutt. Dette for å lukke skjellaget. Du kan også bruke litt kaldere vann ved siste skyllen, men... ikke noe godt å stå i dusjen da, hehe.. Jeg bruker alltid balsam etter kur!

Jeg hadde lyst hår og skulle farge det mørkt hjemme. Det gikk ikke bra i det hele tatt.
Kan du hjelpe meg med hjemmefarging? Gi noen tips?
Jeg kan desverre ikke det. Som frisør vil jeg anbefale deg å gå til frisøren. Vi får så mange feilfarginger og reperasjoner som ofte er umulig å ordne opp i og det er nettopp dette vi vil unngå.

Hei:) Jeg har utrolig lyst og bli frisør, men blir frarådet av andre pga veldig dårlig lønn..Hva ligger en frisørlønn på? kan du anbefale noen skoler i Bergen?:)
Hehe, er du en god frisør tjener du bra!!-Norsk frisørskole i Olav Kyrresgt:)

31 kommentarer

Skrevet av Miria den 15.09.2009 kl.19:18

Jeg har kjøpt extra rich shampoo og extra rich intensive mask fra wella, lifetex serien. må antaglig ha en balsam også..er extra rich rinse en balsam som hører til, eller er det en annen balsam som brukes?

Skrevet av Frida den 15.09.2009 kl.19:41

Hei :)

Jeg lurte på om du veit noe om utdanning for å bli frisør? Hva gikk du?

Må jeg gå design & handverk så frisør linja. Eller finnes det andre muligheter. For jeg går 2.året helse & sosial no, men angrer. Vil slevsagt bli frisør. Men frister ikke å begynne videregående på nytt med de som er 2-3 år yngre enn meg.

Skrevet av annebente den 15.09.2009 kl.19:48

Håret mitt er skikkelig upraktisk. Ligger jeg med en ball i håret om natten, og jeg børster dagen etter, blir det helt rett. Jeg vil egentlig ha litt bølger, har du noen tips ? :-)

Skrevet av Helene den 15.09.2009 kl.20:13

Kan du skrive om hårbørster en gang..? Hva synes du f.eks om Glanz sine hårbørster.. Det finnes jo hårbørster som skal gi mer glans, ta vekk krus i håret osv.. de har Glanz sine på www.sarashair.no.. Hva synes du?

Skrevet av nina alexandra den 15.09.2009 kl.22:13

heia:)

vet du hvordan produktet til Jonathan er, har sett at de har solgt det på vita. er dette et bra produkt på lik linje med shampo og balsam fra salonger,eller er det som "billig butikk shampoer"..

jeg har begynt å heller legge litt mer penger i produktene og merker forskjell fra 29kr shampo til 200kr shampo.

Skrevet av marie! den 15.09.2009 kl.22:17

jeg har blondt farget hår og ganske tynt og ønsker og ta godt vare på det!

hvilken hårkur passer for meg?

Skrevet av Jennie den 15.09.2009 kl.22:20

Vil bare takke deg Zølvi for at du er så flink til å svare på alle våre spørsmål!! Selv om mange går igjen ;)

Skrevet av Lisa den 15.09.2009 kl.22:39

Er Loreal produktene som selges på f.eks. ica gode?

Skrevet av Karen Vartdal Håvoll den 15.09.2009 kl.22:51

denne bloggen her er den eneste jeg leser fast, elsker å få tips om hår og sminke :)

men kunne du ha tenkt deg å lage et innlegg om hva man kan gjøre for å få håre til å vokse fortere/få lenger hår

om Ølgjer tabletter og B-vittaminer funker å om det er noe vits i å bruke fast shampoo eller den hår kuren fra Lee stafford (For Hair That Never Grows Past A Certain Length kuren)

www.improve.blogg.no

Skrevet av Karin den 16.09.2009 kl.00:02

jeg har brukt butikk sjampo i alle de år, frisørene skryter av håret mitt hver eneste gang jeg stikker innom. Synes det er utrolig teit og sammenligne pc med sjampo. Du kan da virkelig ikke mene at det går for det samme? jeg er et levende bevis på at man kan oppnå et flott hår uten å bruke hele lønna si på det. Dessuten, utrolig barnslig å rakke ned på andre produkter. Blir for dumt..

men ellers så liker jeg bloggen altså

Skrevet av Marit den 16.09.2009 kl.00:26

Hei! jeg bare lurer på om hår produkter som man får kjøpt på apoteket er like dårlige som de man kjøper i butikk eller om de er gode?=)

Skrevet av Lone den 16.09.2009 kl.01:09

nydeligt bilde =)

Skrevet av Silje og Hanna den 16.09.2009 kl.07:18

TAKK! Svarene hjalp skikkelig :) Lykke til videre.

Hilsen to jenter som blogger om livet i California :)

Skrevet av Ida den 16.09.2009 kl.14:33

Hei! Jeg skjønner du er lei av å stadig få spm. om sjampo og balsamer som fåes kjøpt i andre steder enn på salong, men det er en ting jeg fortsatt er litt i tvil om. Butikksjampoene er jo utvannet og inneholder en masse silikon, men gjelder dette også sjampoer fra apotek, som f. eks Vichy? De har jo shampoer spesiallaget for å f. eks motvirke flass :)

Skrevet av Amalie den 16.09.2009 kl.15:24

Heei:-D

Jeg bare lurer påe en ting ,

Jeg har merket at jeg har noen tørre floker på høyre siden av håret, hva kan det være ? vet du noe jeg kan bruke for å få det fekk?

Skrevet av Anita Skrogen den 16.09.2009 kl.15:34

Hallo!

Jeg har en ganske lang panne, og jeg vil ikke at det skal synes, så jeg har klipt pannelugg. Men panneluggen vil ikke ligge ordentlig, den liksom "deler seg opp"! Det er utrolig forvirrende. Har du noen tips? Håret mitt virker også ganske uttørket hvis det er noe som heter det. Hehe, hva kan jeg gjøre med det?

Skrevet av Hege den 16.09.2009 kl.15:51

Hei=)

Jeg har fått blemmer i hodebunnen og det klør som bare det. Håret mitt blir veldig fett pga dette. Har du noen tips til åssen disse blemmene har kommet ?

- Hege

Skrevet av Stine den 16.09.2009 kl.15:54

Jeg har spart til rettetang veldig lenge nå og har bestemt meg å kjøpe en fra ghd, men jeg finner den ikke i noen frisørsalonger. Må man bestille en fra nettet? eller får man kjøpt den i vanlig frisørsalonger ? plis svar meg, har så sykt lyst på en ghd rettetang, men er ikke noe fan av å kjøpe på nettet. :)

Skrevet av therese den 16.09.2009 kl.17:23

Jeg har selv begynt å bruke shampooer og slikt fra frisørsalonger, og merker stor forskjell. Men jeg lurer på en ting.. Aussie kurer, er de gode? Jeg så de først på cubus og tenkte at da kunne de ikke være det, men har merket at de selger de på apotek også? Er det bare dritt eller er de gode? Skjønner visst du er lei av å svare på slike spørsmål, men håper du svarer likevel

Skrevet av Charlotte den 16.09.2009 kl.17:41

Hu modellen er så utrolig pen!

åssen får henne det til ?! :o

Skrevet av Anne den 16.09.2009 kl.17:57

hei =)

bloggen er kjempe bra, liker den veldig godt! men bare lurte på hvilken shampo jeg burde kjøpe? har ganske normalt hår, bare litt slitt i tuppene.. håper på svar :)

Skrevet av Karoline Madeleine den 17.09.2009 kl.01:08

Fine svar :-) Jeg lurer på om du har noen tips til meg. Jeg har litt lengre enn halvlangt hår, men det er VELDIG tykt. Helt slett og fint, ingen krøller, men veldig tykt. Har du noen tips for styling? Noen sprayer eller ting som funker? Har sett at den Sexy Hair tuperingssprayen skal være veldig bra, men funker den i veldig tykt hår? :)

Skrevet av mb den 17.09.2009 kl.17:25

DERE VET VELL AT KERASTASE ER TESTET PÅ DYR ? :'(

Skrevet av åsne den 18.09.2009 kl.15:20

går det an å farge håret fra mørk-brun til lys/mellom blond?

Skrevet av Martine den 19.09.2009 kl.15:14

Hvilke shampoer og balsamer anbefaler du til en som ikke kan bruke opp alle sparepengene til hårpleie? :-)

Skrevet av den 19.09.2009 kl.15:49

Hei :)

jeg har ikke for så lenge siden kilppet meg kort hår, nesten som en bobb, bare litt lenger.

men jeg har ikke så mange variasjoner til dagelig. Jeg føler jeg går med samme frisyren hele tiden, å det gjør at jeg synes det begynner å bli kjedelig. så vis du kan gi noen tips, eller lage en video, så hadde det vær snilt :)

Skrevet av den 19.09.2009 kl.15:51

Hei :)

jeg har ikke for så lenge siden kilppet meg kort hår, nesten som en bobb, bare litt lenger.

men jeg har ikke så mange variasjoner til dagelig. så vis du kan gi noen tips til di som har kort hår, video kansje , så hadde det vært veldig snilt :)

Skrevet av Bettina den 25.09.2009 kl.15:20

du sier at soyoss ikke er et frisør merke siden DERE ikke selger det i deres frisør salong, men jeg jobber hos en frisør, der har vi ikke alle frisør merkene forde! det har sikkert ikke du i din frisør salong heller...

Skrevet av Josephine den 25.09.2009 kl.17:57

Er GHD-varmebeskyttelses sprayen bra? Er det en god nok beskyttelse for håret? Hvor mye av sprayen skal man ha før man retter håret? Føler selv at håret blir litt klissete/fettete av spray

Skrevet av Carinaa :) den 28.09.2009 kl.19:06

Hei !

Utrolig bra blogg :) Fint at dere hjelper mennesker som sliter med håret sitt .. Men jeg har et spørsmål. Jeg har så lyst til å farge håret mitt brunt, og jeg har en naturlig lys blond hårfarge. Men frisøren min sier at jeg ikke har nok pigmenter i håret, så da kan jeg ikke gjøre det? Stemmer dette? Isåfall, hvis jeg gjør det, hva kommer til å skje da? Takk på forhånd!

Skrevet av Leah! den 29.09.2009 kl.12:26

Hei, jeg bare lurte på hva frisør salongen der du jobber heter?

Jeg skal nemmelig mest sannsynelig til Bergen i denen uka. Og Jeg finner ingen steder her jeg bor som har d:fi hårsprayen. Så jeg tenkte at du har den hvertfall, så da kan jeg gå innom deg :)!

Takk for svar hvis du svarer, det hadde vært veldig griet!
Profilbilde

Sølvi Bjørnevoll, Daglig leder Norsk frisørskole, Bergen.

Frisør og stylist som er lidenskapelig opptatt av hår & makeup!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt
Norske blogger

Nyeste innlegg

Populære innlegg

 • Sommerens fineste brud
 • Hvilken årstid er du?
 • Helt nytt hår
 • Gamle triks - fantastiske bølger
 • Festfrisyren du klarer selv
 • Å bli en stylist
 • Design og koding av
  Silje Lien Design
  hits